Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

600bandytowmnienosi napisał:

W K6 rdza wychodzi?????? :icon_razz: ;) :icon_eek:

no niby tak, problem wychodzi gdzieś na łączeniach - a moto nie jest u mnie od nowości także dodatkowo u poprzedniego właściciela cuś drobnego było i wychodzą niedoróbki....

A ja znów o światłach. W ostatnią sobotę musiałem przejechać w nocy kilkaset kilometrów i... nie chciałbym już tak więcej jeździć po omacku. Wiem, było już dużo w tym temacie o ksenonach, ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć, żeby ktoś pisał o konkretnym zestawie. Mam więc pytanie do tych, którzy w swoich Bandziorach ksenony zamontowali:

Czy to, co macie w swoich motocyklach to jest to, co w tej aukcji?

http://moto.allegro.pl/item256755823_kseno...ykl_motor_.html

Naprawdę nie ma żadnych kłopotów z użytkowaniem?

Edytowane przez radekb

Z tego co widze to ten zestaw ma być w B12 w wersji N. Do eNki nie polecam xenonu. W wersji S żarniki sa z mocowaniem HB3. To są soczewkowe lampy. W N jest zwykły lustrzany reflektor. W razie czego misiaki mogą sie przyczepić. W przypadku soczewek jest szansa wyłgania się. Brać żarniki z mniejszą barwą temperaturową.

radekb napisał:

A ja znów o światłach. W ostatnią sobotę musiałem przejechać w nocy kilkaset kilometrów i... nie chciałbym już tak więcej jeździć po omacku. Wiem, było już dużo w tym temacie o ksenonach, ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć, żeby ktoś pisał o konkretnym zestawie. Mam więc pytanie do tych, którzy w swoich Bandziorach ksenony zamontowali:

Czy to, co macie w swoich motocyklach to jest to, co w tej aukcji?

http://moto.allegro.pl/item256755823_kseno...ykl_motor_.html

Naprawdę nie ma żadnych kłopotów z użytkowaniem?

Ja mam w bandziorku coś takiego troszke inne szkło ale coś w podobie

http://moto.allegro.pl/item253544188_lampa...eeta_draga.html

i nie jest tak tragicznie choc ksenon to ksenon ;):):biggrin: nie wiem jak lampeczka tam świeci bo nie miałem przyjemności jej zmieniać tylko tą z tyłu ale nie jest źle może i ja coś w ksenonie poszukam :crossy::):)

Mam takie lampy jak podał Joga w linku, ale wiem że występuje kilka wersji. Ja osobiście mam takie, że praktycznie w nocy nic nie widać;/ Znajomy ma już o niebo lepsze, więc dokładnie sprawdźcie przed zakupem. :)

Ja dokładnie nie wiem jakie mam, bo już kupiłem z moto.

ps

Idę wyjeździć ostatnie km na bandicie :(

ppzodr.

Do posiadaczy B6 i B12 w wersji S ze światłami soczewkowymi (po 2000r.)

Należy:

1.Kupić zestaw (samochodowy) Xenonowy. Dlaczego samochodowy? A no dlatego, że sa tam dwa komplety. Masz kumpla na Bandziorze więc placicie 50/50. Na łba ok. 250PLNów.

2.Zaprosic kumpla z motocyklem na wspólny montaż ( niech kupi sześciopaka...to jest muss :( )

3.Przed konsumpcją przystąpic do montażu. Nic trudnego o ile zastosujecie się do zalecenia "przed konsumpcją".

4.Po zamontowaniu najlepiej od razu sprawdzić efekt czyli wyjechać na droge :icon_eek: .

5.Sprawdzić reakcje kierowców zapodając im nowymi swiatłami.

6.W przypadku braku reakcji zarządzić powrót do domu i przystąpić do konsumpcji :rolleyes: .

7.Jeżeli będą jakiekolwiek reakcje to należy je olać, wrócić do domu i przystąpić do konsumpcji :icon_eek: .

Miłej i efektywnej dłubaniny życzy Rebcio.

Pees. Ja własnie taki plan zrealizuje.

POZDRO I NARA ew. POCHWA :)

jokoko napisał:

Mam takie lampy jak podał Joga w linku, ale wiem że występuje kilka wersji. Ja osobiście mam takie, że praktycznie w nocy nic nie widać;/ Znajomy ma już o niebo lepsze, więc dokładnie sprawdźcie przed zakupem. :buttrock:

Ja dokładnie nie wiem jakie mam, bo już kupiłem z moto.

ps

Idę wyjeździć ostatnie km na bandicie :clap:

ppzodr.

Moje moto trafiło do Polski w tym roku jakoś w maju z Niemiec i już było tak zrobione lekko na streeta lampy są pewnie z rajchu i dlatego jest jakaś mała różnica........ Różnią się tym że mają inny klosz jakąś imitacje ksenona takie jakieś żarówki o niebieskim kolorze nie jest to bajka w nocy ale tragicznie też nie jest na razie wystarczy…..Pozdrawiam

lutek napisał:

Witam ma ktoś moze opis Badita 600 ze swiata motocykli??

ehe. na przykład redakcja ma, ba - nawet udostępnia :)

http://serwisy.gazeta.pl/motocykle/1,56426,1619377.html

na przyszłość więcej samodzielności

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]