GarageWarrior Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Witam wszystkich, Mam powazny problem :biggrin: z YZF 600 THUNDERCUT z 1999, a mianowicie po dodaniu gazu i spuszczeniu wolno zchodzi z obrotów. Gażniki czyszczone i synhronizowane, zawory OK, linki z manetką OK, króćce OK, menbrany gażnika OK, przepustnica bez zuzów, nowe świece i filtr powietrza. Po rozgrzaniu motocykla przy odkręceniu manetki a następnie puszczeniu obroty odrazu nie spadają tylko tak jak by się "zawieszają na sekundę lub dwie a póżniej opadają ale trochę wolniej niz powinny Proszę o sugestie, podpowiedz, pomoc.Z góry bardzo dziękuję :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 to cos kiepsko wyczyszczone te gazniki i nie ustawione lub lapie lewe powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GarageWarrior Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 to cos kiepsko wyczyszczone te gazniki i nie ustawione lub lapie lewe powietrze Witam ponownie, Gażniki są bardzo dobrze wyczyszczone, ustawione i zsynhronizowane.Lewego powietrza nie dostaje na 100%. Proszę o sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisYZF Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 mialem podobne objawy. W moim przypadku winowajca były króćce gaźnikowe. Guma była sparciała i ciagnal lewe powietrze. koszt nowych 300 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykt7 Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Ja tak miałem w swoim SRAD'zie i pomogło czyszczenie i synchronizacja gaźników. Ale ja do tego miałem poprzyciskane membrany w gaźniku i łańcuszek rozrządu przestawiony był o jeden ząbek tak, że jeszcze trochę to by mi zawory podparło.... jakiś "spec" to składał wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GarageWarrior Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 mialem podobne objawy. W moim przypadku winowajca były króćce gaźnikowe. Guma była sparciała i ciagnal lewe powietrze. koszt nowych 300 zl Właśnie co najciekawsze wstawione zostały nowe króćce i nic się nie zmieniło.Czy jest możliwe że ma na wolne zchodzenie z obrotów czujnik położenia przepustnicy ??? czy jest możliwa regulacja tego czujnika ??? widzę że jest możliwy ruch na otworach. Jak pisałem wcześniej, gażniki były "szorowane" trzy razy, poziom ustawiony, dysze mieszanki odkręcone na 1,4 obrotu a synhronizacja wykonana perfekcyjnie co widziałem osobiście na wakumetrach. Jakieś inne pomysły ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arto Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 pewnie masz za uboga mieszanke,a te odkrecanie na liczenie obrotow to o kant:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GarageWarrior Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 pewnie masz za uboga mieszanke,a te odkrecanie na liczenie obrotow to o kant:) Witam, Ilość odkręceń dzyszy składu mieszanki jest z serwisówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 u kumpla w fazerze były podobne objawy! winowajcą był czujnik połozenia przepustnicy!drogie to chyba jest-on znalazł uzywke na ebeyu za 100pln! Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arto Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 (edytowane) Witam, Ilość odkręceń dzyszy składu mieszanki jest z serwisówki. I co z tego.U mnie jest 2,5 obr,a po sprawdzeniu na analizatorze rozbieżności na gaźnikach od 3-8% CO.Małe drgniecie śrubą w jedna badz druga strone to CO leci na łeb ,na szyje.Możesz wykrecić troche skład mieszanki i zobaczysz czy bedzie lepiej. Edytowane 24 Maja 2008 przez arto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GarageWarrior Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 u kumpla w fazerze były podobne objawy! winowajcą był czujnik połozenia przepustnicy!drogie to chyba jest-on znalazł uzywke na ebeyu za 100pln! Witam, Tak się składa że mam 3szt i z tym nie ma problemu. Pytałem o to czy ma wpływ taki czujnik na zchodzenie z obrotów a jeśli tak to czy jest jakaś regulacja ponieważ widzę że gniazdo na mocujące śróby jest większe niż śróba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 u niego tez wolno zchodzil z obrotów a po wymianie było OK!czy sie to reguluje? NIE WIEM Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 25 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Witam, Tak się składa że mam 3szt i z tym nie ma problemu. Pytałem o to czy ma wpływ taki czujnik na zchodzenie z obrotów a jeśli tak to czy jest jakaś regulacja ponieważ widzę że gniazdo na mocujące śróby jest większe niż śróba. Pozdrawiamno to jak masz trzy sztuki to to w czym problem przełożyć i sprawdzić reakcję?pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GarageWarrior Opublikowano 30 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 no to jak masz trzy sztuki to to w czym problem przełożyć i sprawdzić reakcję?pozdroo Witam,Przekładałem i zero reakcji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 wez jeszcze raz sprawdz skład mieszanki! cos musi byc nie tak! Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi