SuleY Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Spotkał się ktoś z was z czymś takim? Moto chodzi sobie w miejscu i nagle gaśnie, nie chce odpalić bez ssania na rozgrzanym silniku, po czym włączając ssanie i kręcąc rozrusznikiem nagle wali w wydech ale bez ognia, tak jakby sprężone powietrze nagle miało ujście z tłumika. Zdarzyło mi się to już drugi raz przy docieraniu tego silnika (rotax 123 po tulejowaniu) pierwszy po około 150km drugi po 368km. Dodam że nieraz chodzi w miejscu bardzo długo i nie gaśnie, dobrze reaguje na nagłe otwarcie przepustnicy i na ciepłym silniku odpala bez ssania dosłownie po dotknięciu przycisku rozrusznika. Bywa też tak że moto jakby próbuje zgasnąć, wtedy dodaję lekko gazu, silnik tak jakby się przydusza na moment i normalnie wchodzi na obroty i jak z nich spada to jest normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Wiem, że objawą strzelania w tłymik jest przestawiony zapłon, ale ty raczej masz w Pegaso modół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 wyczyść najpierw gaźnik jak mówisz ze przydławia si eczy przygasa, to wina tego , no i napewno zmień swiece i przejrzyjpołączenia przewodu WN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 przewód ok, świeca miała kolor kawy z mlekiem ale iskry nie sprawdzałem. Gaźnik był czyszczony przed regulacją czyli niedawno i po czyszczeniu też tak nieraz przygasał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mm666 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Mialem tak samo. Winna okazala sie za duza ilosc powietrza + swieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 sprawdz zawór membranowy i daj wiecej paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 mieszanka raczej nie jest za uboga bo jak daje ssanie na rozgrzanym silniku to przygasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszunia1514 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 miałem coś podobnego. powodem tego zajścia okazała się świeca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipecki Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 U mnie to byl slabo dokrecony zaplon :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mm666 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 mi znowu zaczelo gasnac, wkurzylem sie nieco... powod prozaiczny: koncowka paliwa :X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yamahadt80lc2 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 mi strzelał w tłumik jak sie klin na magnecie zerwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Zdarzyło się raz ze mi sie magneto w simie posypało(patrz nity się roznitowały) ja go kopie on nic pcham on nic wna koniec mylse kopne jak kopłem to końcówka tłumnika odleciała coś na 20m :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Ok. Dzięki wszystkim, najpierw spróbuje dostać świecę jak to nie pomoże to zajrzę do magneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi