NOWYFAN Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 Teraz dopiero czytam te stronę.Jestem prawie emerytem /za 6 lat/mam cegiełke /k100lt/i uważam to za 7 cud świata.Podtrzymuje tamat wspólnego spotkania bm-arzy wieku zaawansowanego :notworthy: :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2008 ja tez wybrałem BMW;D/pewnie dlatego ze jestem emerytem;p/2 rok Politechnika;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duch07 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Ja tam tez bejce wybrałem a do emerytury mam jeszcze troche :icon_mrgreen: i nawinołem w ty sezonie 43 tyś km :crossy: bez najmniejszej awarii :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K54 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Witam obecnych i przyszłych emerytów :wink: Ja może troszkę z innej beczki, bo jak Qurim zaznaczył .... itp itd , ale tu jest BMW , nie ? Chciałbym poznać wasze opinie i doświadczenia z "cegłą", znaczy K100.Ale ... mnie intrersuje tylko silnik ;) , a najchętniej to obejrzał bym go poza motocyklem .... Wszelkiej maści bokserki troszkę znam, ale ostatnio mnie smucą, np R1150RT przestaje palić na jednym cylindrze, barachli ... Luzy zaworów w normie, zamiana komputerów, cewek, świec nie daje rezultatów :banghead: Jakby coś ktoś, najchętniej oklolica Wawki Posdrufki K54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiKoDakar Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 To wam dziadki zaniżę średnia - 28lat BMW R1150R 2002r. Co do ceny to niewiele drożej niż Bandit 1200 w dobrym stanie. Aczkolwiek obiegowo faktycznie znaleźć małolata na BMW trudno... oj i to chyba dobrze :biggrin: . mam 28l. i śmigam z kolegą (22l.) na takich samych sprzętach BMW, niejesteśmy przezamożni - oboje najbliższe lata ciężko przetyramy na spłaty kredytów - mamusie nam na komunie nie sprezentowały jak to stereotyp BMW głosi (właściwie nawiązując do tematu to również nie wnuczkowie na dzień dziadka) osobiście nie podoba mi się i nie lubie znaczka BMW, HD ani żadnego innego - gdyby ta konstrukcja (f650gs dakar) miała jakiekolwiek inne logo również bym ją nabył... ... od razu widząc to forum, tak uogólnione co do tematyki motocyklowej, spodziewałem się że to będzie rykowisko bodziących się jelonków... dochodze do wniosku że wole mniejsze, tematyczne fora na których motocykle ludzi łączą, a nie dzielą.... Pozdrawiam - AdvRiderMiKo PS.: amerikan-stereotyp z telewizora raczej mówi o dziadkach z brodami do pasa na HD nie BMW :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 ... od razu widząc to forum, tak uogólnione co do tematyki motocyklowej, spodziewałem się że to będzie rykowisko bodziących się jelonków... no i mylisz się: "starć" mających u podstawy markę motocykla właściwie nie ma, jakieś pojedyncze przypadki obrzucania się błotem szybko wygasają. przy mocno ponad 20tys użytkowników jest wyjątkowo spokojnie ;) nie wiem, na jakiej podstawie przyjąłeś taką opinię, ale z prawdą nie ma ona nic wspólnego a co do wielkości forum... ja jednak wolę tutaj: dzięki takiej liczbie ludzi można znaleźć specjalistę praktycznie w każdej dziedzinie życia, porad nt. ubezpieczeń udzielają ludzie od ubezpieczeń, prawnych prawnicy, a w dziale mechaniki - mechanicy z wieloletnim stażem; jak patrzę w inne miejsca, to często w "poradach" brylują trolle albo dzieci neo, z odpowiednim do tego stanu poziomem informacji jeszcze większą zaletą jest różnorodność posiadanych sprzętów, podejmowanych tematów: dzięki temu człowiek nie zamyka się w jakiejś zapyziałej, klaustrofobicznej przestrzeni jednego modelu motocykla, a może pływać po szerszych wodach. mnie się tu podoba :icon_mrgreen: BTW sam wybierałem maszynę dla siebie bez preferencji markowych. i po 3 sezonach stwierdzam, że jedyną wadą bmw jest niestety cena jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiKoDakar Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 owszem, co do ilości i jakości informacji jak najbardziej sie z gadzam - będzie to forum przodujące... bez urazy - chodziło mi o kwestie przyjaznej atmosfery, wiadomo że przy tej ilości użytkowników ciężko bedzie o ujednolicenie poglądów (lub chociaż umiejętność kulturalnego ich przedstawiania), a opinia podparta była lekturą tegoż tematu (taki nagły przypływ emocji - ajmsory :bigrazz: ) w każym razie takie tematy uważam za będne, choć skoro ktoś się realizuje w ich tworzeniu to niech będą, w końcu nie musze ich czytać , co nie ? :icon_biggrin: ...to był mój rachunek sumienia :notworthy: Serdecznie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mur67 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam, Chyba czas podnieść średnią na odpowiedni "emerycki" poziom. Dlaczego BMW? bo ma to "coś" czego nie mają inne, bo może (?) jest to pierwszy motocykl na którym jechałem pasażersko dziecięciem będąc na zgniłym zachodzie. PS Czy jak zaczną TO http://www.gizmag.com/bmws-brutal-lo-rider.../picture/56902/ robić to jest to sprzęt dla emeryta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiKoDakar Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Czy jak zaczną TO http://www.gizmag.com/bmws-brutal-lo-rider.../picture/56902/ robić to jest to sprzęt dla emeryta? czytałem że to projekt koncepcyjny i najprawdopodobniej nie wejdzie nigdy do produkcji, choć niektóre elementy mogą pojawić się w przyszłych modelach np serii R - niby bajer, ale mi sie "koncepcyjnie" nie podoba... może jak będę emerytem :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zaniżania średniej ciąg dalszy - 25 lat (acz już niedługo) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drex Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zarażony BMWiozą - choć do emerytury jeszcze kawałek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlo Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Trochę podniosę - 28 lat :crossy: Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilcaster Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 hehe, no ja ci wiem :) sam mam 17 prawie 18 lat i też jeżdżę na bmw f650 a emerytem nie jestem, kupiłem bmw dlatego iż dobrze ( bynajmniej jak dla mnie) nadaję się do turystyki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sihaja Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 A ja Wam kiedyś wiek zawyżę. :wink: Ale to jeszcze trochę potrwa, bo BMW kupię dopiero w faktycznie emeryckim wieku. Póki co na "egzotycznym" R1100RS jeździłam tylko z tyłu i wiem dwie rzeczy: jest super wygodnie i dobrze się śpi (jak się człowiek wygodnie oprze o plecy kierowcy). Ale na razie czuję się jeszcze młodo i... chcę się jeszcze wyszaleć na hmmm... ładniejszym sprzęcie. :cool: Cytuj Fakt, iż jakiś pogląd jest szeroko rozpowszechniony, nie stanowi żadnego dowodu na to, że nie jest on całkowicie absurdalny. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne. Bertrand Russell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oscar Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Ja dopiero zaczalem pracowac a juz mnie na emeryture chcecie wyslac? Lat mam jeszcze 24, ale tez zauwazylem ze obiegowa opinia jest taka ze na BMW jezdza ludzie starsi niz mlodsi. Cytuj BMW F650GS - obecnie, na bezdroża; BMW K1200R Sport "Black Edition" - poległ w boju; BMW F800S - poszedł w dobre ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi