GaCek Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) Jakiś czas temu. Jazda po śniegu to niezla frajda szkode że czasami są ofiary np. porwane siodło :wink: http://img201.imageshack.us/img201/8582/img4435jn3.jpg Edytowane 17 Stycznia 2009 przez GaCek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadoslawF Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Tia. WFM została zamknięta bo Państwowe Zakłady Optyczne były ważniejsze. WSK zamknięto bo śmigłowce były ważniejsze...czyste przykłady. :biggrin: WSK Świdnik gdzie robiono kiedyś popularne WSKi nie został zamknięty i funkcjonuje do dzisiaj. W dalszym ciągu robi śmigłowce, ale główny produkt na dzisiaj to kadłuby śmigłowców dla kilku znanych producentów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucha68 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 WSK Świdnik gdzie robiono kiedyś popularne WSKi nie został zamknięty i funkcjonuje do dzisiaj. W dalszym ciągu robi śmigłowce, ale główny produkt na dzisiaj to kadłuby śmigłowców dla kilku znanych producentów. Pozdrawiam Ale jako taki producent motocykli nie istnieje :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 Ale jako taki producent motocykli nie istnieje flesje.gif Niby nie. Muszę się pochwalić,że byłem na praktykach w zakładach wsk Świdnik i sprzęt mają naprawdę zacny :) Fabryka przeogromna a o jej wielkości świadczy,że nie tak dawno wewnątrz fabryki jeździły autobusy! żeby dostać się z jednego końca na drugi :) Rozmawiałem z pracownikiem to mówił,że mają gdzieś wszystkie modele wsk jakie powstały w jednej hali i czasami na jakieś święta/rocznice można je zobaczyć. Niestety podczas praktyk nie chciał mi pokazać tych cudeniek :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K54 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Witajcie. Nie chciałbym zaśmiecać i wcinać się w mądre Wasze dyskusie :icon_biggrin: , ale chciałbym się dowiedzieć maksymalnie dużo o takim urządzeniu co się nazywa WFM M06 wyprodukowanym w sierpniu 1957 roku i z numerami w okolicach : rama 15xxxx i silnik 8xxxx. ;) kosztowała 7 tyśków + od razu dwa przeglądy za 40 zetów. Pozdrawiam K54 http://picasaweb.google.pl/Krzysztof554/WF...501172911581730 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 (edytowane) A co kolega chciałby się konkretnie dowiedzieć?? :wink: http://www.wujkafrankamotor.yoyo.pl/index.php -tu można poczukać, zapytać. WFMka ze zdjecia z pewnościę jest z poczatku 56roku. Rocznik 57 charakteryzował się tym że miał już trójkątne puszki oraz licznik w półce. A te dzieci to nie wiem z którego rocznika. :wink: Edytowane 19 Lutego 2009 przez GaCek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K54 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 http://www.wujkafrankamotor.yoyo.pl/index.php -tu można poczukać, zapytać. WFMka ze zdjecia z pewnościę jest z poczatku 56roku. Rocznik 57 charakteryzował się tym że miał już trójkątne puszki oraz licznik w półce. A te dzieci to nie wiem z którego rocznika. :wink: Dzięki za info :smile: Rok 1957, dokładnie sierpień, stoi na dowodzie zakupu ... A dzieci ??? Od lewej 1957, 1953, 1951 ;) Posdrufki K54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaCek Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Dzięki za info :smile: Rok 1957, dokładnie sierpień, stoi na dowodzie zakupu ... A dzieci ??? Od lewej 1957, 1953, 1951 ;) Posdrufki K54 Z rocznikami dzieci to był żart :smile: :wink: 1957 na dowodzie to rok zakupu czy produkcji?? Z tego co widzę na zdjęciu to ni jak nie wyglada mi to na 57 rok produkcji :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K54 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Witaj. Znaczy faktura nr 2381 z dnia 23.08.1957. A na fakturze numery silnika właśnie 159110 i ramy 82136. Tyle wiem. Dowodu rej niestety nie mam :-( Posdrufki K54 PieS Za to mam "Zaświadczenie na prawo używania roweru" nr 144 z 21 maja 1946 roku ..... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Czy na WFM M06 były gdzieś naklejki/malowanie o treści "M-06"? Zakupiłem takie naklejki w komplecie z tymi na bak i nie mam pojęcia gdzie to przykleić (może na lodówkę? :icon_mrgreen: ). Orientuje się ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Czy na WFM M06 były gdzieś naklejki/malowanie o treści "M-06"? Zakupiłem takie naklejki w komplecie z tymi na bak i nie mam pojęcia gdzie to przykleić (może na lodówkę? :icon_mrgreen: ). Orientuje się ktoś? Tia. Na tylnym błotniku w połowie odległości miedzy lampą a siedzeniem. Na mojej mam jeszcze resztki tego napisu: http://bikepics.com/pictures/1145485/ Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Tia. Na tylnym błotniku w połowie odległości miedzy lampą a siedzeniem. Na mojej mam jeszcze resztki tego napisu: http://bikepics.com/pictures/1145485/ :flesje: Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) Mam nadzieję, że założyciel tematu nie pogniewa się jak wrzucę tu kilka fotek z remontu mojej WFM-ki. Stan na dzień dzisiejszy: Zdjecie 1 zdjęcie 2 Edytowane 22 Marca 2009 przez Pompka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlimaxDJ Opublikowano 24 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Spoko,nikt się nie pogniewa;) U mnie prace stoją bo funduszy brakło i w dodatku matura na karku,tak że niech chociaż inni się w tym czasie pochwalą swoimi osiągnięciami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_awo Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Witam Podepnę się pod temat. Mam również zielonąWFM z roku 55 o bardzo niskim numerze ramy. Interesuje mnie jedna rzecz. Mianowicie siedzenie przy mojej fumce było kryte brezentem (wojskowy materiał) a nie dermą. Nie wiem do końca czy to jest oryginał. Spotkał się ktoś z takim siedzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi