Fat Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Ktoś tu kiedyś (Major?) polecał Trelleborga T946. Obecnie robi to Mitas i nazywa się XT 946 - http://www.mitas.co.uk/product_details_4.htm Akurat znajomy gumiarz miał jeszcze kilka sztuk pod logiem Trelleborga, kupiłem i jestem zachwycony :) Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_fiolek Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 tej opony napewno niepolecam :A co to za opona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 shinko 540 , powyrywalo sie na odcinku szutrowym :laugh: z maxxis takich problemow niemialem :cool: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_fiolek Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Patrząc na bieżnik to to jest opona na błoto więc pewnie dlatego na szutrze wymiękła. Niezła masakra z niej została ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 no wiesz jak masz do przejechania 500km w dzien z banda pojebow , gdzie szuter , las , rzeki kukurydza swieza orka i wiesniaki z karabinami ciezko sie dobiera opone dobra na wszystko :laugh: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedDragon Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Jest to mój pierwszy post na tym forum także chciałem wszystkich przywitać :)Właśnie zakupiłem moje pierwsze moto i jest to Yamaha WR 125 R. Wiem, że według wielu za słabe, ale jak dla mnie z uwagi, że to moje pierwsze moto jak na razie wystarczające zarówno w terenie jak i na drodze.Jeżdzę 70/30 teren/asfalt. U mnie tereny w większości tereny twarde i piaszczyste. Na tych seryjnych oponach jest problem na piaskach i błocie nawet lekkim. Po przeanalizowaniu wielu Waszych postów zdecydowałem się na Michelin AC10 i tak przód jestem już pewien, że rozmiar 80/100R21, natomiast doradzcie jaki tył wybrać: 100/100R18 czy 110/100R18? U mnie fabryczny rozmiar z tylu jest 110/80R18. Jazda to ubite podłoże, często pomieszane z piaszczystym, mocno piaszczyste, trochę błota. Jaka opona jest lepsza z tyłu szersza czy węższa do takich pojeżdzawek? No i która będzie lepsza do mojego silniczka? Kostka 110 jest taka sama na szerokość jak taka co mam teraz Michelin Sirac 110? Z góry dzieki za pomoc. Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez RedDragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 jak najwęższe poszukaj bo zamulisz motocykl Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedDragon Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 jak najwęższe poszukaj bo zamulisz motocyklCzyli te 100/100 bedą OK czy szukać jeszcze czegoś węższego? Jeszcze jedno pytanko, jesli w serii jest 110 to kostka 110 zamuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 jest kostka i kostka100/100 albo 4.0/1-18 Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedDragon Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 jest kostka i kostka100/100 albo 4.0/1-18Dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Cześć, odświeżam temat. Szukam opony - kostki jak najwyższej na tył, do XT600, niekoniecznie z homologacją drogową.Obecnie siedzi Metzeler six days extreme w rozmiarze 140/18cali, ale kostka ma już ok. 5-8mm wysokości i czuć znaczną różnice w jeździe kiedy kostka była wyższa. Myślałem nad michelin ac10, ale z tego co widzę ich kostka nie jest najwyższa. Coś polecacie? Może Michelin s12 xc- mają 18mm wysoką kostkę? Mitas C-04? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Moim zdaniem ac10 wolniej się ściera od mitasa, ale z obu byłem zadowolony. Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Michelin S12 XC ma bardzo wysoką kostkę i jest trwała - u mnie po 60 godzinach ciągle jest dobrze ponad połowa wysokości kostki, do tego fajnie zużytej (bez zaokrągleń, wyrwanych klocków itp.). Staram się jednak ograniczać do minimum asfalt. Przyczepność w miękkim terenie również bardzo dobra. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Moim zdaniem ac10 wolniej się ściera od mitasa, ale z obu byłem zadowolony. Znam trwałość ac10, szukam czegoś co nie będzie się zalepiać w mokrym terenie (trawa/błoto)trwałość schodzi na dalszy plan, tak samo jak homologacja drogowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 szukam czegoś co nie będzie się zalepiać w mokrym terenie (trawa/błoto) To jak znajdziesz daj znać :D Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi