Skocz do zawartości

Zielona WFM M06 1955

qlimaxDJ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

qurim napisał:

Tia. WFM została zamknięta bo Państwowe Zakłady Optyczne były ważniejsze. WSK zamknięto bo śmigłowce były ważniejsze...czyste przykłady. :biggrin:

WSK Świdnik gdzie robiono kiedyś popularne WSKi nie został zamknięty i funkcjonuje do dzisiaj.

W dalszym ciągu robi śmigłowce, ale główny produkt na dzisiaj to kadłuby śmigłowców dla

kilku znanych producentów.

Pozdrawiam

RadoslawF napisał:

WSK Świdnik gdzie robiono kiedyś popularne WSKi nie został zamknięty i funkcjonuje do dzisiaj.

W dalszym ciągu robi śmigłowce, ale główny produkt na dzisiaj to kadłuby śmigłowców dla

kilku znanych producentów.

Pozdrawiam

Ale jako taki producent motocykli nie istnieje :flesje:

Cytat
Ale jako taki producent motocykli nie istnieje flesje.gif

Niby nie. Muszę się pochwalić,że byłem na praktykach w zakładach wsk Świdnik i sprzęt mają naprawdę zacny :) Fabryka przeogromna a o jej wielkości świadczy,że nie tak dawno wewnątrz fabryki jeździły autobusy! żeby dostać się z jednego końca na drugi :) Rozmawiałem z pracownikiem to mówił,że mają gdzieś wszystkie modele wsk jakie powstały w jednej hali i czasami na jakieś święta/rocznice można je zobaczyć. Niestety podczas praktyk nie chciał mi pokazać tych cudeniek :D

• 1 miesiąc temu...

Witajcie.

Nie chciałbym zaśmiecać i wcinać się w mądre Wasze dyskusie :icon_biggrin: , ale chciałbym się dowiedzieć maksymalnie dużo o takim urządzeniu co się nazywa WFM M06 wyprodukowanym w sierpniu 1957 roku i z numerami w okolicach : rama 15xxxx i silnik 8xxxx. ;) kosztowała 7 tyśków + od razu dwa przeglądy za 40 zetów.

Pozdrawiam

K54

http://picasaweb.google.pl/Krzysztof554/WF...501172911581730

A co kolega chciałby się konkretnie dowiedzieć?? :wink:

http://www.wujkafrankamotor.yoyo.pl/index.php -tu można poczukać, zapytać.

WFMka ze zdjecia z pewnościę jest z poczatku 56roku. Rocznik 57 charakteryzował się tym że miał już trójkątne puszki oraz licznik w półce.

A te dzieci to nie wiem z którego rocznika. :wink:

Edytowane przez GaCek

GaCek napisał:

http://www.wujkafrankamotor.yoyo.pl/index.php -tu można poczukać, zapytać.

WFMka ze zdjecia z pewnościę jest z poczatku 56roku. Rocznik 57 charakteryzował się tym że miał już trójkątne puszki oraz licznik w półce.

A te dzieci to nie wiem z którego rocznika. :wink:

Dzięki za info :smile:

Rok 1957, dokładnie sierpień, stoi na dowodzie zakupu ...

A dzieci ??? Od lewej 1957, 1953, 1951 ;)

Posdrufki

K54

K54 napisał:

Dzięki za info :smile:

Rok 1957, dokładnie sierpień, stoi na dowodzie zakupu ...

A dzieci ??? Od lewej 1957, 1953, 1951 ;)

Posdrufki

K54

Z rocznikami dzieci to był żart :smile: :wink:

1957 na dowodzie to rok zakupu czy produkcji?? Z tego co widzę na zdjęciu to ni jak nie wyglada mi to na 57 rok produkcji :wink:

Witaj.

Znaczy faktura nr 2381 z dnia 23.08.1957. A na fakturze numery silnika właśnie 159110 i ramy 82136.

Tyle wiem. Dowodu rej niestety nie mam :-(

Posdrufki

K54

PieS Za to mam "Zaświadczenie na prawo używania roweru" nr 144 z 21 maja 1946 roku ..... :icon_mrgreen:

• 4 tygodnie później...
  Pompka napisał:

Czy na WFM M06 były gdzieś naklejki/malowanie o treści "M-06"? Zakupiłem takie naklejki w komplecie z tymi na bak i nie mam pojęcia gdzie to przykleić (może na lodówkę? :icon_mrgreen: ). Orientuje się ktoś?

Tia. Na tylnym błotniku w połowie odległości miedzy lampą a siedzeniem. Na mojej mam jeszcze resztki tego napisu:

http://bikepics.com/pictures/1145485/

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

Witam

Podepnę się pod temat. Mam również zielonąWFM z roku 55 o bardzo niskim numerze ramy. Interesuje mnie jedna rzecz. Mianowicie siedzenie przy mojej fumce było kryte brezentem (wojskowy materiał) a nie dermą.

Nie wiem do końca czy to jest oryginał. Spotkał się ktoś z takim siedzeniem?