tadeo Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Nie mam zamiaru Cię obrazić, ale jak dla mnie to kup sobie rybki.Z tego co piszesz to twoja pasja nie jest za mocna, a podejście masz typowe dla...Myślę że moto potrzebne Ci tylko do lansu, bo teraz jest modnie mieć i laską się podoba. A jeśli myślisz,że na mniejszym sprzęcie nie musisz mieć odp stroju, to zapytaj o zdrowie i stawy tych, co kiedyś jeździli w byle czym (bo przecież daleko nie jadą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Co chesz od malego Dominatora?Niby spelnia Twoje warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_Stg Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 tez tak kiedys myslalem - mam 4000zl to kupie moto za 4000 zl. no i kupilem.pozniej poszedlem do babci, zeby pozyczyla mi 1000 zl bo kask i rekawice trzeba kupic. A tydzien pozniej jeszcze raz po 200 bo trzeba bylo olej zmienic... itd. Nie ma sie co porywac z motyka na slonce. P.S. Dziekuje babciu :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 To lepiej czekac do konca sezonu, i uzbierac przynajmniej do tych 5 tyś...1 tys na miesiac przez wakacje zarobisz lekko. A tak władujesz sie na szybkiego w jakies tanie moto, i bedziesz ciułał miesiac po miesiacu a to na benzyne, a to an rekawiczki, kask......Moto to kosztowna pasja, i zdaj sobie sprawe z tego, ze 3500 tys...to jest bardzo mało dla tego sportu, wiec opłąca sie miec połowe sezonu za sobą, ale pod koniec cos kupic i pojezdzic porzadnie, niz patrzec tylko na maszyne ic zekac do kolejnej wypłaty.mając 5 tys na przykład smiało poprzebierasz miedzy GS 500 , starczy na opłaty kurtke, kask... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crossmen7 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Jak szukasz to znajdziesz,ojciec ma 60 na karku i zachciało się moto.Z 3,5 tys wskoczył na allegro i kupił XJ 750 Seca za 3.2 tys.Moto piekne jak ta lala,mała synchronizacja gazników,zawory i śmiga już 2 rok.Mysle że znajdziesz bez problemu.http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M614679 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 na prawko kasę mam oddzielna...Piszecie bym poczekał do końca sezonu i uzbierał 5000Nie da rady... Bo nawet jakbym zbierał to uzbieram 200 -400 zł ale nie kilka tysiecyAktualnie mam 1600zł bo sprzedałem simsonaod tego musze odjąć właśnie prawkoAle ze zbliza mi sie 18 to doliczam prezentI w wyniku tego mam tak ze 2tysBrat dokłada z 1,5 tys i w ten oto sposób pojawia sie moje magiczne 3,5 tys Mówicie ze nie mam pasji etc - nieprawda...Kocham jazdę na 2 kółkach , kochałem Simsonem przemierzac kilometry...ale sprzedałem go pod koniec wakacji celem przesiadki na motori dlatego powstał ten topic...Wiec niemówcie ze nie mam pasji bo ja kocham jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 No to jak brat daje połowe to juz zgody nie bedzie w rodzinie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Zdanie odnośnie tego czy masz pasje sformułowałem ja, i tyko ja mogę za te słowa odpowiadać.Ale jak wytłumaczysz takie podejście, gdzie na moto będziesz ganiał tylko w weekend i to w koło komina?Ja, pewnie podobnie jak inni bikerzy potrafię wykorzystać każdą chwilę na jazdę (po 2 zmianie, godz przed pracą). Więc jeśli załapiesz bakcyla, to będziesz chciał jeździć. A na to trzeba kasy.Więc lepiej posłuchaj co radzą ci, którzy twoje dylematy mają za sobą.Kup tanie, proste moto (jawa,MZ) jakieś łachy i w drogę.Jeśli to pasja, to nie będzie interesować Cię presja otoczenia, że prawdziwy motocyklista to ten z min. litrem między nogami. Ważne, zby jeżdzić, a na czym to już tylko twoja sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 12 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Presji otoczenia nie mam !!!Tu bardzij wszyscy mówia kup samochód a nie motorTylko ze samochód pali wiecej , a pozatym jak kocham 2 kółka bo daja wieksza przyjemność Jako nastolatek z rodziny średnio zamożnej nie mogę sobie pozwolić na duże wydatki na paliwo- a motocykl pozwala mi po zatankowaniu 4-5 litrów przejechac te 100kmNa co dzień jest szkoła wiec czasu nie ma ... koncze o 15 , moge sie przejechać 30 min , a dalej obiad , lekcje , ewentualnie spotkanie z dziewczynaW piatek też jeszcze niebardzoW sobote rano na wycieczke motorem , a popołudniu to na piwo , pizze , z ukochan czas spedzicw niedziele do koscioła , lekcje , na przejażdzke , spotkac sie z ukochan , kolacja TV spac Jeżdze mało bo paliwo drogie a i czasu niedużo...ale ja kocham jeżdzic... to daje mi szczescie , radosc i poczucie wolnosci , lubie widziec jak asfalt płynie , silnik pracuje a zakręty wynurzają sie i chowająNaprawde kocham to !!I tez zakochałem sie w liniach motocykli Typu GS czy CB i nie chce niczego europejskiego...Chce 4T , moca ok 50 a nie 24 koni i tym bym mógł jechać na 3/4 respektujac to co jeszcze tkwi a nie wykorzystuje tego niz bym tak jak w simsonie stosował ostatni bieg z pełnymi obrotami bo stoje prawie w miejscu albo nie czuje dynamiki przyspieszania Co do brata -" Ty zdecydujesz co kupujemy i jak , ja Tylko postaram sie Ci dołozyc i czasem sobie pojeżdżę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goman Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 mój znajomy ostatnio wychaczył kle 500 za 1500 ojro w roczniku 2002 w austri w nienagannym stanie wiec mysle ze moze czegos takiego poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgier Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 A co powiesz na to:CB 450N 3 lata temu byłem w takiej samej sytuacji jak ty. Nie miałem zbyt dużo kasy a chciałem kupić motocykl i jeździć. Też chciałem żeby to był nie duży japoński 4suw. Tym sprzętem zrobiłem około 17tys km, jedyne co robiłem to synchro i czyszczenie gaźników, wymiana opon, łańcucha i zębatek. Nie miałem z nim żadnych poważnych problemów. Idealną prędkością podróżną jest 110-120km/h, w zakręty fajnie wchodzi, prowadzi się stabilnie i w przewidywalny sposób, na pierwszy sprzęt do obycia się z 2kołami w sam raz.Teraz mam Bandita a Honda jest do oddania za nie całe 3 tyś zł, więc jakby cię to zainteresowało to pisz. Nie będę pisał że motocykl jest idealny, ale jak na 23 letni sprzęt prezentuje sie ciekawie, w każdym bądź razie mi się zawsze podobał :buttrock: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 najpierw musze prawko zrobic...Ale Cieszy mnie to ze sa tacy userzy jak Ty którzy mnie rozumia a nie mówia kup ETZ/Jawe etc skoro mówie ze napewno nie kupie czegos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 A masz cos do włascicieli JAW?? :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_speedy_ Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Nic nie mam , po prostu nie chce JAWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Żartowałem, nie stresuj się. Spełnienia marzeń, oby nie okazały sie mocno warsztatowe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi