JacekB Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Było za te pieniądze kupić oryginalną hondę która przejedzie 10 takich rometów , tak apropo znajomy przez 3 miechy silnik zajezdził w romecie.Przecież pisał, że...Prawda jest taka, ze to nie ja kupowałem ten skuter, moi teściowie zarejestrowali go na mnie o po 3 miesiącach ich błagań (płaczu do tel. tez) próśb o naprawę -postanowiłem wziąć temat. a co do tego, że honda przeżyje 3 takie romety to jak najbardziej prawda :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Jaki przebieg szacujecie dla takich rometów? Mój kumpel zrobił na chopperze łosiu 50tce 600kilometrów. Wcześniej coś padło w silniku, a przy tym przebiegu rama pękła :icon_evil: Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 3500km raczej nie więcej!! Przy mojej jeździe to by było ok 2,5mc (nie mam za bardzo czasu). Zdecydowanie bardziej wolał bym dobrego simsonka który do remontu spokojnie 15tyś przejedzie!! Znam przypadek gdy simson przejechał ponad 20tyś km bez remontu (tylko pierścienie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teslasim Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 nowy Simson eksploatowany wg zaleceń fabrycznych ma przejechać 40tys do generalki a po 25tys naprawa średnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.h Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Możecie mi nie wierzyć ale moja siostra ujeżdża skutera z chin pochodzącego i do momentu jak stuknęło 8000 km tylko pękła linka licznika :biggrin: teraz ma 8500 i już wymieniany wał i dwa razy cylinder :lapad: Sam mechanik powiedział, że te chińskie skutery to złooo... naprawisz jedno to zepsuje sie coś innego :DA najśmieszniejsze jest to, że ten mechanik pracuje w sklepo-warsztacie, w którym sprzedaje się tą chińszczyznę :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kioRa Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Normalnie ekspoatowany Chinski skuter marki Keeway przeleci 20.000 - 35.000 km podkreslam normalnie i mam wiele dowodow na takie przebiegi bo osobiscie rozmawiam z takimi ludzmi w co sam osobiscie kiedys nie wierzylem. Np. pan ktory jezdzi Kewayem zrobil juz 17.000 km i wymienil pasek + linke i wsio taki przypadkow jest duzo .Ale jesli jezdzisz na kole palisz gume czyms co m 3,75 km i jest na pasku a czesci nie sa made in japan to czego sie spodziewac ??? Za cene 5000 nie zrobimy czegos na co wydano 10.000 wiec nie robmy glupich porownan do aeroxow , itp. sprzetow .Co do Keewaya moge smialo powiedziec ze stosunek ceny do jakosci jest ok i sa to najlepsze chinczyki na rynku czego o Romecie Zipie itp nie mozna powiedziec . Szczebelek wyzej jest Kymco ale to juz tajwan a rozmawiamy o chinczykach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszunia1514 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 ale keeway to napewno chinczyk ? Coś mi się obiło o uszy, że nie, ale głowy nie dam sobie obciąć :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.h Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 o tak, keeway jest produkowany na Węgrzech. Znaczy części są produkowane w chinach, a później składane na węgrzech, co już daje im plusa do jakości :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 o tak, keeway jest produkowany na Węgrzech. Znaczy części są produkowane w chinach, a później składane na węgrzech, co już daje im plusa do jakościA romety z Chin, a w Polsce składane, czemu niby gorsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszunia1514 Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 (edytowane) A romety z Chin, a w Polsce składane, czemu niby gorsze?Chociażby dlatego, że większość to 4t Edytowane 1 Maja 2008 przez szyszunia1514 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Keewaye są o klase wyższe od chińczyków. Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.h Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Po romecie pozostała już tylko nazwa. A Keeway produkowany w chinach a składany na węgrzech jest lepszy od rometa składanego w polsce ponieważ romety to klony Kingwayów, MotoMagnusów i innych chinoli, a Keewaye maą swoje własne skutery i nie zdarzy się sytuacja że znajdziesz dwa identyczne skutery z których jeden to keeway a drugi to inna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Keeway to Korea. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekdoc Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Tak się składa,że mam motocykl Keewaya Supershadowa i jak robiłem przegląd gwarancyjny to serwisant który naprawiał również inne marki chińskich skuterów to straszliwie na nie narzekał.Był tam rozebrany jakiś chiński skuter z przebiegiem 5000 km w którym robiona była kapitalka! Co do skuterów Keewaya to serwisant chwalił mi sie,że ostatnio robił kapitalkę Keewaya przy ponad 40 000km.Generalnie strasznie objechał te wszystkie Romety czy Kingwaye i mocno je odradzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur.h Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Keeway to Korea. Węgry, Korea, co za różnica, ważne że nie Chiny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi