Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przemo, ty hipokryto, swego czasu byłeś najbardziej aktywnym użytkownikiem twarzoksiążki wśród moich znajomych :)

Ja wciąż poleruje, maluje, pracuje i kuje, a końca tego wszystkiego nie widać. Pomału dostaje cholery bo wszystko rozbebłane, a niczego nie moge skończyć. Gdyby więcej wolnego czasu, doprowadziłbym moto do stanu idealnego w tydzien, a nie 2 miesiące...

• 3 tygodnie później...

Polatałem w międzyczasie, a dziś doprowadziłem sprawę do konca. Uklad wydechowy na lustro, pług pomalowany, zawory wyregulowane, gaźniki również, nowe świeczki, wszystkie brzydkie śruby zamienione na ładne z kwasówki, cała hydraulika dostała nowego płynu. Idealny motocykl zeby go sponiewierać na Strobinie już w ten weekend :)

Witam, mam problem z nowo zakupionym Banditem z 98 roku. Na pełnym zbiorniku zrobiłem tylko 210 km przy jeździe do 120km/h i kilku sprintach do 140, oczywiście świece czarne. Co to może być? Synchronizacja gaźników? Zawory? Na wolnych obrotach wszystko jest ok (może minimalne falowanie), zaobserwowałem minimalne dławienie na ok. 3 tyś. obrotów przy gwałtownym odkręceniu manetki. Z góry dzięki za pomoc.

Witam, mam problem z nowo zakupionym Banditem z 98 roku. Na pełnym zbiorniku zrobiłem tylko 210 km przy jeździe do 120km/h i kilku sprintach do 140, oczywiście świece czarne. Co to może być? Synchronizacja gaźników? Zawory? Na wolnych obrotach wszystko jest ok (może minimalne falowanie), zaobserwowałem minimalne dławienie na ok. 3 tyś. obrotów przy gwałtownym odkręceniu manetki. Z góry dzięki za pomoc.

To było miasto, jazda mieszana czy trasa? Na pełnym zbiorniku z rezerwą czy bez?

Bo jeśli bez rezerwy to pewnie do zbiornika weszło Ci około 14-15 litrów co przy przebiegu 210 km daje 6,5-7,1 l/100km. Jeśli nie żałowałeś sobie mocnego przyspieszania to przy jeździe mieszanej lub po mieście jest to normalne spalanie (lub trochę zawyżone spalanie).

*Mój B6 spalał średnio niecałą szóstkę na 100km, a przy ekonomicznej jeździe na trasie udało mi się zejść do 4,7 l/100km. Maksymalne spalanie też mi wyszło na trasie 8,4 l/100km jak ostro jeździłem z kolegą dosiadającym ZX9-R. Kiedy jeździłem B6 to przekręcałem kranik na rezerwę i zaglądałem na stację właśnie w okolicach 210-240 km (głównie miasto).

Przeczyszczenie gaźników i ich ustawienie oraz ustawienie zaworów może pomóc jeśli chodzi o to przydławienie, a może także jak trafisz na speca to i wpłynie na spalanie.

Miłego użytkowania nowego nabytku :)

Edytowane przez kalisz1980

If the Bandit 1200 was a film star it would be Chuck Norris!

To było miasto, jazda mieszana czy trasa? Na pełnym zbiorniku z rezerwą czy bez?

Bo jeśli bez rezerwy to pewnie do zbiornika weszło Ci około 14-15 litrów co przy przebiegu 210 km daje 6,5-7,1 l/100km. Jeśli nie żałowałeś sobie mocnego przyspieszania to przy jeździe mieszanej lub po mieście jest to normalne spalanie (lub trochę zawyżone spalanie).

*Mój B6 spalał średnio niecałą szóstkę na 100km, a przy ekonomicznej jeździe na trasie udało mi się zejść do 4,7 l/100km. Maksymalne spalanie też mi wyszło na trasie 8,4 l/100km jak ostro jeździłem z kolegą dosiadającym ZX9-R. Kiedy jeździłem B6 to przekręcałem kranik na rezerwę i zaglądałem na stację właśnie w okolicach 210-240 km (głównie miasto).

Przeczyszczenie gaźników i ich ustawienie oraz ustawienie zaworów może pomóc jeśli chodzi o to przydławienie, a może także jak trafisz na speca to i wpłynie na spalanie.

Miłego użytkowania nowego nabytku :)

Niestety ten przebieg był do suchego zbiornika. Śrubki od mieszanki były ustawione stockowo tzn. 1 i 7/8 obrotów, a świece i tak są czarne, dysze także stockowe: 100,98 i 35. Filtr powietrza także oryginalny, jedynie tłumik mam Devila. Wiem, że przy właśnie przelocie i filtrze powietrza k&n trzeba dać podkładki pod iglice i śrubki od mieszanki na dwa obroty, pytanie brzmi czy przy samym przelocie ze stockowym filtrem także? Kupię nowe świece i filtr, jak to nie pomorze to zobaczę zawory i ustawię analizatorem spalin mieszankę...

• 2 tygodnie później...

Witam jestem nowy na tym forum jak i świeżym motocyklistą postanowiłem wybrać jako swój pierwszy motocykl Suzuki Bandit N600 99r. który zakupiłem tydzień temu zrobiłem na nim już 500 km i odnoszę wrażenie że spalanie jest zbyt wysokie gdy włączyła się rezerwa zatankowałem motocykl do pełna weszło 15 litrów z drobnym hakiem na owych 15 litrach zrobilem 195 km z czego przez 95 km nie przekroczyłem 60 km/h (jazda z dziewczyna) bardzo spokojne przyspieszanie a pozostałe 100lm rowniez bez szalenst zadko kiedy przekraczalem 6 tys obrotow predkosci srednio okolo 120km/h ogolnie bez szalenstwa a spalanie wychodzi 7.7 czy te motocykle tak maja czy może coś mu dolega silnik pracuje bardzo równo rownież na wolnych obrotach pali na dotyk mam nadzieje ze pomozecie swiezakowi

• 3 tygodnie później...

Witam Wszystkich, chciałam dołączyć do Forumowej grupy Bandytów :)

Jestem z Leszna i w ubiegłym roku stałam się szczęśliwą posiadaczką małej Suzi (B4), ale za to w wersji japońskiej :)

szerokości i do zobaczenia na trasie :crossy:

Witaj Conny - fajnie,że nas przybywa :-) - nie zrażaj się brakiem odpowiedzi w trakcie sezonu :cool: Myślę,że w październiku ruszy nasz dział dla BANDYTÓW... :biggrin:

Mam nadzieję,że maszyna sprawuje się dobrze i ,że km na liczniku przybywa. W razie usterek zapodaj problem i na 100% dostaniesz fachową poradę od któregoś BANDYTY...

Gratuluję zakupu małej B4

Niech zgadnę. Japońska, bo ma dwie tarcze z przodu albo czerwoną pokrywę zaworów ? :) Słowo daje, że te bajki są nadal opowiadane....

Ale niemniej gratuluję małego bydlaka, sam mam okazję dosiadać od święta :cool:

Ojjjjj tam.... Bajki.... najważniejsze aby użytkownik(czka) był/(a) zadowolony/(a) i żeby maszyna bezawaryjnie śmigała!!!!! Ot cała filozofia szczęścia motocyklisty /(ki) :crossy: a i niech mało pali hehe...

Jeszcze raz pozdrawiam Conny i witam w zacnym gronie Bandytów

Niech zgadnę. Japońska, bo ma dwie tarcze z przodu albo czerwoną pokrywę zaworów ? :) Słowo daje, że te bajki są nadal opowiadane....

Ale niemniej gratuluję małego bydlaka, sam mam okazję dosiadać od święta :cool:

Nie wierzysz? Czy uważasz, że kobieta się na motocyklach nie zna więc nie odróżni japończyka od innych?

Nie wiem, jak inni, ale ja przede wszystkim poznaję to po rzucającym się w oczy charakterystycznym dla japońskich banditów kształcie baku, "boczków" no i po numerze ramy :)

Wyszło kilka serii typowo japońskich B4 - polecam lekturę: http://rapids.ru/suzuki/bandit-400/spec.php :)

Pozdro! :crossy:

:clap: :buttrock: :clap:

Conny dawaj na Borki - termin 21-23.09.2012 temat jest na forum: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/155470-borki-2012-spotkanie-forumowe-wole-borki-od-majorki/page__st__260

i pochwal się swoją SUZĄ :dry: - zawsze jest sporo Bandytów :biggrin: