Skocz do zawartości

Kawasaki Ninja 250/300

Rekomendowane odpowiedzi

Też się nad tym zastanawiałem, nad przyczynami. Mój Comet w Polsce kosztuje 17000, w Niemczech wyraźnie poniżej 12000!!). Nawet wliczając transport i opłaty, dobrych parę tys. zostaje w kieszeni. A gwarancja jest tak samo ważna we wszystkich krajach Unii. Opłaty podobno są zbliżone. Może chodzi o ilości, może Niemcy sprowadzają wiecej sztuk i mają rabat? A może po prostu, na zachodzie sprzedaje się więcej sztuk i konkurencja kosi ceny, a w Polsce ceny są windowane, żeby przy nikłej sprzedaży cokolwiek zarobić?

To chyba nie jset polityka salonów, bo w pewnym artykule wyczytałem, że to zarząd np. Yamahy ustala ceny dla poszczególnych krajów, z którym potem negocjuje polski przedstawiciel Yamahy, by je obniżyć, ale negocjacje są ciężkie.

Wydaje sie dobry motorek dla total poczatkujacych, wyglad git :)

spoko motorek dla początkujących tez sie zgadzam w zupełności:)

tylko ze cena jest jak dla mnie za wysoka może za wysoka gdyż zobaczyłem cenę w USA

dlatego wolał bym kupić za np. 10tys. uszkodzona np jakaś 600 r6 lub cbr i ja oddać do naprawy

i nie musiał bym tak szybko zmieniać motocykla

i tak prawdopodobnie zrobię ,kupie ta rzekomo okazje i na pewno wielu i nie tylko ja

a konsekwencje są wiadome 600 i początkujący = (sami wiecie)

czy oni zrozumieją ze jak by ceny spadły to wzrósł by popyt na takie motocykle

jeżeli ktoś tu nie sprobuje zaryzykować to dalej w Polsce będą same po wypadki i rzekome lekkie szlify parkingowe wywrotki itp.

motocykl calkiem ladny i fajna pojemnosc np dla dziewczyny.

a ze stawow wiadomo ze sie BARDZO oplaca sprowadzac i im drozszy sprzet tym wiecej zaoszczedzisz. w mojej glowie tez sie rodzi takie pytanie dlaczego taka wielka roznica cen w roznych krajach i kto na tym tyle zarabia albo tyle traci?

• 5 miesięcy temu...

trudno byłoby znaleźć, i ten stan podejrzewam się utrzyma. pojemność właściwie u nas niespotykana, a model nowy. trzeba mieć prawko a... widziałeś gdzieś w omówieniach "na pierwszy" 250ccm..? no właśnie

natomiast narzeczonej poleciłbym rozejrzeć się za jakąs 125ccm, np cbr jeśli już ją taki styl pociąga. przynajmniej motocykl znany i w zasadzie bezawaryjny. albo jakieś inne mito... to już przeglądniesz sobie tematy o 125, jeśli moja rada trafi ci do przekonania :)

BTW sprzedać później też będzie łatwiej, nawet jeśli mówimy o zakupie nówki. 125 jeszcze opchniesz jakiemuś małolatowi z a1 ;>

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

czy ktoś jeździł już nową ninją 250? jakie wrażenia? chcę kupić taki motocykl mojej narzeczonej :) ... Proszę o opisy wrażeń z jazdy:)

PS. w wyszukiwarce nic nie znalazłem:(

Poszukaj recenzji w internecie i na youtube (recenzji!).

Siedziałem na tym i słyszałem jak gada z wydechem yoshimura (super!)

To bardzo ładny, lekki, zwrotny i wygodny motocykl - idealny dla każdego kto zaczyna się uczyć. Żadna inna 250 ani 125 się do niej nie umywa moim zdaniem[1]. Ja chcę taką 500ccm.

[1] poza torowymi Apriliami

CBR odpada (mówi że to rowerek) :) uparła się do ninji i koniec kropka. Jestem ciekawy czy ktokolwiek na forum ma ten motocykl...? szukałem na innych forach, niestety dealerzy nie wywiązali się z dostarczeniem maszyny...

Poszukaj recenzji w internecie i na youtube (recenzji!).

Siedziałem na tym i słyszałem jak gada z wydechem yoshimura (super!)

To bardzo ładny, lekki, zwrotny i wygodny motocykl - idealny dla każdego kto zaczyna się uczyć. Żadna inna 250 ani 125 się do niej nie umywa moim zdaniem[1]. Ja chcę taką 500ccm.

[1] poza torowymi Apriliami

Dzięki za odpowiedź, szkoda tylko że nie miałeś okazji nią trochę pośmigać (głównie o takie informacje mi chodzi). Jeżeli miałaby osiągi gs 500 to byłoby już dobrze:)

Jak sie uparla na mikro ninje to po co Ci recencje? Kupuj i juz :) Z odsprzedaza bedzie coraz lepiej, bo nasz rynek dojzewa wraz z uzytkownikami i wiecej ludzi zamiast na zx6r, bedzie zaczynac wlasnie na 125 czy 250 ccm, tak czy siak jak po angielsku umiesz to masz tu do poczytania:

http://www.motorcycle.com/manufacturer/kaw...250r-75782.html