petrolohead_69 Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Do czyszczenia chromu i aluminium mogę polecic ten specyfik: AUTOSOL :icon_biggrin: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brajan Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Dzieki koledzy za tak wyczerpujace podpowiedzi.....najpierw jazda na szzmacie pozniej na vn'ku.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bromic Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 tylko nie czyść szyby płynami na bazie alkoholu. po kilku razach może zmatowieć i będzie się nadawała do wymiany. To samo zresztą dotyczy szybki w kasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Ja po po prostu myję motocykl woda z szamponem do samochodów (albo własnie Castrol Bike Cleaner - 1 litr 45 zł albo Motul Moto Wash 35 zł 1 litr). Jak silnik jest usyfiony (Riccardo zapozna sie z tematem jak jego motocykl dobije do 50 tys przebiegu :icon_biggrin: ) to w garśc pędzel i benzyna ekstrakcyjna (bo środki bardziej agresywne przenzaczone do mycia silników niszcza aluminium i zostawiaja brzydkie zacieki) . Jak mam czas i chęci to jakiś wosk nabłyszczający albo specyfik Plak (ale nie ten do nabłyszczania tapicerki w samochodzie :notworthy: ). Genralnie na sezon zakupy srodków czystości za 100 zł to max (ale ja nie myję za często motocykli bo to szkodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peny Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 (ale ja nie myję za często motocykli bo to szkodzi). a dlaczego szkodzi?????chyba mnej niż to że jest brudny ja na początku szczypałem się z wilgotną szmatką, ale ostatnio poprostu szlaug i jazda... wypłucze brud, a jak wyschnie to dopiero ją nacieram woskiem i innymi tematami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilio1400 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 A ja od dawien dawna używam plastmala. Do lakieru i do chromu, szybko i skutecznie. Cytuj https://picasaweb.google.com/108519750681523868713/Heritage2005?authkey=Gv1sRgCNOH7JnJtqaCOQ# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 pasta lekkoscierna jest dobra na lakier jak sie ma vn 750 albo inny wynalazek tego typujak masz nowy motocykl to w zyciu zadnych takich patentow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 pasta lekkoscierna jest dobra na lakier jak sie ma vn 750 albo inny wynalazek tego typujak masz nowy motocykl to w zyciu zadnych takich patentow... A przynajmnije nie do czyszczenia! Zresztą na opakowaniu jest napisane że stosowac nie częsciej niż raz na pół roku. a dlaczego szkodzi????? Bo wypłukujesz smar z łożysk, wilgotnieje instalacja itp.itd. Oczywiście mozna temu zapobiegac ale kiedy ostatnio wyjmowałęs ze swojego motocykla wahacz zeby go nasmarowac i kiedy smarowałes łożyska w główce ramy? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefas Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) A czy macie doświadczenie z pianą aktywną? Jak działa na moto? www.picasaweb.google.pl/petruslip Edytowane 23 Lutego 2008 przez Kefas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinx Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Raczej odradzam. Po kilku latach mycia na samochody działa destrukcyjnie. Uszkodzenia elektryczne, typu brak połączenia, styku (zaśniedzenia) to wynik używania piany aktywnej, czytaj chemii. Sprzyja też rozwojowi korozji. Biorąc pod uwagę delikatność motoru i to jak często z troskliwością podchodzi się do swoich maszyn zalecam bardziej neutralne środki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefas Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Raczej odradzam. .... Sprzyja też rozwojowi korozji. Biorąc pod uwagę delikatność motoru i to jak często z troskliwością podchodzi się do swoich maszyn zalecam bardziej neutralne środki. Dzięki za opinię. Miałem wątpliwości, teraz wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi