Pepes Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Witam.Mam takie pytanie jak wybija się łożyska przedniego koła w hondzie VTX 1300C.W którą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Nie wybija się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Łożyska z piasty koła wyciągasz na zewnątrz specjalnym ściągaczem który kupisz w Larssonie.Drugie wyjście to oddać to koło do warsztatu motocyklowego i zlecić wymianę łożysk. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) Witam Przepraszam za odświeżenie, czy mógłby ktoś dać linka z obrazkiem (zdjęciem) jak taki ściągacz wygląda? No i drugie pytanie ile kosztowałaby mniej więcej wymiana obu łożysk w warsztacie w dwóch kołach (bez ceny samych łożysk tylko robocizna) ? Z góry dzięki :crossy: Edytowane 31 Maja 2008 przez tomasz90skomra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 mi chcieli 70zł za robocizne. Możecie pokazać jakąś fotke tego ściągacza bo na allegro są ale od 20 do bardzo wielu złotówek :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 mozna kupić ściagacz za sumke 120zł z przystawkami na wieksza liczbe łozysk itp;) Uzywamy go do skuterów w firmie sprawdza sie świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 dajcie link do takiego bajeru, bo też chętnie kupiłbym sobie takie narzędzie do mojego garażu. Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) O żesz 70zł za 4-krotne użycie ściągacza :icon_question: Edit: To ten może ściągacz? http://www.allegro.pl/item374964787_sciaga..._12_38_mm_.html hmm może lepiej dopłacić te 9zł i mieć dodatkowo narzędzie :icon_eek: Edytowane 1 Czerwca 2008 przez tomasz90skomra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 O żesz 70zł za 4-krotne użycie ściągacza ;) Edit: To ten może ściągacz? http://www.allegro.pl/item374964787_sciaga..._12_38_mm_.html hmm może lepiej dopłacić te 9zł i mieć dodatkowo narzędzie :crossy:To właśnie taki ściągacz tylko PROFI dla serwisu kosztuje 4 x więcej a ten jest wykonany z gównolitu i powinien wytrzymać te 4 łożyska ( albo i nie ). Z pozycji właściciela motocykla to może i drogo ale otwórz własny warsztat motocyklowy potem kup wszystkie potrzebne narzędzia zajmij się wymianą łożysk taniej i po miesiącu zapłać z tego ZUS , podatek i czynsz że o rachunku za prąd nie wspomnę.Na całym świecie z wyjątkiem naszego kraju rachunek za robociznę przy motocyklu zaczyna się od 1 roboczogodziny nawet gdy zachodzi konieczność dociągnięcia kilku śrub i zajmuje to kilka minut.Niedawno czytałem na naszym 4um skargę obrażonego klienta któremu za smarowanie łańcucha policzono 20 zeta (bodajże). Sprawa dyskusyjna czy to drogo czy nie ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 No rzeczywiście sprawa ma różne odcienie, musza dawać wyższe ceny bo zapewne mają nie za dużo klientów i muszą to czymś nadrobić jednakże koszt usługi nie zachęca klientów i tak to się napędza :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 jak mi go ładnie wyczyszczą zębatki umyją itp... to napewno podjade tam ze dwa razy w sezonie :]ale pomijając fakt cen w warsztatach na które żeczywiście składa sie wiele czynników które nigdy nie wystąpią w domowym warsztacie a co netrycznego za swój dałem 100 z chaczykiem i urzywam go kilka razy w roku porównałem go u starszego w robocie z potwornie drogim legalizowanym kluczem itp... i wskazania były w granicy 2-3N dokręcałem świece i niewyobrażam sobie kupić droższy bo po co na takie używanie tylko odczasu do czasu trzeba sprawdzić dokładnośc pomiaru A serwis wiamo musi zainwestować w lepsze narzędzia bo i chłopaki nie będą spokojniejsze jak nie będzie trzeba zmieniać ściagacza co tydzień, nie wiem czy tu to sie odnosi ale nie poniszczą sie różne żeby ( na przykładzie nasadek pisze) i pewnie czas pracy będzie szybszy A nie uważacie żę Yato juz daje rade ? zawsze mi sie wydawało że to firma z ciut poniżej średnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 uwaga uzywałem ściagacza topex i wytrzymał olbrzymie obciazenie serwisu skuterowego do tej pory (uzywamy go od 1,5 roku). Nalezy sobie kupić jeszcze 1kg filcu i wyciac takie kwadraty by podstawiać pod łapki(wtedy felgi nie porysujemy). Ściagacz topexu koszt 140zł rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 wueska a u was ile taka wymiana? może bym podskoczył z kołem bo w sumie blisko mam;) Tylko napisz dokładniej, który to warsztat w rzeszowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Generalnie u nas nie bawimy sie w motocykle bo zajmujemy sie skuterami;) Motocykle odsyłane sa od na do rafała Anioła który ma warsztat na debickiej, z tego co wiem robi dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodson77 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 To jak już o łóżyskach mowa, żeby nie zaczynać nowego topiku i nie zaśmiecać 4UM to mam takie pytanko, czy "zmęczone" łózysko główki ramy może powodować ściąganie motocykla podczas jazdy? Ostatnio jak jak mialem przednie kolo w górze gdy czyściłem felgę, przy skręcaniu kierownicy poczułem delikatne przeskoki, a od pewneg czasu znosi mi trochę motocykl na prawą stronę, i zastanawiam się czy może coś zle skreciłem wymieniajac olej w amortyzatorach czy to moze to łożysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi