Gość Lefthandy Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Szyba w czopku to dla mnie jakieś nieporozumienie. Mam jedną w kasku i wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Co daje szyba w czopku? i 13 stron na ten temat :banghead: Chyba zaloze temat ile jest 2x2 ??? Ciekawe ile stron bedzie? :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: PS: Żeby nie bylo, ze nic na temat nie napisalem to napisze: nie zakladam szyby z premedytacja bo chce wolniej jezdzic. Z szyba czlowiek sie zapomina i nie czuje wiatru, łatwo znowu myslec ze sie wolno jedzie jak na zegarku juz 200. Ja juz sie tak nie spiesze, po wypadku juz mniej :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdenek117 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Jak dla mnie to wyrażenie chopper z dodatkami można uznać za oksymoron. Choppery wzięły się właśnie z obierania motocykli, odcinania części błotników. I w tym urok choppera. Więc moje motocykle będą bez szyby (no chyba, że kiedyś najdzie mnie na cruisera). Ale to indywidualna sprawa i nie da się arbitralnie osądzić czy pasuje. Najważniejsze, żeby jeżdżącemu się podobało, bo o to w tym chodzi. W końcu to sprzęt do dawania radości z jazdy w swoim stylu, a nie eksponat do chwalenia się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FhissT Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 a ja swoją własnie sprzedałem... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Ja się zastanawiam nad założeniem.Nie interesuje mnie wygląd moto czy lans ale praktyczne podejście i teraz ciut mam namieszane .Jednak kupię założę i najwyżej zdejmę . Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Kup ale wcale nie zakładaj :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar1367 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Ja się zastanawiam nad założeniem.Nie interesuje mnie wygląd moto czy lans ale praktyczne podejście i teraz ciut mam namieszane .Jednak kupię założę i najwyżej zdejmę .Moje moto kupiłem z szybą a potem zdjąłem.Ale za dużo komarów mi się pchało w gębę :icon_mrgreen: więc znowu założyłem i teraz mam moto z szybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Proponuję wozić jako przykrycie rollbaga :) Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Privat Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Myślę że sumując pokrótce to jeżeli ktoś lata wokół komina to szyba mu potrzebna jak ku...e majtki , ale jeśli ktoś lubi polatać gdzieś dalej to bez szyby nie za bardzo komfortowo jest podróżować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 W gorace dni szyba moze służyc jako patelnia do robienia jajecznicy, to doskonały powód zeby ja mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemV4 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 W gorace dni szyba moze służyc jako patelnia do robienia jajecznicy, to doskonały powód zeby ja mieć.I tu właśnie chyba brak zrozumienia dla tematu. Pozwolisz, że przytoczę opinię jednego z kolegów o tym, że przy lataniu dookoła komina szyba jest niepotrzebna.Jak pokonujesz właśnie takie trasy, to szyba może faktycznie służyć Ci do robienia jajecznicy (chociaż mam trochę znajomych w Radomiu i nie zapoznali mnie jakoś z tą -chyba miejscową- tradycją.)Jeśli pojeździsz sobie dużo w różnych warunkach (również bez postoju "bo pada"), to zmienisz zdanie, nie mówiąc już o jeździe nocą bez szyby i potem czyszczenia pozostałości po owadach z ubrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 O jak dobrze, ze mi wytłumaczyłeś. Od lat zastanawiałem się do czego może służyć ten kawałek plastiku i nie mogłem dojść. Gubię się przy tak skomplikowanych zagadnieniach bo wymagają one ogromnej inteligencji. Jeździłem z tym w nocy, w dzień, w deszcz, śnieg i bez tego albo z owiewka, w fujarze miałem nawet elektrycznie regulowana i ni kuta nie wiedziałem do czego to służy. Bardzo ci dziękuje kolego za wyczerpujące wyjaśnienie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemV4 Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 O jak dobrze, ze mi wytłumaczyłeś. Od lat zastanawiałem się do czego może służyć ten kawałek plastiku i nie mogłem dojść. Gubię się przy tak skomplikowanych zagadnieniach bo wymagają one ogromnej inteligencji. Jeździłem z tym w nocy, w dzień, w deszcz, śnieg i bez tego albo z owiewka, w fujarze miałem nawet elektrycznie regulowana i ni kuta nie wiedziałem do czego to służy. Bardzo ci dziękuje kolego za wyczerpujące wyjaśnienie. ;)Polecam się na przyszłość w przypadku podobnych "dylematów" :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi