rumun Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 WitamProblem wyglada nstepujacoPo odpaleniu motocykla jest wszystko w porzadkuale gdy nagrzeje silnik tylni gaznik od 4 tys. obrotówzaczyna strzelac w filtr powietrza.Jaka moze byc przyczyna takiego strzelaniaZ góry dziekuje za odpowiedziPozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Numberuno Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Ja bym obstawił podparte zawory, ale nich sie spece wypowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun Opublikowano 19 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Jesli to by było przyczyna strzelania w filtr jakie by były koszty ewentualnej naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Jeśli zawrory i gniazda jeszcze nie są wypalone to wystarczy regulacja zaworów... A jak jest już za późno na regulację to nawet nie chcesz wiedzieć ile to bedzie kosztowało :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 WitamProblem wyglada nstepujacoPo odpaleniu motocykla jest wszystko w porzadkuale gdy nagrzeje silnik tylni gaznik od 4 tys. obrotówzaczyna strzelac w filtr powietrza.Jaka moze byc przyczyna takiego strzelaniaZ góry dziekuje za odpowiedziPozdrawiam Rafał sprawdz swiece czy sa w porzadku jesli zbyt "goraca" moze powodowac samozaplon... pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broda997 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Mam Honde VTR z 2002r i dzieje mi się coś podobnego co autorowi tematu, kiedy silnik schodzi z obrotów strzela w gaźnik (filtr powietrza). Świece są nowe. Czy to jest w ogóle coś złego? wydaje mi się, że jak chłopaki latają koło mojego domu to często słyszę podobny dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) Mam Honde VTR z 2002r i dzieje mi się coś podobnego co autorowi tematu, kiedy silnik schodzi z obrotów strzela w gaźnik (filtr powietrza). Świece są nowe. Czy to jest w ogóle coś złego? wydaje mi się, że jak chłopaki latają koło mojego domu to często słyszę podobny dźwięk. Wydech oryginal? EDIT: Sorki zle przeczytalem. Edytowane 18 Lutego 2009 przez PiotrekRR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
88kamyczek Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Jeżeli strzela po rozgrzaniu to muszą być zaworki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Strzelanie przy schodzeniu z obrotow niezaleznie od temperatury silnika to nieszczelnosc rury wydechowej przy glowicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broda997 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Miałem przedmuchy na wydechu, ale wydawało mi się, że je zlikwidowałem. W takim razie zajrze tam jeszcze raz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Ewentualnie za uboga mieszanka, bo przy zbyt bogatej mieszance strzela w wydech. Sprawdź jeszcze czy mebrana nie blokuje otwarcia tłoka, lub czy iglica nie jest źle ustawiona. Czy były robione gaźniki i stało się to po naprawie ? Czy była robiona synchronizacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Broda997 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Miał wymieniane zawory na przednim garze, bo napinacz poszedł i się pogięły, ale z tego co widziałem strzela z drugiego gaźnika. Na drugim garze był robiony tylko napinacz, więc chyba nie powinno to wypłynąć na luz na zaworach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuklex Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Ewentualnie za uboga mieszanka, bo przy zbyt bogatej mieszance strzela w wydech. wlasnie to chcialem napisac. czytalem o tym ze przy ubogiej mieszance strzela w gaznik co nie jest bezpieczne pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Gdyby problem był po stronie napinacza słychać by było donośny klekot i hałas łańcucha. Ja stawiam na zasilanie...czysczenie i serwis gaźników ewentualnie może zaciągać tlenik pomiędzy gaźnikiem a kolektorem ssącym. Sprawdzić krócieć no i...synchro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Achmed Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Witam Podepnę się pod temat, czy udało sie komuś ustalic przyczyne? mam podobne objawy ale tylko w zakresie 1800-2500 obr/min co ciekawe im cieplejsza tym mniej strzela, i tylko na luzie podczas jazdy nie występuje :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi