Łukasz Leśnowolski Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 A ile może kosztować kask z anti-fogiem? To jest mój pierwszy kask i niestety słabo wykonany (lewy wywietrznik odleciał, będę reklamował), na nastęny sezon pomyślę o nowym kasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 ... przy temperaturach poniżej powiedzmy 15stopni, Antifogi w ogóle coś pomagają? Chyba gdzies sa jakies granice ? Pinlock lub inne rozwiazanie przyniesie poprawe :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Leśnowolski Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Czyli nowy kask z Anti-fog :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Mój paruje jak jest naprawdę zimno mimo że to tylko LS Najlepsza metoda nie domykać do końca.W kominiarce i tak jest ciszej i nie dmucha . Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młody89 Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Sugeruję nie bawić się w antifog, który nanosi się na szybę za pomocą sprayu. Poszukaj w sklepach naklejki antifog. Przykładowym producentem czegoś takiego jest Fog City.Naturalnie pinlock jest o wiele bardziej wydajny niż antifog i zawsze jest lepszym rozwiązaniem.Co do deflektora to nie zawsze przynosi on oczekiwany rezultat. Czasami zdarza się tak, że potrafią łzawić oczy. :) Cytuj www.motoholicy.plMotorismo Warszawaul. Modlińska 154Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Po zużyciu naklejki wizjer zwykle jest do wyrzucenia (nie da się jej odkleić bez zniszczenia), więc chyba lepiej czasem popryskać jakimś szprajem :). PS. Karen, czy w SR1 nie masz pinlocka? :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) wrzuciłem w google, toż to kask za 250 złotych. Głowe masz tylko jedną, wymień doniczkę na normalny kask. Serio. Jesli w kasku jest dobrze poprowadzona wentylacja a szybka jest odpowiednio daleko od nosa, to antifog nie jest niezbędny. Niektóre nie parują mimo braku antifoga Edytowane 14 Października 2012 przez komandosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Eee, to na bogato Kolega poszedł... W końcu na alledrogo są kaski po 45 zyla :icon_mrgreen:. A poważnie - KUP PRAWDZIWY KASK!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tostek Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 w kominiarce szybciej paruje niż bez.ja czasem smaruje szamponem dla dzieci "baby cos tam", pomaga na jeden dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karen Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) PS. Karen, czy w SR1 nie masz pinlocka? :blink: No właśnie okazuje się, że nie :blink: Mogę sobie taką ło zakupić (http://www.moto-akce...1-jasna,p,49845) i z pewnością to zrobię, ale na razie kupiłam kominiarkę i skarbonka pusta.. studnia bez dna :P PS. Właśnie widzę, że wkładka powinna być.. zonk.. Edytowane 14 Października 2012 przez karen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucyfer78 Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 KAREN - jeżeli kupowałaś kask z USA to bym się nie dziwił, że nie było pinlocka ale każdy europejski sprzedawca musiał też dać ci pinlocka w zestawie. Może głupio zabrzmi ale upewnij się czy nie przegapiłaś go w pudle. Już taki numer widziałem. Tak jak kolesia co klął na pinlocka, że nic nie widać przez niego a jeździł z folią zabezpieczającą.FOG CITY będzie w nowej wersji za jakieś 2 miesiące. Zmiana polegać będzie na ty, że wklejka będzie demonowalna i można ją zdjąć z wizjera bez żadnego uszczerbku dla wklejki i szybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karen Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Przetrzepałam całe pudełko i nie ma. Pozostałe dwie rzeczy z zestawu są. Kupowałam w Polsce.. jutro podejdę do chłopaków i zapytam grzecznie o co chodzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucyfer78 Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Pytaj bo na bank musi być z kaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budas123023 Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 (edytowane) Cześć, Kupiłem sobie kask, Lazer Rafale i generalnie na głowie siedzi ok, z okularami trochę słabiej, ale da się żyć. Natomiast to co mnie martwi to mega szybko paruje nawet w gorący dzień jak dzisiaj. Zakładam i po kilkunastu sekundach widać pierwsze oznaki parowania na dole szyby. Przy nadmuchu powietrza od przodu jest trochę lepiej, zazwyczaj para ustępuje. Bez pinlocka (na razie). Generalnie jest to mój pierwszy kask i nie wiem czy warto kupować i zakładać pinlocka i będzie ok czy lepiej zwrócić i szukać czegoś innego? Okulary też nie do końca trzymają się "na" uszach" a raczej gąbka w kasku przyciska je do skroni ok. 1 cm nad uszami, przez co są trochę wyżej niż normalnie "na nosie" bez kasku. Co myślicie (głównie o tym szybkim zaparowywaniu), zwracać czy zostawiać - może podczas jazdy nie będzie tak parować? Edytowane 20 Lipca 2021 przez budas123023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 5 godzin temu, budas123023 napisał: Co myślicie (głównie o tym szybkim zaparowywaniu), zwracać czy zostawiać - może podczas jazdy nie będzie tak parować? No bez jaj, że w upalny dzień zakładasz kask na głowę i bez jazdy (czyli cyrkulacji powietrza) wymagasz żeby nie parował... Po coś chyba w kasku są otwory wentylacyjne? Tylko że one spełniają swoją rolę gdy się jedzie i jest pęd powietrza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi