Jump to content

Wyposażenie ochronne do moto cross - amatorsko.

Recommended Posts

Tu nie ma co oszczędzać, jednak można oszczędzić, kupująć używane ciuchy, tak jak ja.

Rękawice - 20zł(nowe 49)

Kask Lazera- 150zł (nowy 350)

Gogle Scott - 89zł nowe.

Buty, forma terrain - 150zł(Nowe 450zł)

Zapłaciłem 309zł zamiast 839zł :biggrin:)

taaaaa tylko masz wszystko używane to tak jakbyś na wacka założył kondoma noszonego przez innego kolesia .... ;) najlepiej kupować wszystko nowe ....

Aha , dziś byłem w nowo otworzonym sklepie motocyklowym w Mszanie Dolnej i wszystko maja super , mili ludzie i wszystko OK ale buzer ufo za 350 zł .... Czemu do cho**ry jasnej kawałek pastiku kosztuje 350 zł :D coś tu jest nie tak ale za takie hobby trzeba płacić .. ;/ Więc chyba kupie za 250 zł zbroje na moto na siatce DATEX ' A :buttrock:

pzdr

taaaaa tylko masz wszystko używane to tak jakbyś na wacka założył kondoma noszonego przez innego kolesia .... :biggrin: najlepiej kupować wszystko nowe ....

Aha , dziś byłem w nowo otworzonym sklepie motocyklowym w Mszanie Dolnej i wszystko maja super , mili ludzie i wszystko OK ale buzer ufo za 350 zł .... Czemu do cho**ry jasnej kawałek pastiku kosztuje 350 zł ;) coś tu jest nie tak ale za takie hobby trzeba płacić .. ;/ Więc chyba kupie za 250 zł zbroje na moto na siatce DATEX ' A :)

pzdr

A co to ma do tego? Uzywane czy nowe? Wole uzywany kask AGV niz nowy Trexa czy czego tam. Ochraniacze to ochraniacze. Wytlumacz mi roznice miedzy uzywanymi a nowymi ochraniaczami na kolana,lokcie,buzerem,pasem nerkowym czy kaskiem? Jezeli nie maja pekniec to w czym gorsze?

Podstawa to kask,buty,ochraniacze lokcie,kolana,buzer no i pas nerkowy. Koszulki i inne to bajery zbedne...

Jesli chodzi o buty to z cala stanowczoscia moge polecic oxtar tcx pro 2.

Fakt ze kasa jest ciezka, ale buty sa po prostu rewelacyjne i nieprzemakalne, chyba ze zanuzysz noge za kolana to nie ma szans zeby nie nalecialo.

Kask - byle nie super okazje po 99 zl + darmowa przesylka. hjc,nitro,lazer wystarczy spokojnie, chyba ze nie zalujesz.

Ochraniacze jedynie nakolanniki krótkie wystarcza spokojnie. Kasa rzedu 80-150 zl dla normalnego zjadacza chleba

Buzer na siatce lub bez - odkladam na buzer z pasem nerkowym, cos takiego http://www.4bikes.pl/product_info.php?cPat...products_id=967

Rekawiczki wg gustu koloru, chociaz zastanawialem sie ostatnio nad wzmocnieniami kewlarowymi.

Polecam rowniez kominiare lub cos na oslone golej szyji i karku na chlodne dni z polandexu , bardzo fajna sprawa

Gogle z nieparujaca szybka i to chyba wszystko.

Temat nie jest tani jesli zalezy ci na komforcie i bezpieczenstwie.

Osobiscie nie polecam kupna uzywek ale to juz nie temat gadki.

Edited by serwient

• 2 weeks later...

Nie znalazłem odpowiedniego tematu, więc napiszę tutaj. W końcu też o odzieży ochronnej.

Zakupiłem właśnie dziś zbroję na siatce O'Neal Underdog. Po rundce w terenie stwierdzam, że jest to super rozwiązanie za dosyć przystępną cenę, jak na ilość ochraniaczy (pas nerkowy, obrona klatki, żółw, łokcie, ramiona). Siatka naprawde solidna i nie sądzę żeby się rwała. Gdyby poskładać te ochraniacze osobno, to wyszło by napewno drożej, niż cała zbroja.

Dziś było ponad 20*, i mając zbroję ubraną pod bluzę poprostu jej nie czułem. Super lekka, dobrze układa się na ciele. Nie krępuje ruchów, tak jak buzer (moje odczucie po rundce w tego typu ochraniaczu).

Polecam !

Ja osobiscie mam -

FOX RACING V3 MONTAGE narazie spisuje sie bosko

Zbroja 661 Pressure Suit boska sprawa

buty Fox Buty FOX Forma Pro

Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym...