Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Masz rację, że najlepiej wygląda bez owiewki. Taki motocykl na miasto, bo tam nie jedzie się 180 km/h :crossy: Tylko od świateł do świateł czyli raczej nie rozpędzisz się nawet do 120km/h.

Co innego poza.. np taki wyjazd nad morze... mam jakies 100 km tam pewnie prędkości będą wyższe. Trasa Szczecin - Międzyzdroje to przede wszystkim ładnie zmodernizowana strasa szybkiego ruchu. Nie chciałbym, żeby na prostej mnie jakieś auto przyprzedzało :lalag:

Cebulka daje rade samochodom powyżej 150 km/h na dwupasmowej?

Nie chciałbym, żeby na prostej mnie jakieś auto przyprzedzało :wink:

Mnie regularnie łykają puszki na trasie toruńskiej w wawie i mam to gdzieś. Lepsi ode mnie wbili mi do głowy, że jeździ się swoim tempem i olewasz czy wciąga cię koleś na erłanie czy w dełu tico. Im wcześniej to zrozumiesz, tym lepiej dla ciebie.

Z wiatrem u mnie luzik jest do ok. 110 km/h. Najszybciej leciałem 170 km/h i wtedy to już wiatr podnosi ciśnienie :icon_mrgreen: W czasie deszczu przez brak owiewki zbierasz też więcej wody na klacie.

Oj wy to zaraz musiscie człowieka obsmarować.

Chcę cieszyć się jazdą wolnością kontaktem z przyrodą na winklach itd... to jest priorytet. Co nie oznacza, że ma się na drodze kontakt z samochodami w tym cwaniaków, którzy jak mają czarne szyby to uważają, że "rządzą". Stąd moje lekkie pytanie co do cb 500 i jej możlwiości przeciwko przyśpieszeniom samochodów.

Sama liczba KM nie ma tutaj znaczenia. Liczy się natomiast sytuacja w której będziesz chciał wykorzystać potencjał silnika. Na pustej autostradzie to wszystkie litrowe sporty i potwory typu Buza dostaną zadyszki kiedy pojawi się np. Bugatti Veyron ( mowa o seryjnych motocyklach ). W mieście i okolicach jak już wyczujesz swoją cb to na pewno będziesz mógł się szybko przemieszczać. Na dzień dzisiejszy, aby sprawnie poruszać się po mieście spokojnie wystarczy 400ccm. Jeśli idzie o jazdę w trasie to niestety ale jeśli zamierzasz przemieszczać się z prędkościami większymi niż 120 km/h to pewnie uznasz,że CB 500 jest za słaba. Gdzieś pytałeś co zrobić,żeby poprawić przyspieszenia w przedziale 120-160km/h - przy tej mocy wiele nie zdziałasz. Dla ciut lepszych przyspieszeń od 0-100 można dać krótsze przełożenie, ale wtedy stracisz trochę v-max.

Proszę o ocenę i opinie odnośnie tej cb 500: jest wiecej zdjęć:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M639901

Mnie na wstęp odpycha 55 km czyli 40 kw Ogólnie cb 500 ma 43 kw czyli 58 KM. Co znaczy, że ta honda miała założone blokady i ktoś nie potrafił tych blokad zdjąć, a może się nie da i są problemy z zdjęciem?

Jak myślicie? Plus dla tej cb to taki, że jest w Szczecinie, czyli tam gdzie mieszkam :icon_mrgreen:

Tym ze tam pisze 55 KM zamiast 58 to sie nie przejmuj bo to zazwyczaj pomylka zamieszczajce ogloszenie. Chociazby przebieg masz podany 900 000 km :crossy:

Poztym nie bylo dlawienia motocykli o 3 KM tylko raczej do konkretnych wartosci. Najczesciej spotykane to: 20 KW (27 KM), 25 KW (34 KM) i 37 KW (50 KM).

Przebieg realny ale już wysoki moim zdaniem. Ty mnie mniej silnik może być w dobrym stanie, zależy kto i jak się nim zajmował.

Nazwa Motoklinika kojarzy mi się z reanimacją a to już nie dobrze dla warsztatu/komisu motocyklowego ;P

To co piszesz, że mocy Ci braknie to wybacz ale bzdura.

Chcesz być mistrzem długiej prostej ?

Wyszukasz dobra 500ccm i się podszkolisz to będziesz łykał wszystkie beemki w okolicy :buttrock: