Pawelmlody Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Witam, tak więc wczoraj zostawiłem mojego psa w garażu wraz z moim motorem. I przychodze dziś rano patrze a coś mi kapie z wężyka od chłodnicy. No i co ja mam teraz zrobić bo troche trudno będzie mi znaleść wężyk do mojego modelu...:) może załatać, ale czym przeciesz tam ciśnienie jest... albo pozostaje mi wymienić... Tu macie zdjęcia: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3adb96fa17dd63b4.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e7ceede2fdd9c29c.htmlDziurka ma jakieś 0,5 cm. Prosze pomuc bo chce się jeździć a taka ładna pogoda... Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil253 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Może poszukać coś z wężyków samochodowych skrócić i założyć oczywiście przy doborze zwracać uwagę na średnice wewnętrzną węża. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Mozna kupic taka specjalna tasme klejaca, jessli dasz jej odpowiednio szeroko i z 3-4 warstwy po wczesniejszym dokladnym odtluszczeniu weza to jest szansa ze wytrzyma.. Kupowalem taka na stacjach paliw i w sklepach motoryzacyjnych, jest szara i dosc szeroka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.A.C.E.K Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 w sklepach typu Castorama, Leroy Merlin znajdziesz na dziale ogród sporo przewodów do wyboru. ja kiedyś miałem problem z autem i dobrałem. Tamte węże są na metry, do dużych ciścnień - (myjki i pompy) powinnieneś coś dobrać.J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotre Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Ciekawe co się twojemu psu nie podobało w tym wężu :) Ogólnie to poszukaj, gdzie się da, ważne żeby średnica wewnętrzna była taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 w sklepie motoryzacyjnym dostaniesz węże tzw. uniwersalne a niektóre sklepy maja doś duży wybór - poszukaj tam co do taśm to czasem trzymaja a czasem klej sie rozpuszcza i itak zaczyna ciec. nie kupój węża w castoramie bo sa to węże ogrodowe i nie nadaja sie do motoryzacji są cieńsze i słabiej zbrojone a pozatym odkształcają sie pod wpływem wysokich temperatur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 a profil wygieca to jak zrobi ? a weze wygiete inaczej przy probie zaginania po swojemu beda sie zalamywac, zobacz czy nie da rady go skrocic ( ja tak zrobilem u siebie) albo idz do wulkaniacji i pogadaj czy dalo by sie to zakleic. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
16valve Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Jeśli nie znajdziesz takiego węża, to może znajdziesz kawałek rurki (miedż , aluminium)o średnicy takiej jaka jest wewnętrzna średnica uszkodzonego węża, wystarczy 3 -3.5cm .Wsadż ją do środka węża pod miejsce uszkodzenia i załóż tam dodatkowe dwa zaciski.Miejsca na wężu powinno wystarczyć i myslę że taki "wkład" nie zmieni oryginalnego kształtu.Może nie będzie to zbytnio estetyczne , ale napewno załatwi Twój problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Profil wygięcia to niekoniecznie jest jakiś specjalny problem. Zmieniałem węża odmy oleju i oczywiście kupiłem prosty (mam fajny sklep w Piastowie, gdzie handlują wszelkimi rodzajami wężów i uszczelek). Na gorąco go "ukształtowałem" i świetnie daje rade :) Więc z tym da się żyć. Proponuję poszukać w samochodowych (a może polecą podobny sklep specjalizujący się w takich sprawach). Wtedy koszty wychodzi.... 10 zł? A i zapas będziesz miał! - jak masz tak głupiego psa, to warto... :) Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelmlody Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Dzięki panowie. poradziłem sobie, jak widać na zdjęciu dziura była nie daleko od końca węża a wię skruciłem go i włożyłem (jakoś wszedł) i dziś już ostro śmigałem:0 pozdro i dzięki za wszystkie odpowiedzi. Acha prubowałem taką srebrną mocną taśmą skleić ale zaraz puściła...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 ja polecam popytac w zakladzie wulkanizacji, 2 lata temu kleilem w wulkanizacji waz od chlodnicy w FORDZIE i po dzien dzisiejszy nie cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Mi też pies dosłownie zagryzł Simsona wyrwał mi wszystkie dostepne na jego wysokości kable nawet linka predkościomierza się nie ostała :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi