Skocz do zawartości

Spotkanie starej Japonii.

Buber
 Udostępnij

Spotkanie Starej Japonii '08  

58 użytkowników zagłosowało

1. 1. Gdzie ma być?

• Karkonosze (u Bubera)
      33
    • Borki
      12
    • Gdzie indziej
      13
  2. 2. W jaki weekend powinno się odbyć?

• 26-27.04
      7
    • 17-18.05
      12
    • 14-15.06
      32
    • Inny termin
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Ale serwis prognozowy jak na razie robią najlepszy :biggrin: Zresztą zobaczymy w weekend czy się sprawdzi.

Zakład stoi. Ja jestem lokalny patriota i wierzę ze będzie dobrze (znaczy nie będzie lało, może tylko ciut pokropi w sobotę.

Buber, uważaj na dzisiejszą noc :)

http://wiadomosci.onet.pl/1767040,449,item.html

Eeee tam, strachy na lachy - słowa nie ma o Karkonoszach czy Dolnym Śląsku...

A gwoli informacji - kiedyś mój moto (w zimie) stał na tarasie, na centralce. I wiatr go przewrócił.... poważka!

To co mi tam jakiś deszczyk! A! I parę tygodni temu jeździłem w lokalnym gradzie! Nogi potem bolały... :biggrin:

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

To co mi tam jakiś deszczyk! A! I parę tygodni temu jeździłem w lokalnym gradzie! Nogi potem bolały... ;)

Twardym trzeba być, a nie miętkim :buttrock: :D

każdy by wolał, ale ja się nawet na 15.30 pewnie lekko spóźnie, gdyż muszę się tam dostać z Centrum.

tak, tak... motocykle w korkach nie stoją :P

Troszkę poczekamy :wink:

No ładnie, ładnie spamowisko off topowe sie zrobiło, aż miło czytać!

Ale wracając do spraw poważniejszych - ciutkę informacji dodatkowych, jako że Piaffe w pracy, to w jej imieniu:

- choć jak mawiał prosiaczek w misiu uszatku "to się rozumie samo przez się" to przypominam - kto chce spać u nas w chałupie (i się zmieści) MUSI mieć swój śpiwór, ręcznik, ew. szczoteczkę do zębów. No i jak chce, to opcjonalną partnerkę/partnera. Po prostu tego u nas w chałupie nie ma :lalag:

- choć to zabrzmi głupio, ale możemy mieć problem z 15 kubkami do kawy - chcesz kawusi - weź swój ulubiony kuban.

- aprowizacja - żarcie będze. tzn na grilla/ognisko będą kiełbachy, kaszanka, karczek, skrzydełka. Do tego bedzą 2 michy sałatki i chlebek, a Piaffe nie śpiąc po nocach zrobi WŁASNORECZNIE najlepsze ciasto na świecie - ale raczej na smaka, bo jak tyle luda będzie to nie wyjdzie tego duzo na twarz :flesje: . Do tego będzie pyfko Tyskie, i własnie badam czy taniej wyjdzie beczka czy 3 skrzynki. Te koszta będą do wglądu i zostaną równo podzielone - spodziewam się ok20 zł na twarz.

- śniadanka - w sobotę i niedzielę - też będą komponenty, tutaj spodziewamy sie że wyjdzie ok 7zł na twarz za 2 śniadanka. Znaczy jajówa i kanapki z wedlinką, pomidorkiem, etc.

To jest obliczone na 10-15 osób.

No i jeszcze jedno - poszukiwani są chętni/chętne do pomocy w kuchni - samo się nie zrobi :D

To chyba wszystko....

Aha! jakby miało byc paskudnie, to mamy dla was miejsce na pięterku w chałupie bez prądu. Zawsze to coś, i jakby byli chętni to tam są pewne szczegóły ekspolatacyjne do wyjaśnienia, ale to na miejscu.

No dobra, to chyba tyle na razie - jakby co to się odzywajta!

P.S. rzeczywiście piątek najlepiej nie wygląda, ale sobota już jest obiecująca... :crossy:

Edytowane przez Buber

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

a ja sobie przeanalizowałem trasę na googlu i zdecydowałem się jechać sam - jako że nie będę startował z Warszawy tylko Czosnowa, tak również coby nie wstrzymywać grupy swoją prędkością pojadę pojadę z deczko inną drogą. Zaoszczędzi to mi 60km, godziny przebijania się przez wawę w piątkowe popołudnie a reszcie nieco nerwów - od Łask będziemy jechać tą samą drogą to pewnie mnie dogonicie

a ja sobie przeanalizowałem trasę na googlu i zdecydowałem się jechać sam - jako że nie będę startował z Warszawy tylko Czosnowa, tak również coby nie wstrzymywać grupy swoją prędkością pojadę pojadę z deczko inną drogą. Zaoszczędzi to mi 60km, godziny przebijania się przez wawę w piątkowe popołudnie a reszcie nieco nerwów - od Łask będziemy jechać tą samą drogą to pewnie mnie dogonicie

Z okazji mojego miejsca zamieszkania dołączam do Ludwika.

pozdro

hm, a to z Wawy w końcu tylko nasza 3 jedzie? Jak tak to zaraz pogonimy kolegę (że co, niby ze skuterami się zadajesz? :icon_razz: ) i mnie złapiecie w trasie, bo 2/3 drogi mamy wspólne, tylko ja objeżdzam Wawkę bo i tak pracuję na zachód od miasta...

A tutaj jest odpowiedź na wraże zakusy niemieckich przepowiadaczy pogody Browarnego - znaczy piątku się nie uratuje, ale sobota to co innego!

http://umold.meteo.pl/java/mgram.php?x=11&...0&ver=&ikonka=1