Sloniu Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 (edytowane) Witam! jestem w trakcie reanimacji motocykla no i przyszła kolej na wymiane łożysk, zostawiłem ojcu, no ale podczas ściągania (ściągaczem) poprostu łożysko sie rozleciało i została sama bierznia. usiłowałem to przyłapać ściągaczem ale nie ma jak. Myślałem żeby wzdłuż naciąć delikatnie szlifierką i wtedy... prosiłbym o rady bardziej doświadczone osoby, dodam, że nie mam chwilowo palnika... tfu nie dodałem, że to siedzi na rurze sterowej od dolnej półki... Edytowane 27 Stycznia 2008 przez Sloniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Wystaw to wszystko na dwór, niech się schłodzi. Później weź rurkę o tej samej średnicy co bieżnia łożyska i przy pomocy drewnianego kółka delikatnie je wybij. Ja bym tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 (edytowane) Wystaw to wszystko na dwór, niech się schłodzi. Później weź rurkę o tej samej średnicy co bieżnia łożyska i przy pomocy drewnianego kółka delikatnie je wybij. Ja bym tak zrobił.chyba to troche nierealne co piszesz... przede wszystkim o ile ci się to schłodzi? do zera stopni? to trochę mało. Poza tym, może nie mieć o co zaprzeć tej rurki. Gdyby to było jednak wykonalne, to powiedz mi co co do wybicia przez rurkę ma używać drewnianego kołka??podroo Edytowane 27 Stycznia 2008 przez gawlik.bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Hmm... ale to bieżnia wewnętrzna łożyska została na sztycy czy zewnętrzna została w główce ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 już dopisałem, wewnętrzna na sztycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 mozesz tez spróbowac przyspawać do tej bieżni jakś podkładke i ją wtedy wybic- tylko uważac trzeba aby lakier z ramy nie zszedł Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Mi tak się w TTR zrobiło nie wiem czy masz, ale ja „dremelem” to zrobiłem …nałożyłem małe tarcze do cięcia metalu i …. 3 nacięcia po skosie z wyczuciem jubilera :biggrin: …żeby nie naciąć porysować sztycy …potem lekko puknąć przez np. wkrętak w któreś nacięcie i pierścień wewnętrzny pęka :wink: …tylko nie nacinaj szlifierką czy cus bo aż takiego wyczucia raczej nie masz ;) i pewnie naruszysz półkę … w „dremelu” są tarcze średnicy ok. 20mm i tym można się bawić :smile: …trzeba mieć czucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 dremela też nie mam hmm...kutfa półka swieżo lakierowana, mogłem przed sie z tym uporać, a jak by ponacinać delikatnie szlifierką i spróbować wybić dłutem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Szlifierką ponacinasz wszystko, ale nie to, co trzeba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 chyba to troche nierealne co piszesz... przede wszystkim o ile ci się to schłodzi? do zera stopni? to trochę mało. Poza tym, może nie mieć o co zaprzeć tej rurki. Gdyby to było jednak wykonalne, to powiedz mi co co do wybicia przez rurkę ma używać drewnianego kołka??podroo Cholera a to chodzi o łożyska główki ramy.Przepraszam za błąd, myślałem że to jest łożysko w silniku. :) Nie doczytałem tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 jak nie dremel to pilnik ręczny , do końca nie trzeba nacinać , powiedzmy że gdzieś tak 2/3 , po uderzeniu pęknie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 moj starty wycinal mi to lozysko szlifierka , a potem przecinakiem rozlamal Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 jak nie dremel to pilnik ręczny , do końca nie trzeba nacinać , powiedzmy że gdzieś tak 2/3 , po uderzeniu pękniePowodzenia... A nie da się złapać sztycy w imadle (koniecznie w miękkie szczęki) i zbić bieżni przecinakiem? Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 probowalem nacialem mocniej teraz szlifierka - chirurgiczne lapy :icon_twisted: i probowalem przecinakiem w dol zbic ale nie dalo rady, przed chwila wsadzilem bierznie w imadlo i usilowalem obrocic albo wyrwac, ale boje sie ze jajo zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Bieżnię!Nie chodzisz do szkoły? Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi