kostek2341 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Czym najlepiej zmyc farbę? Próbowałem juz rozpuszczalnikiem uniwersalnym i chlorokauczukowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Kolega przeczyta swoj post i sie zastanowi chwilke. Jesli nic w glowie nie zaswita to trzeba zastanowic sie kolejna chwile i tak do jakis refleksji. Ale zeby nie bylo,ze sie czepiam to na pytanie odpowiem w stylu tego co napisales. Farbe najlepiej zmyc zmywaczem do farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 kupilem ostatnio bmx i jakis debil popisal go calego markerem, napisy w stylu:"DIRT PASTRANA FMX" hehe,rozpuszczalnik niepomagal, ale zmylem bardzo latwo "ACETONEM" tylko nieradze jezeli pod spodem mamy plastik itp. na metalu wyszlo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzia Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jaką farbe i z czego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Witam, mam pewien proble, ponieważ poprzedni właściciel pomalował obudowe chłodnicy srebrną farba...ostatnio skapło mi troche wachy na obudowę, i podczas mycia farba zeszła, ale zauważyłem że niczym nie matował, więc chciałbym jakoś zeskrobać farbę i pozostawić...próbowałem rozpuszczalnikiem, ale nie zchodzi, macie jakieś pomysły??? załączam fotkę: http://img127.imageshack.us/my.php?image=dsc00305be3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Cześć! w sklepach lakierniczych/budowlanych, kup specyfik w puszcze zwany Scansol (10 zł za 0.5 l a starcza na hoho) - taka galaretka do usuwania starych powłok lakierniczych, smarujesz pędzelkiem i po kilku minutach scierasz szmatą pozostałości/plastikową szpachelką do szpachli jak ciężko złazi, są też takie w spreju ale nie korzystałem z nich. Ważne, żeby delikatnie ściągać, warstwa po warstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burojama Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Witam . Najlepszy sposób to piaskowanie . Pozostawia jednolitą strukturę metalu. Masz 2 w jednym usuniętą starą farbę i zmatowioną powierzchnie metalu. Pozdrawiam Burojama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Jeżeli chodzi Ci o jakies stare powłoki lakiernicze których nie idzie niczym ruszyć to polecam BEMIXOL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 scansol Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 A ja powiem, że najlepsze mazidło to TECHSOL (szklana butelka) - jak posmarujesz jakąś powierzchbię to aż zaczyna skwierczeć :eek: :D Radzę pracować z tym środkiem w okularach ochronnych - jak jakaś kropla poleci na czoło to aż zaczyna parzyć. Oczu nie radzę testować... Środek świetny, mocny i wydajny Cytuj http://www.moto-batman.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian44 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Słyszałem własnie ze piaskowanie bardzo dobre jest na kolektory, jesli masz zardzewiałe itd.. Widzialem efekt takiego zabiegu i potem nalozonej farby po prostu jak nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ale jak widzicie(fotka powyżej) materiał jest aluminiwoy, i aż boje się pomysleć co by zostało po piaskowaniu...Będe kombinował z tymi środkami, wyżej wymienionymi...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burojama Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Ale jak widzicie(fotka powyżej) materiał jest aluminiwoy, i aż boje się pomysleć co by zostało po piaskowaniu...Będe kombinował z tymi środkami, wyżej wymienionymi...pzdrAluminium też sie piaskuje tyle że trzeba używać drobnego ścierniwa jakim jest praktycznie pyl piaskowy , nakłdasz potem trochę więcej farby i po sprawie. Jeśli chcesz uzyskać super efekt polecam szkiełko wanie uzyskasz wtedy kolor naturalnego aluminium powierzchnię tę następnie należy pokryć bezbarwnym lakierem w celu zabezpieczenia przed utlenieniem aluminium /jak wiadomo aluminium jest bardzo podatne na korozję i po pewnym czasie pokryje sie ciemniejszym odcieniem .Powodzenia w renowacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 (edytowane) a ja polecam Aceton, tani(ok 5-6zł), mało agresywny dla skóry, bezpieczny, a zmywa praktycznie wszystkie powłoki lakiernicze... Ps: piaskowanie ok, ale potem trzeba przed malowaniem wygładzić papierem ściernym. Szkiełkowanie w tej sytuacji jest chyba najlepszym rozwiązaniem, ale tego wszędzie nie robią... Edytowane 29 Kwietnia 2008 przez Lysy5g1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj261 Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 kup rozcienczalnik nitro,powinien sobie z tym poradzic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi