zigi222 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Mam problem z licznikiem, nie mierzy kilometrów, prędkość mierzy bez zarzutu. Co może być, co zrobic? Motocykl to Kawa Vn 800 classic. Może mechanizm się zaciął po zimie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śliwa Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Co może być, co zrobic? Ja bym tam nic nie ruszał :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Mam problem z licznikiem, nie mierzy kilometrów, prędkość mierzy bez zarzutu. Co może być, co zrobic? Motocykl to Kawa Vn 800 classic. Może mechanizm się zaciął po zimie...Są dwie możliwości zależne od budowy licznika. jesli jest całkowicie elektroniczny (nawet jesli ma analogową wskazówkę) lub analogowo-elektroniczny (licznik kilometrów wyświetlany jest na LCD) to musiało coś paść w elektronice. Przy liczniku mechanicznym musiała uszkodzić się przekładnia napędu licznika kilometrów. Tak czy inaczej sam raczej tego nie naprawisz. Najłatwiej poszukać używki albo zastosować licznik akcesoryjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 W tym przypadku łatwiej kupić cały zegar tylko pytanie czy aby tak bardzo to potrzebujesz, żeby tyle kasy wydawać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigi222 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 W tym przypadku łatwiej kupić cały zegar tylko pytanie czy aby tak bardzo to potrzebujesz, żeby tyle kasy wydawać... No tak, ale w przypadku sprzedaży, powie ktoś "majstrowane przy liczniku". Może coś z linką, poradzcie?Napewno ktoś juz miał podobny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Jeśli czujesz się na siłach to rozbierz (zakładam że to mechaniczny licznik) i zobacz czy jakieś kółko czy zębatka sie nie pokruszyła a później albo sklej albo dorób nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachuer5 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Witam, ptzy mojej kawie tez nie działał licznik kilometrów...pekł jeden trubik, a raczej jego mocowanie do blachy...Wziałem małego goździa wtopiłem go na ciepło w twn trybik, i jest wszystki git, rozbierz i zobacz, możesz mieć to samo co u mnie, ponieważ jest to bardzo słaby punkt licznika. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigi222 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Dzięki za rady koledzy, jak tylko uda mi się to zrobić podzielę sie opinia:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi