McSb Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Witam, Czy mogę zarejestrować 125tkę na siebie nie mając ukończonych nawet 16 lat? Proszę o szybką odpowiedź, gdyż jutro muszę zanieść dokumenty do tłumacza i nie wiem czy wpisać na umowie swoje nazwisko czy też ojca... Zależy mi żeby motocykl był zarejestrowany na mnie... z góry dziękuje :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 proponuję współwłasność. Ja tak mam z komarkiem, nie pamiętam ile lat miałem, ale na pewno mniej niż 16, a nawet 12. Nie wiem jak ojciec to załatwił, ale w tym wieku byłem współwłascicielem komarka. Co do pełnej własności, to może być problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.h Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Jeśli sie mylę to niech ktoś mnie poprawi, ale wydaje mi sie że możesz na siebie nawet auto zarejestrować. Ponoć często robi się tak, że ojciec rejestruje samochód na niepełnoletniego syna żeby na przyszłość mu zniżki leciały :) Ale to tylko moje rozkminy, nie dam sobie ręki uciąć.Wiem jedynie że po rejestracji czegokolwiek na siebie dostaniesz swój NIP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McSb Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 (edytowane) acha, a wystarczy do tego sama legitymacja szkolna? chodzi o to czy numer legitymacji napisac na umowie zamiast numeru Edytowane 27 Kwietnia 2008 przez McSb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 legitka szkolna jest mało ważna, najlepiej to miec jakiś paszport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roqwor Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Albo dowód tymczasowy. Wydają go przed 18 i jest na 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 AFAIR możesz, nie ma limitu wieku. fakt, że nie możesz pojazdem jeździć nie zmienia tego, że masz prawo go posiadaćnatomiast przygotowałbym się na pytanie o zgodę rodziców :icon_razz: przed 18 rokiem życia nie masz pełnej zdolności prawnej, jeśli mnie pamięć nie mylijsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 legitymacja to nie jest dokument stwierdzający w pewności twoją tożsamość bo nie jest wiarygodny, a łatwy do podrobienia. Jak masz paszport to sie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McSb Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 ok, dzieki wielkie chłopaki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 zeby rejestrowac na siebie prze 18-tka trzeba miec NIP na który czeka sie około tygodnia albo i wiecej. nie musisz miec 18 lat ale nip tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 czyli do skarbówki jaknajszybciej i wypełniaj papier o nadanie NIP-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 zeby rejestrowac na siebie prze 18-tka trzeba miec NIP na który czeka sie około tygodnia albo i wiecej. nie musisz miec 18 lat ale nip tak.Czeka się równe 2 tygodnie. Ja jak rejestrowalem moto, to jednocześnie opłaciłem Vat 24(tydzień czekania) i pani tydzień później dopisała mój NIP, także nie musialem czekać. Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yosarian Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Niekoniecznie równe 2 tydz. Wszystko zależy od urzędu w Twojej okolicy. U mnie Vat24 2 dni, a NIP np. 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi