gonzo Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Ja mam w DASie ochronę prawną pojazdu. Cena 115zł za rok. Ale nie miałem jeszcze okazji sprawdzić ich działania w praktyce. A może ktoś miał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1buła Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 W PZU niema żadnego problemu, jak się nie ma wogule prawa jazdy to nawet zwyżki za prawko poniżej 2lat nie dają :biggrin: Dzięki. Zanim zrobię prawko pewnie moto już będzie stało to chciałem wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Czy ktos moze sie orientuje jak ubezpieczalnie licza czy ma sie skonczone 26 lat? Rocznikowo czy dokladnie co do dnia urodzenia. Bo rocznikowo juz mam 26 ale urodzin jeszcze nie mialem w tym roku :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 PZU: 52zł OC + 40zł NNW. Zniżki max, płacone dwa dni temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 PZU: 52zł OC chyba pierwsza rata... jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoivan Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 W Hondzie na nowe motorki jest pakiet 5,9 % wartości w Hestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 chyba pierwsza rata... jsz Ja płace w PZU: OC 54 Zł, NW 47 zł, AC 922 zł. tazem zapłaciłem 1023 zł zez zadnych rat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 (edytowane) Żadna rata, składka jednorazowa http://images38.fotosik.pl/74/dcea63c9c444137fmed.jpg Odnosnie OC to papier potwierdzający zawarcie umowy nie będzie już potrzebny przy kontroli policji http://www.motoel.pl/index.php?action=wyswietl&news=1&id=145 Edytowane 8 Marca 2009 przez żunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Czy ktos moze sie orientuje jak ubezpieczalnie licza czy ma sie skonczone 26 lat? Rocznikowo czy dokladnie co do dnia urodzenia. Bo rocznikowo juz mam 26 ale urodzin jeszcze nie mialem w tym roku :P No i sam sobie odpowiedzialem na pytanie. W PZU licza rocznikow a Allianz dokladnie co do daty urodzin. Chcialem wykupic AC i wyszlo ze w PZU bez zwyzki za wiek i tak jest duzo drozej niz w Allianz ze zwyzka. Tak czy inaczej tansza opcja w allianz to i tak okolo 20% wartosci moto :icon_evil: (niestety nadal przeginka jak na podobno najtansze AC dla moto na rynku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 chyba pierwsza rata... jsz Płacone przedwczoraj na cały rok w PZU - OC 52 zł + NW 25 zł Zniżki pełne + dodatkowo jakieś % za kontynuację i za jednorazową opłatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 tak, teraz już wiem :/ sorki, mój błąd: pzu przysyłając kwitki robiło mnie w balona :icon_evil: kwota niewielka, nie sprawdzałem wyliczenia jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 pzu przysyłając kwitki robiło mnie w balona :icon_evil: To chyba jest nagminne, bo mi też przysłali z PZU już wypełniony przelew do przedłużenia OC+NNW na 160 zł. Poszedłem do agenta u którego płaciłem rok temu i pytam skąd taka kwota, a on na to że coś pomylili ze zniżkami (mam 60% a oni policzyli 10%) i sami zwiększyli kwotę NNW (z 25 zł które płaciłem do 40 zł). Policzył wszystko sam i wyszło 52 zł OC i 25 zł NNW, czyli 77 zł. W porównaniu do 160 to jest jednak spora różnica. Wniosek taki - uważać na to co nam przysyłają z PZU i płacić u swojego agenta. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 PZU już chyba schodzi na psy. Mam ubezpieczone auto na siebie i u nich motocykle, ciągłość od 9 lat, najpierw komarki, wski itd, teraz mam już 2 japończyka, zero wypadków, zero zaległości z wpłatami. Płace 150 % wartości ubezpieczenia z racji ze nie mam jeszcze 26 lat :evil: trzeba innej firmy poszukać Kiedyś zwyżkę znosili od 24 lat teraz od 26 pewnie niedługo od 30 będzie :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IsKra66 Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 PZU już chyba schodzi na psy. Mam ubezpieczone auto na siebie i u nich motocykle, ciągłość od 9 lat, najpierw komarki, wski itd, teraz mam już 2 japończyka, zero wypadków, zero zaległości z wpłatami. Płace 150 % wartości ubezpieczenia z racji ze nie mam jeszcze 26 lat :evil: trzeba innej firmy poszukać Kiedyś zwyżkę znosili od 24 lat teraz od 26 pewnie niedługo od 30 będzie :evil: To są uroki PZU. W HDI znoszą już od 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Koleżanka Iskra poda jeszcze ile w HDI kosztuje OC bazowe na motocykl... Bo mi cuś świta ze około 500 zł Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi