Skocz do zawartości

Straż Miejska jak rasa Panów .....

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Z całej sytuacji najwięcej radochy miała publika na ulicy :biggrin: chyba jeszcze nie widzieli nikogo kto straży pokazuje fucka i normalnie odjeżdża :)

No, teraz w lokalnej prasie napiszą, żeś motocyklista-satanista i anioł piekła :biggrin: hehe

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

Więc jest tak :) Skarga w Straży Miejskiej zgłoszona ale najpierw musi duga strona komendantowi sie wypowiedzieć,czyli ten bęcwał :biggrin: No i znając życie wyjdzie że oni w tym czasie byli na Marsie i nic o powyższym wydarzeniu nie wiedzą.

Więc na wszelki wypadek pojade na Policje też zgłosić,już dzwoniłem i zostałem poinformowany o dalszych krokach.

Sama wizyta w Straży Miejskiej nie była miła.Niemiła to już była pani z sekretariatu,czułem sie jak człowiek innej rasy.

Stan mojej determinacji w upierdzieleniu bęcwała i udowodnieniu swojej racji osiaga maksimum.Jedno na tę chwile jest pewne - nie odpuszcze :biggrin:

Raczej nic nie udowodnisz ty kontra dwuch debili, to w tym kraju nie przejdzie...

Ale skargę trzbea!!

U nas czarnuchy (straż miejska) w sumie jest OK nawet na bujkę kiedyś przybyli za to psiarnia wlepia mandaty za brak kasków na roweże

Gash

No, teraz w lokalnej prasie napiszą, żeś motocyklista-satanista i anioł piekła ;) hehe

pozdr

No a jak ma być inaczej :) ,pierwsze słowa bęcwała to ile to sie jeździ :biggrin:

Zasada moje jest jest jedna - chamstwo trzeba tępić,a w szczególności takich funkcjonariuszy państwowych.

Ja nie jestem jakimś tam młokosem żeby mnie taki sfrustrowany człowieczek traktował z pogarda bo jade na motorze,a jak na tak to znaczy sie że zapie**alam wedle jego pojęcia.Otóż nie,jestem już dziadkiem,siwe skronie mam i dlatego sie nie dam tak pomiatać :biggrin:

co do ich jazdy to raz widzialem jak taki pajac w wawie zapier*alał czerwone czy ustap pierwszenstwa zapier*alał a jak ktoś nie chciał go puścić to teksty w stylu: "nie widzisz kto jedzie" , po**balo cie. czuli sie jakby jechali cały czas pojazdem uprzywilejowanym, ale ot byli chorzy ludzie, paranoicy.

Co do praw i mandatów: prawa mają dużo mniejsza i b. dobrze.

mandaty: powiedz mi kiedy to było? Bo jeszcze z bodajże 2-3 lata temu strażnik miejski dostawał od każdego mandatu prowizje, a jak to znieśli to starsi mają wszystko w h*ju i pie**olą im sie nawet z samochodu wysiąść nie chce, tylko młodzi co rządni tych awansów to zasówają i za byle co wypisują.

w policji zaś za pewne chodzi ci o sekcje prewencj (teoretycznie : zapobiegawczą) to jak wypisze za mało mandatów czeka go brak premi, zjeba, ch*jowy grafik. Nie obchodzi nikogo czy akurat miałeś komu wlepić, czy nie, ty masz mieć i ch*j . Tak niestety jeszcze jest, zależy jakiego masz jeszcze przełożonego.

Szkoda, Duch, że nie zapamiętałeś numerów tego palanta. Może opisz chociaż samego gościa? Codziennie latam po Katowicach, może gdzieś go przyuważę, jak robi coś nie tak to chętnie spełnię obywatelski obowiązek i wykręcę 997, żeby poinformować odpowiednie organy o wykroczeniu. :) Jakby mieli kilka zgłoszeń to by w końcu ciecia wzięli w obroty.

Pozdro

Zachowałeś się jak prawdziwy motocyklista :) . Gratuluje odwagi, ale takim debilom nie można popuszczać. Stanowią oni ogromne zagrożenie na drogach, a zwłaszcza dla nas motocyklistów i z tego nie zdają sobie sprawy. Jeżdżą h*j wie jak i wszystko maja gdzieś. Nie cierpie takich ludzi, którzy uważają się za panów dróg mimo, że nimi nie są, bo to my nimi jesteśmy :) .

A ja znam przypadek jak straznik( byly ormowiec) kazal dziadkowi 86 letniemu- majacemu rente 650 zl, uprzatnac chodnik ze sniegu, sprzed domu ,bo inaczej mandat 200 zl - grozil, na szczescie przyszedl mlodszy( ale tez byly ormowiec) i zalagodzil sprawe...teraz z dziadkiem nie beda mieli problemu- bo Mu sie zeszlo:-(((...

Moim zdaniem, SM w takiej formie/formule nie ma sensu bycia- jesli juz powinni byc bardziej "zmundurowani" jednak powinni przechodzic testy jak normalni policjanci...przede wszystkim powinni byc przeswietlani pod wzgledem psychiki...

Jesli chodzi o odnosny przypadek- marnie Koledze wroze - szkoda zachodu/czasu, poniewaz nie ma zadnych dowodow na to ze becwaly zrobily cos niegodnego. Jedyna rzecz jaka ja bym zrobil- poszedlbym do Komendanta i na spokojnie wyjasnil sprawe- bo nie chodzi tu akurat ze specjalnie Motocykliscie zajechali, ale o ogolne zagrozenie dla ruchu- a jakby dziecko tan nagle rowerkiem wyskoczylo- to co jakby rozjechaji to pewnie by do tylu cofneli zeby zobaczyc co sie stalo:-((((- Tylko spokojnie z Komendantem porozmawiac- nawet nie w celu uj... konkretnego goscia tylko zeby ludziom krzywdy nie zrobili na ulicy- niech wysle na jakies doszkalanie czy co...

Pozdr. Janek Klekotek 748 S.

Duch,

a ja właśnie sądzę, że nie możesz się poddać! Pociągnij sprawę dalej. Im więcej tego typu zgłoszeń ze strony obywateli tym PAJACE ze SM będą bardziej uważać.

Ale tak to już niestety jest jak się daje prostakowi odznakę i mundur. Od razu wydaje mu się, że wszystko mu wolno.

Tak samo jest z resztą z pracownikami ochrony [bardzo często]. Dostanie taki mundurek, czapeczkę i naszywkę i już jest przeświadczony o tym, że to on stanowi prawo. Banda przygłupów.

Także ciągnij sprawę i nie odpuszczaj!

pzdr.

Metiu

Szkoda, Duch, że nie zapamiętałeś numerów tego palanta. Może opisz chociaż samego gościa? Codziennie latam po Katowicach, może gdzieś go przyuważę, jak robi coś nie tak to chętnie spełnię obywatelski obowiązek i wykręcę 997, żeby poinformować odpowiednie organy o wykroczeniu. :) Jakby mieli kilka zgłoszeń to by w końcu ciecia wzięli w obroty.

Pozdro

Na szczęście nawet za bardzo swojej dyni nie musze wysilać w tym względzie :crossy: W Katowicach jeździ jeden tylko Ford Transit ze Straży Miejskiej :buttrock: To że tym Transitem jeździ paru pajaców umundurowanych i uzbrojonych po łokcie jak na wojne w Iraku to tez nie problem bo maja grafik :)

Za to policja mnie dzis dobiła.Straciłem ze dwie godziny i nie zgłosiłem nic ;) .Takiej biurokracji dawno nie widziałem,nawet za komuny wszystko było jasne i proste :evil:

Tak na spokojnie juz teraz myśle,emocje opadły i dochodze do wniosku że wystarczyło tylko jedno słowo PRZEPRASZAM i nie byłoby żadnej sprawy.Tylko ta buta tych uzbrojonych pajaców jest im chyba wpajana na kursie Strażnika Miejskiego :evil: Za to dzis sie dowiedziałem jak mozna smiertelnie wq...wić takiego pajaca :) Wystarczy mu w oczy powiedzieć TY STRAżNIKU MIEJSKI ;) i gościa roznosi :D

Yans na przyszłość to już wiem że jak taka sytuacja sie zdarzy to choćby grad z nieba napie.......al trzeba bezwzglądnie policje wzywać,wtedy taki pajac będzie miał przesrane od razu

Edytowane przez duch07

I bardzo dobrze zrobiłeś. I masz rację. Zakompleksieni faceci i często złośliwi. U mnie pod przedszkolem gdzie rodzice przyjeżdżają żeby odstawić dzieci, zostawiają samochody na minutę czy dwie. I właśnie dokładnie w godzinie gdy rodzice przyjeżdżają z dzieciakami, chodzą i sprawdzają czy są kupione bilety. Wkurzylo mnie to kiedyś na maksa i wygarnąłem im, że napiszę do prasy i ściągnę TV żeby zobaczyli jak Straż Miejska zarabia na dzieciach. I wiecie co? - od tamtej pory jest spokój

Za to policja mnie dzis dobiła.Straciłem ze dwie godziny i nie zgłosiłem nic :icon_biggrin: .Takiej biurokracji dawno nie widziałem,nawet za komuny wszystko było jasne i proste :buttrock:

Hej!

zwykla biurokracja to jedno, a drugie to kwestia tego, ze chciales zglosic wykroczenie strazy miejskiej.

Myślę że oni z założenia nie lubiż donosicieli - jeśli nic się nie stało (bo są normalni a nie napaleni na wstawianie mandatów za nic jak SM), po drogie SM to dalej mundurowi, wiec pewnie wcale im nie zależało aby przyjąć to zgłoszenie.

Bardzo mądrze powiedziałeś, że po ochłonięciu wystarczyłoby zwykłe przepraszam, i w pełni się zgadzam że od strażaków powinno się wymagać więcej. Zawsze możesz czekać na bieg wydarzeń i rozpatrzenie skargi w SM, oraz powiedzieć im ze odpuściłeś składanie zawiadomienia na policji, a chciałeś aby odbyli rozmowę z przełożonym i nast. razem nawet jak się zagapią - niech kulturalnie przeproszą jak każdy normalny kierowca - a najlepielej niech uważają.

powodzonka!!

O to właśnie chodzi :flesje:

Tylko w jednym akurat sie mylisz,policja bardzo sie ucieszyła jak dowiedzieli sie że Straż Miejska coś nawywijała :banghead: ,tylko że do przyjmowania takich zgłoszeń jest jeden gostek,który akurat wczoraj był na jakims konkursie.

Na chwile obecną mam to w głębokim poważaniu,mam tylko nadzieje że ten pajac dostanie zjebke od swojego przełozonego.Mam tez nadzieje że na szkoleniu na strażnika będzie wykłąd o używaniu słowa przepraszam a jak nie umią po Polsku to nich powie sorry i będzie good :banghead:

Za to dzis sie dowiedziałem jak mozna smiertelnie wq...wić takiego pajaca ;) Wystarczy mu w oczy powiedzieć TY STRAżNIKU MIEJSKI :icon_razz: i gościa roznosi :icon_mrgreen:

Buahaha takie proste a takie skuteczne :biggrin: Widać kompleksiki gryza :(

Edytowane przez bart3q