wesolR Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Witam. Moje pytanie dotyczy licznika całkowitej przebytej drogi, mianowicie przy Hondzie NSR 125 mam prędkościomierz w milach i czy przebyta droga jest też w milach czy w kilometrach? Czy jak zmienię tarczę zegarów na skalowaną w km to czy też muszę wymienić cały mechanizm wraz ze ślimakiem w kole czy nie trzeba tego robić i wystarczy tylko zmiana tarczy? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) oczywiście że licznik przebiegu też wskazuje ilość mil... jeśli chodzi o wskazania prędkości to wymiana tarczy na odpowiednią da porządany efekt, ale licznik przebiegu dalej będzie mierzył "przejechane" mile... chyba czeka Cię wymiana nie ślimaka, ale licznika jeśli chcesz żeby wszystko było w porządku... Edytowane 14 Stycznia 2008 przez Lysy5g1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesolR Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Aha. No dzięki. Na szczęście mam 2 i on jest w km. :icon_rolleyes: Jeszcze raz dzięki. :notworthy: Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Można sie też przyzwyczaić:icon_mrgreen:Aha tylko dobrze liczyć przeliczenie z km na mp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Można sie też przyzwyczaić:icon_mrgreen:Aha tylko dobrze liczyć przeliczenie z km na mp No ale w polsce masz chyba wymug ze musisz miec licznik w km/h.MOze byc i w mialch i w kilometrach ale musisz miec km/h znaczy wg mnie jezlei mowie zle to mnie poprawcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Sama tarcza nic ci tu nie pomoże :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszunia1514 Opublikowano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2008 niby dlaczego nic nie pomoże ? cyferki będą w innym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 niby dlaczego nic nie pomoże ? cyferki będą w innym miejscuA dlatego, że licznik km też będzie liczył w milach. Pomyśl trochę i czytaj posty poprzedników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesolR Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Tak tylko ten licznik ma oryginalnie na blacie w milach i w km ale te cyferki ą tak małe, że ich prawie nie widać... :P Ale to że zmienię sam blat i tak mi dużo nie da bo jeszcze zostaje licznik przejechanych km i on już pokazuje w milach. Poza tym już przerzuciłem liczniki i mam normalnie wszystko w km. Dzięki. :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 No ale w polsce masz chyba wymug ze musisz miec licznik w km/h.MOze byc i w mialch i w kilometrach ale musisz miec km/h znaczy wg mnie jezlei mowie zle to mnie poprawcie pierwszy raz słysze o takim czyms :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi