kukos Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) Witam.Mam pytanie w jaki sposob mozna tuningowac swoje moto Enduro/Motocross. Widzialem ze mozna zmieniac ksztalty tarcz hamulcowych.Mozna zakupic naklejki na opony.Zmieniac kolor felg. O reszte chce zapytac was i posluchac waszych opinii. Edytowane 6 Maja 2008 przez kukos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Naklejki na opony ? :icon_mrgreen: Sportowy wydech ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Michal_dh sądze że tu nie o taki tuning chodzi :icon_mrgreen: lecz tuning enduro "wizualnie" ;):D motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluminat Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Tylko po co ? No chyba że chodzi o supermoto.. Jeśli chcesz więcej mocy, to kup większy moto.Enduro/crossa nie ma po co upiekszać, on ma jeździć a nie wygladać. Opinia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_dh Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 To nie wiem ;) Pewnie postojowka diodowa :icon_mrgreen: :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HondaCR Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 hmmm no jak SM to pełen LANS :icon_mrgreen: a jak w teren to po jakiego h*a ci naklejki na opony ?? ;D Długo by raczej nie wytrzymaly ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukos Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) Tylko sie pytam o sposoby.A czy wyglad przeszkadza jezdzie?A jezeli chce miec moto ladne,a nie moge miec scigacza,ze wzgledu na moj stan drog,to pozostaje mi upiekszanie motora enduro. Edytowane 6 Maja 2008 przez kukos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Tylko sie pytam o sposoby.A czy wyglad przeszkadza jezdzie?A jezeli chce miec moto ladne,a nie moge miec scigacza,ze wzgledu na moj stan drog,to pozostaje mi upiekszanie motora enduro.Jak chcesz mieć ładne moto to doprowadź je do stanu oryginalnego, tylko nie rób wieś tuningu. Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Tylko sie pytam o sposoby.A czy wyglad przeszkadza jezdzie?A jezeli chce miec moto ladne,a nie moge miec scigacza,ze wzgledu na moj stan drog,to pozostaje mi upiekszanie motora enduro. Jak chcesz mieć ładne moto to doprowadź je do stanu oryginalnego, tylko nie rób wieś tuningu.Albo nie maluj czasem obręczy bo ja u siebie zmyłem farbę karcher'em po którymś poprzednim właścicielu. :icon_mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Tylko sie pytam o sposoby.A czy wyglad przeszkadza jezdzie?A jezeli chce miec moto ladne,a nie moge miec scigacza,ze wzgledu na moj stan drog,to pozostaje mi upiekszanie motora enduro.Błagam tylko nie nazywaj tego tuningiem, zmieniając wygląd nie ingerujesz we właściwości jezdne ani silnik motocykla, a jak chcesz mieć wyróżniający się motocykl który zwraca uwagę to potrzebujesz po pierwsze w miarę nowego motocykla (bo stare najlepiej doprowadzić do oryginału i zostawić w spokoju) i dopiero na niego nowe plastiki najlepiej w innym kolorze niż fabryczne, jakąś mega okleine, elementy frezowane CNC i anodowane na jakieś jaskrawe kolory. Zakładam że taki "tuning" nie wchodzi w grę bo przekracza wartość Twojego motocykla więc kup sobie lepiej nowe opony. Pzdr P.S. http://www.bikepics.com/members/kurczakos/07250sxf/Mi się bardzo podoba jak jest zrobiony ten KTM, ale nie widzę na nim świecącej fajki, wentylków z diodami czy naklejek na opony :smile: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wi(L)ku Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Najlepiej to zrób tak jak koledzy Ci podpowiadają, chyba że chcesz poszerzyc grono wieś tuningu :smile: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukos Opublikowano 6 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) No o takie cos mi chodzi.Ale widze ze wiekszosc co tu sie udziela ,takie ubarwienie moto, nazywa wies tuningiem.Naklejki na opony to chodzi o paski dlugosci 1,5m ktore oddzielaja felgi od opon. Edytowane 6 Maja 2008 przez kukos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 podstawa jeździsz tym w terenie ?? bo jak lansujesz sie po asfalcie to naklej jak w terenie to odpada bo szybko sie zedrą ........ najważniejsze to nie dawać super ultrafioletów świecących w glebe pod silnikiem jakiś ledów superniebieskich w kierownicy .... "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuda Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 moim zdaniem jedyna sensowna rzecz jaką można kupić do "upiększenia" moto to okleina. a jaki moto chcesz tuningować? któryś z forumowiczów sprzedaje okleiny i chyba do crf była taka wyjepcza biała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Ja sprzedaję ale tylko do crossówek i hardenduro, a do jakiegoś enduro kawy (KMX jak mniemam) to jedynie zostaje sobie samemu coś zamówić od gościa z motox.pl który robi takie okleiny za około 400-500zł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi