Sloniu Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 jakie zebatki ? na luzie przekreca do konca ? elektryke sprawdz jeszcze, czy nie ma przebicia gdzies, woda nie leci na tlok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 na luzie przekreca do konca ?Taki jestes mądry, to katuj swój silnik!Na luzie się nie wkręca silnika na wyżesze obroty!Z takimi radami, to na drzewo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 jak zamiast dyfuzora jest kawałek rury to ja raczej to obstawiam........dt 50 na kawałku rurki zamiast dyfuzora traci 50% mocy ma kopa jak komarek...... z tym że może być walnięte coś jeszcze....... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 No właśnie pisałem że miałem załozyć ten temat po zakupie rury bo przez to na bank traci moc ale myślę że cos jeszcze moze nie grać.Macie jeszcze jakieś pomysły ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 wczesniej niedoczytalem, no to masz odpowiedz na temat straty osiagow, moja dt na rurce tez max 60 km/h...nierozumiem na co mialo by wplynac jednorazowe wkrecenie rozgrzanego silnika na luzie do odcinki ? moze i ma to znaczenie na dluzsza mete, ale na krotsza nie, chyba ze ma sie pecha i urwie sie korba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 najpierw wyeliminuj jedno a potem będziemy walczyć dalej.........a nie teraz każdy będzie tworzył swoją wersje wydarzeń.. założysz normalny dyfuzor nie polepszy sie pisz pomyślimy dalej...... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Mowiac zawor wydechowy chodzilo o cos na ksztalt zaworow z 4t. A mianowicie taki walek co jest na cylindrze przy polaczeniu z dyfozorem i sie kreci zwiekszajac moc na niskich obrotach :icon_biggrin: Ale z tego co pamietam to i tak senda czegos takiego nie ma... POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Założe rure i zobaczymy Dla zamknięcia tematu powiem ze 100% przyczyną była rura wydechowa przez którą moto tracił ok 70 % mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 jeszcze tylko dodam że dziwne skoro posiadając skuter i jako taką wiedzę nie zauważyłeś że bez dyfuzora to jeździ tak jakby był w ogóle bez wydechu. trzeba było zdjąć w speedfighcie tłumiczek ( z dyfuzorem) i sie przejechać.....wątpię czy by w ogóle odpalił w ogóle sie na czymś takim jeździć nie powinoo PS: miałem to już napisać po przeczutaniu posta ze nie ma dyfuzora ale sie sprawa sama wyjaśniła jak przeczytałem do końca :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahermnih1 Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 hefaistos wiedziałem, że taka rura będzie osłabiała motor tylko nie wiedziałem, że aż w takim dużym stopniu.Jeśli wcześniej nie miałem takich problemów to skąd miałem wiedzieć ?? :icon_razz:Pozdro i dzięki za wszystkie posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Sorry za OT.Wiecie moze gdzie dostane tłok do sendy? zapewnie nominał lub nastepna selekcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busterek Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Zobacz tu: http://www.allegro.pl/item394697514_vertex...83_nicasil.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 A czy pusty dyfuzor moze byc przyczyną że moto jedzie max 70-75km/h i nie wykreca sie max na 6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Moj kmx do 5 szedl a gdy wrzucilem 6 słabł . Przyczyna to raczej tłok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi