Shinigami Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Ja 2 lata dostarczałem pizze skuterami :wink: O docieraniu będziesz miał wszystko jak na dłoni w dołączonej instrukcji, ale jak nie chce Ci się czekać to możesz śmiało użyć wyszukiwarki bo kilka stron temu psioczyliśmy trochę jakie to nudne :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skywalker Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Właśnie czytałem ale chcę teraz żeby ktoś to zebrał w całość. Ktoś tutaj mówił ,że przez pierwsze 1000km nie można przekraczać 60km/h. Prawda? Ktos inny mówił o 6 tys obrotow. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 a jak chcesz mieć kompletnie namieszane w głowie, to polecam temat o docieraniu w mechanice - jest w aktualnych. w skrócie: druga szkoła mówi, że docierać należy ostro ;) jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Instrukcja Ninji 250R strona 38. przebieg 0-800 km nie przekraczać 4000 obrotów/ min przebieg 800-1600 km nie przekraczać 6000 obrotów/ min Później można pałować :) Szybkość jest sprawą drugorzędną. Jak pamiętam gdy sam docierałem, to aby nie przekroczyć 6000 obrotów na 5 lub 6 biegu dochodzi się do max zawrotnej prędkości 60 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slusar_o2 Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Ale miałem dzień :D 200km na spontanie pękło. Jak tak dalej pójdzie to do 10 każdego miesiąca nie będę miał już pieniędzy na paliwo :D Znalazłem genialny lewy zakręt i prawie zamknąłem tył :D http://img217.imageshack.us/img217/3486/p28051020260002.jpg aż się pochwale :P a na koniec wywaliłem się bo pojechał mi przód na błocie. Kolejna 3 parkingówka zaliczona :P Oby więcej takich fajnych dni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Dalej będzie Ci trudno zamknąć, sprawdzałem :icon_mrgreen: Prędzej podnóżek zacznie się odzywać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_250r Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Instrukcja Ninji 250R strona 38. przebieg 0-800 km nie przekraczać 4000 obrotów/ min przebieg 800-1600 km nie przekraczać 6000 obrotów/ min Później można pałować :) Ej! W mojej instrukcji na tej samej stronie nic o żadnym pałowaniu nie ma :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 U mnie jest "nie zapomnij zostawić portfela w serwisie" :buttrock: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slusar_o2 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Słuchajcie, dziwna sprawa. Dzisiaj po jeździe w deszczu jak już stałem przed garażem, zauważyłem, że z chłodnicy wydobywa się biały dymek. Myślałem, że sie gotuje, ale silnik był ciepły tak na pół skali, może trochę mniej. Co to mogło być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Para wodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slusar_o2 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 czyli to normalne :D? wiem strasznie głupie pytania zadaje, ale ze mnie taki mechanik jak Afroamerykanin ;) A czarny nie jestem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 To jest na tyle normalne na ile może być para wodna w środowisku ziemskim i ciśnieniu atmosferycznym :icon_razz: i nie mechanik a fizyk. Para wodna jest zjawiskiem fizycznym :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butterfly Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Po wczorajszym deszczu :icon_evil: i powrocie w nim ok 50km,zdobylam nowe doswiadczenie Tiry napieprzajace woda prosto w kask,zero widocznosci!Sama jazda nie byla straszna lecielismy 120km/h bez problemow,jednak białe strzałki na jezdni+woda=adrenalina aż kask paruje :biggrin: . Kąpiel jaka zafundowały nam tiry pozostawila swoje ślady do dzis,wszytsko doszczetnie mokre a ja stracilam glos. Cytuj Kobiety z natury są aniołami, ale kiedy połamie im się skrzydła przychodzi im latać na miotle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Poczekaj aż Ci ciuchy zaczną sztynksić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slusar_o2 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 siema, mam dwa pytania. 1) Czy wam też się grzeje mocno silnik? Znaczy mocno, jak jadę sobie spokojnie (70km/h), ale na niskim biegu (czyli na wysokich obrotach), często mam wskazówkowe temperatury na środku skali. Jeśli przyspieszę to od razu opada tak na 3/4. No ale mamy chłodzenie cieczą to chyba nie powinien aż tak bardzo się grzać :/ 2) Jak jadę sobie prosto ok. 120 (czyli obroty 9-10k) To czasem odczuwam średnio przyjemne wibracje na prawym podnóżku (lewy nie wibruje o dziwo). Jak się jedzie w mieście to to nie przeszkadza, bo się ciągle przyspiesza, zwalnia, przeciska, ale jak dzisiaj jechałem na prostej drodze to mnie to strasznie irytowało :/ Da się coś z tym zrobić? Powiem jeszcze, że wszystko wygląda na dobrze skręcone, i nic nie "lata". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi