Limo Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Zyleta, to Cie powinno zainteresowac :icon_mrgreen: http://fuy.com.pl/viewtopic.php?p=10624&si...84d26ab36#10624 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyleta Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 (edytowane) Zyleta, to Cie powinno zainteresowac :banghead: http://fuy.com.pl/viewtopic.php?p=10624&si...84d26ab36#10624 Wielkie dzięki :banghead::):crossy: szkoda tylko że jeszcze jest na dotarciu i nie opisano osiągów... Ps. Myślałem że chociaż jedna osoba na forum ma już Ninję 250. Chyba trzeba jeszcze poczekać:) Pozdro Edytowane 18 Maja 2008 przez zyleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martyn Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Wielkie dzięki :banghead::):banghead: szkoda tylko że jeszcze jest na dotarciu i nie opisano osiągów... Ps. Myślałem że chociaż jedna osoba na forum ma już Ninję 250. Chyba trzeba jeszcze poczekać:crossy: Pozdro Swojego czasu sama chcialam w tym roku kupic sobie Ninje 250, znajomy odbiera swoja zielona we wtorek. 135km/h pojedzie... wiecej? watpie. mało spala, zgrabna, lekka Dane techniczne i parametry wskazuja na to ze jest to baaardzo elegancki i porzadny motocykl. Czego chceć więcej? Co moim zdaniem na plus - ma zegary wskazówkowe, czego nie ma w innych nowych modelach Kawy. Są wygodniejsze. Jak kolega odbierze swoj ma przyjechac sie pochwalic i jak sie przejade napisze jakie wrazenia. Ja go nie kupie z jednego powodu - scigol. gdyby byl Naked bylby idealny na pierwsze moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unix Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Witam, mi osobiscie bardzo podoba sie idea 250'tki... w chwili obecnej mam 1200cc i jezdzac na codzien odkrecam manetke zaledwie 1/4 pozycji. Jezdzic szybciej nie ma sensu, nasze drogi i tak sie do tego nie nadaja - a odleglosci sa stosunkowo male. Bardzo bym chcial miec w garazu taki motocykl, tymbardziej ze nowka kosztuje cos w granicach 14K zl. A co do zrywu i V-max polecam filmy na youtube, 250'tki od dawna sa na amerykanskim rynku. Bez problemow osiagaja okolo 170km/h. Po prostu fajny lekki i zwinny motocykl, kierownica jest dosyc wysoko usytuowana jak na plastika ale dla mnie to plus bo jazda jest mniej meczaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Wg danych technicznych Ninja 250tka leci 110mph, czylli jakieś 180km/h. Tyle co taki GS 500E o dwa razy większej pojemności, ale trzeba pamiętać, że Kawasaki jest motocyklem z zacięciem sportowym, więc ma odpowiednią moc, a i zawieszenie pozwoli na więcej. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Witam, mi osobiscie bardzo podoba sie idea 250'tki... w chwili obecnej mam 1200cc i jezdzac na codzien odkrecam manetke zaledwie 1/4 pozycji. Jezdzic szybciej nie ma sensu, nasze drogi i tak sie do tego nie nadaja - a odleglosci sa stosunkowo male. Bardzo bym chcial miec w garazu taki motocykl, tymbardziej ze nowka kosztuje cos w granicach 14K zl. A co do zrywu i V-max polecam filmy na youtube, 250'tki od dawna sa na amerykanskim rynku. Bez problemow osiagaja okolo 170km/h. Po prostu fajny lekki i zwinny motocykl, kierownica jest dosyc wysoko usytuowana jak na plastika ale dla mnie to plus bo jazda jest mniej meczaca. A na jakim Buellu śmigasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 W najnowszym numerze MOTOCYKla jest artykul o najmniejszej ninj. Dowiadujemy sie, ze jest produkowana na Tajwanie, ciekawe czy wplynie to jakkolwiek na jakosc/trwalosc. Mi rowniez bardzo podoba sie to moto - taki maly agresorek dla zakochanych w plastikach, ale majacych na tyle oleju w glowie, ze wiedzia, ze nie poradza sobie z 600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unix Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 A na jakim Buellu śmigasz??? Cyclone M2 ... jak dla mnie lekka przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domier Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 http://www.125.pl/modules.php?name=Forums&...wprofile&u=1156 tutaj masz kolesia co ma taka kawe popytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOM68 Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 (edytowane) Jeździłem ( testowałem) i zamówiłem :buttrock: . ( tylko ciekawe kiedy będzie do odbioru ?)Ja bym ją porównał do Jawy TS350 tylko z 4-suwem - lekka ok 150kg., przyspieszenie ok - na 2-3 sezony powinno wystarczyć, wąska na miasto idealna a i tak 90% mojego przebiegu będzie miasto, spalanie ma być w granicach 4l/100 w mieście. Myślę, że lepiej wykorzystam te 250ccm niż jakąś 600-700 - mistrz prostej tylko :icon_mrgreen: A po 15 latach przerwy to i tak nie ma co szaleć z 0,5 lub 1 L, po ćwiartce :bigrazz: mniej boli głowa niż po 0,5 :biggrin: . No i NÓWKA.Pozdrawiam. Edytowane 19 Maja 2008 przez TOM68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Mam przeczucie ze ten sprzet bedzie baardzo popularny :bigrazz:. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klinton Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 mi sie podoba czarna wersja :bigrazz: ale ciekaw jestem jak to gabarytowo wyglada na zywo :-) jak wiadomo wszystko w życiu rozbija się o "rozmiar" i trzeba by sprawdzić czy aby nie za mały :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 dzisiaj troche czytałem w Motocyklu o tym moto!jest na wtrysku i zadowala sie symbolicznymi dawkami paliwa!przy ostrym traktowaniu spalił 4 litry!!! przy spokojnej jezdzie koło 3:)ahhh:)prędkosc max powyżej 170!i piszą ze ma ładny dzwięk! tyle zapamiętałem z tekstu:)tez mi sie wydaje ze ten motorek bedzie cieszył sie duzym zainteresowaniem! Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyleta Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 (edytowane) Ninja z wydechem Yoshimura posłuchajcie szczególnie od 1:20 Ps. Nie mogę znaleźć info o osiągach...interesuje mnie przyspieszenie 0-100, 100-140, vmax ...może macie jakieś namiary Pps. 13,5 na 1/4 mili według MCN:) Edytowane 19 Maja 2008 przez zyleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 (edytowane) Zyleta, z pełnym szacunkiem, ale już dostałes takie informacje. http://en.wikipedia.org/wiki/Kawasaki_Ninja_250R Edytowane 19 Maja 2008 przez Vatzeque Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi