ventura Opublikowano 10 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Po długich zmaganiach i spustoszeniu bezpowrotnym czaszki przez chwile nad ruskiem zaświeciło słońce.Założyłem kupiony kiedyś ruski elektroniczny zapłon z dedykowaną w zestawie cewką.Motor chodził dosłownie przepięknie ale przez dwa dni.Dziś odpalił już tylko jeden gar.Lampa stroboskopowa nie wychwytuje żadnych impulsów na jednym przewodzie a na drugim jest dobrze.Czyli wychodzi na to że cewka jest trafiona.Przerabiał ktoś może inną cewkę z takim zapłonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Popatrzcie na zapalenców:) Napisał do mnie człowiek z Bułgarii, kupił takiego urala i postanowił go doprowadzic do orginału:)Trzymam za niego kciuki i na pewno mu w tym pomoge:) http://buboleck.org/bug/25.06.2008/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Ahtung-ahtung!Wnimanie wnimanie:)A teraz skupienie-Ural skrzynia biegów wałek od kopajki, czy wiecie ze w starszych(nie jestem w stanie stwierdzic od którego roku)skrzyniach zębatka z blokada jest grubsza? A tym samym nie pasuje do nowszych typów, całe szczescie ze wałek jest taki sam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 27 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Popatrzcie na zapalenców:) Napisał do mnie człowiek z Bułgarii, kupił takiego urala i postanowił go doprowadzic do orginału:)Trzymam za niego kciuki i na pewno mu w tym pomoge:) http://buboleck.org/bug/25.06.2008/ Jak na moje oko, jest już prawie gotowy do drogi :lalag: .Nie pisał ci ile za niego dał?Bo nie ma tam ani jednej rzeczy w którą ktoś nie zainspirował z ułańską fantazją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 27 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2009 Jak na moje oko, jest już prawie gotowy do drogi :lalag: .Nie pisał ci ile za niego dał?Bo nie ma tam ani jednej rzeczy w którą ktoś nie zainspirował z ułańską fantazją. A mnie to wyglada na m-63P. Czyli wczesny ural milicyjny- ichniejszy GAI. Szkoda ze to takich przeróbkach. Tu baza >> http://www.kolyaska.pl/m63p.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Bo to dokładnie jest wersja policyjna, jezdził za swietnosci w konwojach partyjnych a potem trafił do ichniego agrotunera z fantazja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Kilka pytań dla rozruszenia szarych komórek. Silnik po remoncie i wielu godzinach zmagań żeby go ogarnąć do kupy. Zapłon ruski elektroniczny, świece Bosch. I w takim układzie z tymi świecami zaczął normalnie działać.Ale działał przez jakieś 50 km.Obecnie odpala od kopa ale chwilami przerywa w czasie jazdy.Przerywanie te też jest słyszalne jak go odpale gdy obroty są lekko wyższe niż na biegu jałowym.Niby działa a wygląda to tak jakby tracił zapłon na ułamek sekundy.Czasem ze 2 km nic się nie dzieje a za chwile coś go pierdyknie i przerywa.Na obroty za każdym razem wkręca się normalnie.Może ma jakieś chwilowe przerwy w dostawie prądu? Podłącze miernik do modułu zapłonowego to będe widział czy faza płynie ciągłym strumieniem.Bo nie wiem co to może jeszcze być, moduł, cewka czy inny badziew.A apropo cewki, tą maluchowską trzeba podłączyć przez jakiś przewód oporowy?Skąd, gdzie i jak go nawinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Rozumiem ze przerywa na obu garach :icon_question: Wyglada mi to na modul, cewka jak nawali to nawali i po sprawie a tu moga byc jakies przerwy w dostarczaniu impulsow... :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Rozumiem ze przerywa na obu garach :icon_question: Wyglada mi to na modul, cewka jak nawali to nawali i po sprawie a tu moga byc jakies przerwy w dostarczaniu impulsow... :icon_rolleyes: Właśnie tego nie jestem w stanie jednoznacznie stwierdzić czy na obu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Sugerowalbym zatem zaczac od swiec i stopniowo eliminujac usterki i weryfikujac stan przesuwac sie w strone modulu... :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi