Bronio Opublikowano 11 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2006 Niestety, jak na razie minus bo paczki jeszcze nie ma (całe szczęście wysyłka za pobraniem), kontakt mailowy też się urwał. Także test najwcześniej w następny weekend.... [ Dopisane: 20-03-2006, 23:18 ]Paczka doszla w poprzednim tygodniu, zwłoka podyktowana była bałaganem na poczcie a nie późną wysyłką sprzedawcy, takze moje obawy z poprzedniego posta okazaly sie bezpodstawne.Calosc elegancko zapakowana, czesci do zlozenia wykonane ladnie choc nie to liczy sie najbardziej. Podroz do garazu, szybkie wymierzenie pod tylny wahacz, klucz w dlon i po kilku minutach wszystko bylo skrecone jak nalezy. I tutaj bardzo pozywyne zaskoczenie - podniesienie tylnego kola dzieki kolkom nie wymaga duzej sily i nie ma najmniejszego problemu z wykonywaniem tej czynnosci samemu ( to samo z opusczaniem moto ). Calosc trzyma sie bardzo stabilnie, nie ma obaw ze motocykl zaraz sie przewroci albo cos...I niestety - tutaj superlatywy sie koncza. Nie wiem jak wyglada zawieszenie w CBR ( bo ta jest na zdjeciach aukcji ) - ale w FZR uzywajac tego podnosnika nie jest mozliwe podniesienie przedniej zawiechy, a przynajmniej nie jest mozliwe tak by bylo w 100% stabilnie. Na przeszkodzie stoi tu sroba przedniej osi, ktora wystaje i nie pozwala "wlozeniu lag w łapki". Niestety, albo bede musial pokombinowac z jakas przerobka albo trzeba sobie zalatwic adapter pod glowke ramy (Dominik Szymański o tym wcześniej wspominał). Podsumowując - nie miałem zbyt dużo czasu zeby przetestowac ten produkt, ale ogolnie, za ta cene - jestem zadowolony. Podniesienie tylu nie stanowi zadnego problemu, jedyny minus to brak mozliwosci kombinowania przy przednim zawieszeniu. PS. Wie ktos moze gdzie mozna kupic taki adapter pod przednie zawieszenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Jestem zmuszony zakupić jakiś stojak/podnośnik motocyklowy. Tylko i wyłącznie do użytku własnego, zmiana opon, klocków, zimowanie itp. Zastanawiam się nad takim:http://moto.allegro.pl/item132004869_podno...od_tyl_m_j.htmlUżywał to ktoś?? Ewentualnie co możecie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skodafelicia Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) Witaj! ja używam takiego stojaka i jestem bardzo zadowolony. Jest masywny i mocny. Kółka są solidne tak jak cała konstrukcja. Kupiłem na allegro. Kawa stoi stabilnie i równo. Z czystym sumieniem mogę polecić.Pozdrawiam Edytowane 12 Października 2006 przez skodafelicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 12 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Ja kupilem niedawno taki:http://moto.allegro.pl/item132436396_podno...a_promocja.html I jestem bardzo zadowolony. najpierw myslałem o takim z kółeczkami, a potem pomyslałem, że te kółka muszą przenieść całe obciążenie! I wybrałem ten bez kółek i jestem zadowolony. Podnosnik jest mocny, a promień ugiecia tej rury dobrany bardzo dobrze (chyba zerżniety z MotoDetaila czy innego Louisa) co powoduje, że moto stawia sie bez wysiłku i łatwo. Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekk Opublikowano 21 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2006 Witam, czy kupił ktoś może ten stojak http://moto.allegro.pl/item141196583_podno...najtaniej_.html a jak nie to prosze podajcie namiar na jakiś fajny stojaczek. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Witam, czy kupił ktoś może ten stojak http://moto.allegro.pl/item141196583_podno...najtaniej_.html a jak nie to prosze podajcie namiar na jakiś fajny stojaczek. pozdroMoze i najtaniej ale moim zdaniem ten stojak to kicha.1.brak kolek2.przystawki zaslaniaja dostep do osi kola.Lancuch sobie przesmarujesz ale gdy bedziesz chcial zdjac przednie lub tylne kolo bedzie to niemozliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 Tam chyba sa kolka tylko takie male.Podobny stojak mozna tez kupic na motoseven ale tam kosztuje 245 zeta :\http://www.motoseven.pl/index.php?cPath=22_260 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolenweider Opublikowano 22 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2006 jak dla mnie to koleś chyba sam robi te stojaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryju Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 (...)tesciowej nikt ani nic nie da rady Co fakt, to prawda! haha Swoją drogą też się zastanawiałem nad podnośnikiem i natknąłem się w necie na takie cudo: podnośnik maxshadow daj fotki to ocenimy :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 21 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 Swoją drogą też się zastanawiałem nad podnośnikiem i natknąłem się w necie na takie cudo: podnośnik Taki stół to fajna sprawa ale na tym konkretnym nie da rady (chyba?) wyjąć koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pochi Opublikowano 26 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 witm szukam podnośnika do moto (hornet) i zastanawiam się na czymś takimhttp://www.allegro.pl/item205124195_205124195.htmlczy ktoś z forumowiczów ma to cudo??Te kółeczka wyglądają mi na niezbyt stabilne.Czekam na jakieś opinie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 potrzebuje stojaka pod przód żeby łapał za główke ramy (wymiana uszczelniaczy ) oraz demontaz tylniego koła , i tu pytanie nie moge wykorzystać takiego centralnego ?i interesuje mnie coś budżetowego, co byście polecili czy może samemu pospawać ale są gdzieś wymiary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Dobra rzecz, ja zatrzymałem sie na etapie kamienia łupanego, znaczy podstawiania cegieł pod wszystko;) kawasaki w serwisówce pokazuje podnośnik jakby dwóch połączonych na jednej osi podnośników samochodowych. Trzeba by sie przejechać na szrot samochodowy i kupić dwa podnośniki i zespawać. Można też je postawić równolegle i spiąć zębatkami i łańcuchem rowerowym/motocyklowym. Mój kolega z kolei używa takiego stojaka, w którym pręt wystaje do góry i trzeba go wetknąć pod główkę ramy. Ma to tylko taką wadę, że trzeba podnieść motocykl rękami żeby go tam osadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulus82 Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Witam jak w temacie chciałem sie dowiedzieć czy zrobił ktos lub moze wie jak sie robi stojak pod motor honda cbr 600f , mam mozliwosc zrobienia sobie takiego stojaka lecz nie znam wymiarów ani sposobu jak mozna taki stojak zrobić prosze o porady ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Czy przy takich cenach opłaca się robić samemu? http://moto.allegro.pl/item775093101_stoja...lny_okazja.html http://moto.allegro.pl/item773276775_podno..._przod_tyl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi