bozztom Opublikowano 11 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2003 Mam pytanie, jak wymienia sie plyn hamulcowy w hondzie nsr 125? slyszalem ze jakos sie odpowietrza podobno, zna sie ktos na tym? :D no i drugie pytanko, ile mniejwiececj kosztuje przewod hamulcowy? pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2003 Polecam Ci SM numer 8 (chyba) - tam napisałem text o wymianie klocków, a także o kwestii płynu. Koszt - DOT4 - 8 do 12 zł za 0,5 litra. Jak nie znajdziesz artykułu, albo będziesz miał wątpliwości do zapodaj na PW, albo zadzwoń, to Ci to wytłumacze w 30 sekund. Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 11 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2003 pompujesz popuszczasz z kalamitki trzymasz ściąnięte odkręcasz i zaś popuszczasz i tak pare razy.. rozpracujesz sam zobaczyszze hampel twardnieje i nie ida bombelki w płynie... Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2003 pompujesz popuszczasz z kalamitki trzymasz ściąnięte odkręcasz i zaś popuszczasz i tak pare razy.. rozpracujesz sam zobaczyszze hampel twardnieje i nie ida bombelki w płynie... Szrmaer, to instrukcja wymiany płynu, czy posuwania jakiejś panienki ????. Żeby zmienić płyn, nawet nie trezba pompować. Wyciągasz stary płyn, wlewasz nowy, odkręcasz ospowietrznik, czekasz aż z niego będzie leciał nowy płyn i po sprawie. Potem zakręcach odpowietrznik i po robocie. Ważne, aby pilnować poziom w zbiorniczku, bo jak będzie za mało i zaciągnie się powietrza, to wtedy robi się problem. Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 12 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2003 Chyba warto jednak przy wymianie płynu ze dwa razy "pompnąć" klamką tak dla zasady i pewności :?: Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2003 Jak dla pewności, to dla pewności :-). Wbrew pozorom wymiana płynu z pompowaniem wymaga więcej zabiegów .Ja to od lat robię tak jak napisałem i mam pewność, że to działa. Inaczej jest jak zapowietrzymy układ, wtedy to zupiełnie inna historia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 12 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2003 Wiem cos niecos o zapowietrzonym układzie :D W En'ie przez chwile nieuwagi wypompowałem ciut za dużo ze zbiorniczka. :D Pompowałem później dobre 20 minut żeby powietrze zeszło do końca. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2003 Wiem cos niecos o zapowietrzonym układzie :D W En'ie przez chwile nieuwagi wypompowałem ciut za dużo ze zbiorniczka. :D Pompowałem później dobre 20 minut żeby powietrze zeszło do końca. NOOOOO właśnie. na to trzeba uważać. Jak Vladowi wymieniałem przewody, to też się męćzyliśmy trochę i poszło 0,5 litra płynu na przelanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 13 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2003 no i drugie pytanko' date=' ile mniejwiececj kosztuje przewod hamulcowy?[/quote']Zerknij do tematu: Przewody hamulcowe - tam napisałem o kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2003 W En'ie przez chwile nieuwagi wypompowałem ciut za dużo ze zbiorniczka. :D Pompowałem później dobre 20 minut żeby powietrze zeszło do końca. *** O wiele latwiej i szybciej niz pompowanie dziala wyciaganie duza strzykawa.Na tej zasadzie dziala zreszta MityVac.Potrzebna jest druga osoba do monitorowania poziomu plynu w zbiorniczku. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 14 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2003 *** O wiele latwiej i szybciej niz pompowanie dziala wyciaganie duza strzykawa. Na tej zasadzie dziala zreszta MityVac. Potrzebna jest druga osoba do monitorowania poziomu plynu w zbior Moj najmłodszy "pomocnik" ma dopiero 7 lat wie musiałem robic wymiane płynu sam :D Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi