Ivan Opublikowano 14 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2003 Kłaniam,Mój brat ostatnimi czasy wymieniał lagi do swojej Jawencji w firmie Impol. Właściciel pan Ruszczyk który naprawde muusi sie znac na zweitaktach gdyz ładne kilka latek je składa od podstaw powiedział mu ciekawa rzecz na temat Mixolu.Mixol mianowicie w/g pana R. spełnia normy rozpuszczalności w benzynie. I to jedyne normy jakie spełnia... A to pono dlatego że jest robiony z tak zwanych olejów powrotnych (cokolwiek by to nie znaczyło :? ). Do demoludowych zweitaktów gość ten polecał Castrol semi-sintetic 2T.A-cha ! I jeszcze mówił o olejku Amortyzol, do lag... że nadaje się do smażenia frytek a nie do amorków :lol: Facet chyba wie co mówi... Dlatego mój Bracki do lag kupił Motula Factory.Gruss!I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
billy Opublikowano 14 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2003 heh, to ciekawe czemu mozna zrobic na mixolu ponad 40 tys motocyklem CZ, i ponad 50 tys na MZ TS , bez zdejmowania cylindra, heh ? :>ciekawe....ja juz tam sie nie przekonam do tego zachodu. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 14 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2003 Taa, docierałem silnik na tym oleju... kosztuje chyba coś koło 40 zeta za litr... chyba jednak nie dla mnie to cudo :DDzisiaj kupiłem sobie MixolS za jakieś 8 zeta i ecia nie narzekała. Poza tym nie widzę żadnej różnicy. A jeśli nie widać różnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
billy Opublikowano 15 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2003 Taa' date=' docierałem silnik na tym oleju... kosztuje chyba coś koło 40 zeta za litr... chyba jednak nie dla mnie to cudo :DDzisiaj kupiłem sobie MixolS za jakieś 8 zeta i ecia nie narzekała. Poza tym nie widzę żadnej różnicy. A jeśli nie widać różnicy...[/quote'] ..... to po co przepłacać :lol: :lol: :D , widze Ukaszu że się nawróciłeś w końcu, partia sie cieszy :D NIECH MIXOL BEDZIE Z NAMI... :D :D pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 15 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2003 widze Ukaszu że się nawróciłeś w końcu' date=' partia sie cieszy :D NIECH MIXOL BEDZIE Z NAMI... :D :D [/quote'] No nieco z przymusu, bo nic innego na stacji nie mieli :D Podobno orlen ma wypuścić na rynek jakiś nowy olej do dwusuwow (info z któregoś tam numeru ŚM), syntetyk - jak będzie kosztował w granicach 10 zeta to na to się przerzucę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 15 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2003 Tak byla juz kiedys taka dyskusja ze mozna lac cos drogiego i lepszego albo tani mixol a w rezultacie wychodzi prawie na to samo bpo nawet jak bedzie trzeba wczesniej zrobic remont to ile kasy zaoszczedzisz na oleju? Tez uwazam ze mixol nie jest najlepszy ale jak mam wydac za litr innego specyfiku 40zl to to moze byc co najwyzej spirytus tu to moge przinwestowac ale nie olej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 15 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2003 Ale i tak uważam że lepiej kupić jakiś lepszy olej...np.półsyntetyk Esso(20zł)czy cos.Zależy też od sposobu jazdy ale jak się dużo gazu odkręca to chyba lepiej się wykosztować troche :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 15 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2003 syntetyk za 10zł-to niemożliwejakiś czas temu jak miałem jeszcze yamaszkę rd250 to lałem do niej głównie półsyntetyka z orlenu-najtaniej gdzie można go było dostać kosztował ok 13zł/litr, a w niektórych miejscach (większość) był po ok 20zł (tyle dawałem za półsyntetycznego Mobila) także podejrzewam że gdy wejdzie do sprzedaży Platinum Moto 2T to będzie kosztował nie mniej niż te 20zł/litrco do docierania na syntetyku-czytałem na tym forum że powinno się właśnie robić odwrotnie-docierać na mineralnym przechodząc potem docelowo na syntetyk a co do zaleceń tego "fachowca"-polecał to co miał i na czym mógł więcej zarobić oczywiście :D Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micek Opublikowano 15 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2003 mixol jest najlepszy 8) :D nie miałem z nim nigdy żadnych problemów :D PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 15 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2003 także podejrzewam że gdy wejdzie do sprzedaży Platinum Moto 2T to będzie kosztował nie mniej niż te 20zł/litr On chyba już jest w sprzedaży-wydaje mi się że widzialem go gdzieś(może i internecie)za 28zł.A półsyntetyk kosztuje chyba koło 13-14zł. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 15 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2003 Czolem! Ja tez jezdze na Mixolu i nie narzekam. Wuecha smiga jak trzeba na tym oleju :D.Ale wypowiem sie wiecej, jak juz bede mial wiecej kilometrow nawinietych na opony.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 15 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2003 cze Moj moteorek tez uzywa mixolu i nigdy mie nie zawiudł. Mixol jest dobry nawet na ostra jazde, jak było ciepło to jezdziłem do lasu trocze sobie poszalec obroty utrzymywałem 4 - 7 tys. i silnikowi nic sie nie stało i nic na to niewyglada ze sie stanie. Mixol to dobry olej za dobra cene!!!! pozdr @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivan Opublikowano 17 Grudnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2003 :lol: :lol: :lol: No nieźle mi się dostało. Dla jasności: nie zamiarowałem wcale zapodać jakiejś objawionej i jedynej słusznej prawdy pod tytułem PADAJCIENAKOLANAWYNIEWIERNEHERETYCKIEŚWINIE!!! tylko raczej wrzucić to jako ciekawostke w nieustającej dyskusji na temat wyzszości Świąt Bozego Narodzenia nad Świętami Wielkiejnocy.Anyway serdeczne pozdrowienia dla konserwatystów :D Mój Bracki uzywa mineralnego Arala z dodatkami syntetycznymi i powiedział ze predzej da się wykastrowac niż wróci do Mixolu.Gruss!I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 17 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2003 myślę że niedługo będę przesiadał się spowrotem na dwusówa (ze względów finasowych) i miksol będę lał jak mnie naprawdę przydusibede lał pólsyntetyka z orlenu :D Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 17 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2003 ja tam lalem olej do dwusuwów z Orlenu (nie wiem jak sie tam on zwał- ale był koloru różowego-jak BOrygo;) :D- kosztował 10 czy 11 zł i ładnie sie mieszał z wachą :D Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi