wachu666 Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Jak bylem maly i moja siostra mala to zawsze byl to rodzaj szpanu jak sie podwozilo kolegow ze 'u nas nie musisz zapinac pasow w samochodzie bo nasi rodzice są spoko'. Jaka glupota! Od paru lat jak zobaczylem wszystkie te filmiki i symulacje to przekonalem cala swoja rodzine do zapinania pasow. Nie jest istotne czy do sklepu na 3 minuty czy w dluga trase. Zagrozenie czai sie za rogiem twojego wlasnego domu. Najgorsze jest to, ze nawet jesli kierowca ma zapiete pasy to i tak zabije go pasazer bez pasow siedzacy za nim. Dlatego wazne jest, aby WSZYSCY w aucie mieli zapiete pasy. A co do moto: tu pasow nie ma, wiec po takich filmikach to lepiej zwolnic. Jak czasem widze kolesi na scigach wyprzedzajacych mnie bardzo szybko, kiedy ja jade jakies 90-100km/h to sie zastanawiam po co im to... i tak zazwyczaj spotykamy sie na nastepnym skrzyzowaniu ze swiatlami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rejvoy Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Nie oczekujmy od polskiej telewizji angażowania sie w takie akcje bo ona ma swoją "misję" (jaką? ;) ).Natomiast takie filmy powinny być obowiązkowym elementem każdego kursu prawa jazdy, dla ostudzenia gorących łbów młodych kierowców. Niezwykle sugestywne szczególnie że zawsze mamy szanse zostać ofiarą czyjejś głupoty bądź odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Nie oczekujmy od polskiej telewizji angażowania sie w takie akcje bo ona ma swoją "misję" (jaką? :icon_eek: ).Natomiast takie filmy powinny być obowiązkowym elementem każdego kursu prawa jazdy, dla ostudzenia gorących łbów młodych kierowców. Niezwykle sugestywne szczególnie że zawsze mamy szanse zostać ofiarą czyjejś głupoty bądź odwrotnie Nasi wolą dowalić prawko od lat 24 aniżeli uskuteczniać kursy i szeroko pojęte uświadamianie o jeźdźie motocyklem :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gilotyna Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 U nas te filmy puszczane sa przed kazdym seansem w kinie,a w tv ich nie widzialam.W Polsce jakos tez o tym nie slychac a szkoda,bo moim zdaniem angielscy kierowcy maja wieksza kulture jazdy niz w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoss Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 też uważam, że taki filmy powinni puszczać na kursach prawa jazdy. I obowiązkowo na tych kursach mających na celu obniżenie salda punktów karnych. W czasach studenckich jeździłem dużo po Polsce dostawczym mercedesem. Sporo widziałem wypadków na szosie, które wydarzyły się kilkanaście minut wcześniej. I ten widok: plam krwi na drodze, czy ciał przysłoniętych prześcieradłem skutecznie odbierał ochotę do rozpędzania się w dalszej części podróży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyŁódź Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 przerażające..smutne..mocne kino..bez komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 U nas te filmy puszczane sa przed kazdym seansem w kinie,a w tv ich nie widzialam.W Polsce jakos tez o tym nie slychac a szkoda,bo moim zdaniem angielscy kierowcy maja wieksza kulture jazdy niz w PL. Nom. Raz poszedlem do kina na horror 30 days of Night a przed nim puscili ten klip o moto - The Day you went to work...w sumie klip wstrząsnął mną bardziej niż cały późniejszy horror. :) Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatemen Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Zawsze przed wyjazdem oglądam sobie coś w tym stylu, pozwala trochę ostygnąć i zastanowić się nad pewnymi manewrami na drodze, przy 200 nie zawsze jest na to czas. Polecam wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maestro Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 W UK czy w Irlandii często takie reklamy społeczne lecą... A u nas?? Gdzie jest TV publiczna, która niby ma pełnić rolę społeczną? Takie filmiki dałyby niejednemu do myślenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi