Adam Paweł Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Też się nad tym zastanawiałem, nad przyczynami. Mój Comet w Polsce kosztuje 17000, w Niemczech wyraźnie poniżej 12000!!). Nawet wliczając transport i opłaty, dobrych parę tys. zostaje w kieszeni. A gwarancja jest tak samo ważna we wszystkich krajach Unii. Opłaty podobno są zbliżone. Może chodzi o ilości, może Niemcy sprowadzają wiecej sztuk i mają rabat? A może po prostu, na zachodzie sprzedaje się więcej sztuk i konkurencja kosi ceny, a w Polsce ceny są windowane, żeby przy nikłej sprzedaży cokolwiek zarobić?To chyba nie jset polityka salonów, bo w pewnym artykule wyczytałem, że to zarząd np. Yamahy ustala ceny dla poszczególnych krajów, z którym potem negocjuje polski przedstawiciel Yamahy, by je obniżyć, ale negocjacje są ciężkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squod Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Wydaje sie dobry motorek dla total poczatkujacych, wyglad git :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truwcio Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Wydaje sie dobry motorek dla total poczatkujacych, wyglad git :) spoko motorek dla początkujących tez sie zgadzam w zupełności:)tylko ze cena jest jak dla mnie za wysoka może za wysoka gdyż zobaczyłem cenę w USAdlatego wolał bym kupić za np. 10tys. uszkodzona np jakaś 600 r6 lub cbr i ja oddać do naprawyi nie musiał bym tak szybko zmieniać motocykla i tak prawdopodobnie zrobię ,kupie ta rzekomo okazje i na pewno wielu i nie tylko jaa konsekwencje są wiadome 600 i początkujący = (sami wiecie)czy oni zrozumieją ze jak by ceny spadły to wzrósł by popyt na takie motocykle jeżeli ktoś tu nie sprobuje zaryzykować to dalej w Polsce będą same po wypadki i rzekome lekkie szlify parkingowe wywrotki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoszymek666 Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Wygląda może i ładnie, ale czy to faktycznie ma sens? Na stronie kawasaki można obczaić jeszcze 500tkę i to już jest chyba lepszy wybór.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1sport Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Sprzęt może być, ale pojemnośc niezbyt popularna, lepiej już kupić suzuki gs 500f. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p A q Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 motocykl calkiem ladny i fajna pojemnosc np dla dziewczyny. a ze stawow wiadomo ze sie BARDZO oplaca sprowadzac i im drozszy sprzet tym wiecej zaoszczedzisz. w mojej glowie tez sie rodzi takie pytanie dlaczego taka wielka roznica cen w roznych krajach i kto na tym tyle zarabia albo tyle traci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyleta Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 czy ktoś jeździł już nową ninją 250? jakie wrażenia? chcę kupić taki motocykl mojej narzeczonej :) ... Proszę o opisy wrażeń z jazdy:)PS. w wyszukiwarce nic nie znalazłem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 trudno byłoby znaleźć, i ten stan podejrzewam się utrzyma. pojemność właściwie u nas niespotykana, a model nowy. trzeba mieć prawko a... widziałeś gdzieś w omówieniach "na pierwszy" 250ccm..? no właśnienatomiast narzeczonej poleciłbym rozejrzeć się za jakąs 125ccm, np cbr jeśli już ją taki styl pociąga. przynajmniej motocykl znany i w zasadzie bezawaryjny. albo jakieś inne mito... to już przeglądniesz sobie tematy o 125, jeśli moja rada trafi ci do przekonania :)BTW sprzedać później też będzie łatwiej, nawet jeśli mówimy o zakupie nówki. 125 jeszcze opchniesz jakiemuś małolatowi z a1 ;>jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fv Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 czy ktoś jeździł już nową ninją 250? jakie wrażenia? chcę kupić taki motocykl mojej narzeczonej :) ... Proszę o opisy wrażeń z jazdy:)PS. w wyszukiwarce nic nie znalazłem:(Poszukaj recenzji w internecie i na youtube (recenzji!). Siedziałem na tym i słyszałem jak gada z wydechem yoshimura (super!) To bardzo ładny, lekki, zwrotny i wygodny motocykl - idealny dla każdego kto zaczyna się uczyć. Żadna inna 250 ani 125 się do niej nie umywa moim zdaniem[1]. Ja chcę taką 500ccm. [1] poza torowymi Apriliami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyleta Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 CBR odpada (mówi że to rowerek) :) uparła się do ninji i koniec kropka. Jestem ciekawy czy ktokolwiek na forum ma ten motocykl...? szukałem na innych forach, niestety dealerzy nie wywiązali się z dostarczeniem maszyny... Poszukaj recenzji w internecie i na youtube (recenzji!). Siedziałem na tym i słyszałem jak gada z wydechem yoshimura (super!) To bardzo ładny, lekki, zwrotny i wygodny motocykl - idealny dla każdego kto zaczyna się uczyć. Żadna inna 250 ani 125 się do niej nie umywa moim zdaniem[1]. Ja chcę taką 500ccm. [1] poza torowymi Apriliami Dzięki za odpowiedź, szkoda tylko że nie miałeś okazji nią trochę pośmigać (głównie o takie informacje mi chodzi). Jeżeli miałaby osiągi gs 500 to byłoby już dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonq Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Jak sie uparla na mikro ninje to po co Ci recencje? Kupuj i juz :) Z odsprzedaza bedzie coraz lepiej, bo nasz rynek dojzewa wraz z uzytkownikami i wiecej ludzi zamiast na zx6r, bedzie zaczynac wlasnie na 125 czy 250 ccm, tak czy siak jak po angielsku umiesz to masz tu do poczytania:http://www.motorcycle.com/manufacturer/kaw...250r-75782.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 Siedziałem na tym i słyszałem jak gada z wydechem yoshimura (super!) A gdzie miałeś już okazję na niej siedzieć i do tego jeszcze z Yoshimurą na pokładzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekG Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 http://www.motorcyclenews.com/MCN/bikerevi...a-2008-current/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcik77 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Stoi taka zielenina w MCS na Prymasa w Wawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 opis w czerwcowym motocyklujsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi