Skocz do zawartości

Jaki ubezpieczyciel

Ekim
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Żadna rata, składka jednorazowa

http://images38.fotosik.pl/74/dcea63c9c444137fmed.jpg

Odnosnie OC to papier potwierdzający zawarcie umowy nie będzie już potrzebny przy kontroli policji

http://www.motoel.pl/index.php?action=wyswietl&news=1&id=145

Edytowane przez żunio

Czy ktos moze sie orientuje jak ubezpieczalnie licza czy ma sie skonczone 26 lat?

Rocznikowo czy dokladnie co do dnia urodzenia.

Bo rocznikowo juz mam 26 ale urodzin jeszcze nie mialem w tym roku :P

No i sam sobie odpowiedzialem na pytanie.

W PZU licza rocznikow a Allianz dokladnie co do daty urodzin.

Chcialem wykupic AC i wyszlo ze w PZU bez zwyzki za wiek i tak jest duzo drozej niz w Allianz ze zwyzka.

Tak czy inaczej tansza opcja w allianz to i tak okolo 20% wartosci moto :icon_evil: (niestety nadal przeginka jak na podobno najtansze AC dla moto na rynku).

tak, teraz już wiem :/ sorki, mój błąd: pzu przysyłając kwitki robiło mnie w balona :icon_evil:

kwota niewielka, nie sprawdzałem wyliczenia

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

pzu przysyłając kwitki robiło mnie w balona :icon_evil:

To chyba jest nagminne, bo mi też przysłali z PZU już wypełniony przelew do przedłużenia OC+NNW na 160 zł. Poszedłem do agenta u którego płaciłem rok temu i pytam skąd taka kwota, a on na to że coś pomylili ze zniżkami (mam 60% a oni policzyli 10%) i sami zwiększyli kwotę NNW (z 25 zł które płaciłem do 40 zł).

Policzył wszystko sam i wyszło 52 zł OC i 25 zł NNW, czyli 77 zł. W porównaniu do 160 to jest jednak spora różnica.

Wniosek taki - uważać na to co nam przysyłają z PZU i płacić u swojego agenta.

Pozdro

PZU już chyba schodzi na psy.

Mam ubezpieczone auto na siebie i u nich motocykle, ciągłość od 9 lat, najpierw komarki, wski itd, teraz mam już 2 japończyka, zero wypadków, zero zaległości z wpłatami. Płace 150 % wartości ubezpieczenia z racji ze nie mam jeszcze 26 lat :evil: trzeba innej firmy poszukać

Kiedyś zwyżkę znosili od 24 lat teraz od 26 pewnie niedługo od 30 będzie :evil:

PZU już chyba schodzi na psy.

Mam ubezpieczone auto na siebie i u nich motocykle, ciągłość od 9 lat, najpierw komarki, wski itd, teraz mam już 2 japończyka, zero wypadków, zero zaległości z wpłatami. Płace 150 % wartości ubezpieczenia z racji ze nie mam jeszcze 26 lat :evil: trzeba innej firmy poszukać

Kiedyś zwyżkę znosili od 24 lat teraz od 26 pewnie niedługo od 30 będzie :evil:

To są uroki PZU. W HDI znoszą już od 25.