LukaszXVS Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Dzwoniłem przed chwila do PTM, do mojego draga koszt przewodu w oplocie z otulina i chromowanymi koncowkami/srobami to 182zł, w Helu 179zł z koncowkami ze stali nierdzewnej, wiec roznica w cenie bardzo mala... dlatego mysle ze lepiej bedzie zamowic w PTM, ide tylko pomierzyc dokladnie jaka dlugosc ma przewod. P.S. Bedzie jakas roznica pomiedzy koncowkami z nierdzewki a ze stali chromowanej? Edytowane 7 Stycznia 2008 przez LukaszXVS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Stycznia 2008 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 latego mysle ze lepiej bedzie zamowic w PTM, ide tylko pomierzyc dokladnie jaka dlugosc ma przewod.W przypadku Goodridg'ów z PTM nic nie mierzysz. Podajesz tylko model i rocznik motocykla - pod niego dostajesz komplet momtażowy, czyli zarówno przewody o odpowiedniej długości jak i końcówki zagięte pod odpowiednim kątem.Nikomu nie doradzam samodzielnego mierzenia, a już zupełnie odradzam samodzielne doginanie końcówek!pzdr P.S. Bedzie jakas roznica pomiedzy koncowkami z nierdzewki a ze stali chromowanej? wizualna raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszXVS Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 hmm, zajrzalem do sklepu scigacz.pl i znalazlem w nim ten przewod nawet taniej niz bezposrednio w PTM, cena w scigaczu to 162zł, w PTM 182zł... http://sklep.scigacz.pl/przewod-oplocie-st...facturers_id=12 CytatP.S. Bedzie jakas roznica pomiedzy koncowkami z nierdzewki a ze stali chromowanej? wizualna raczej. to dlaczego roznica cen pomiedzy nierdzewka a chromem jest taka duza? http://sklep.scigacz.pl/przewod-oplocie-st...facturers_id=12 chrom=145+17zł otulina nierdzewka=239+14zł otulina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Stycznia 2008 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Kurde nie wiem... nie zastanawiałem się nigdy nad tym i nie drążyłem tematu... potrzebna pomoc mądrzejszego...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Nierdzewka to: 1. droższy materiał2. trudniejsza obróbka3. większa trwałość do tego dochodzą prawa handlu (detalicznego w szczególności). Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszXVS Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Nierdzewka to: 1. droższy materiał2. trudniejsza obróbka3. większa trwałość do tego dochodzą prawa handlu (detalicznego w szczególności). czyli co radzicie? kupowac z koncowka chromowana na scigacz.pl za 162zł czy z koncowka z nierdzewki z HEL'a za 179zł? Bo ten goodridge z nierdzewka troche drogo...253zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tylik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 LukaszXVS: Bierz przewody Hel'a z nierdzewką - a mówie że nie będziesz żałował :) Dominik Szymański: W przewodach Hel'a także podaje się tylko dane motocykla, no chyba że ktoś kombinuje z poprowadzeniem przewodu inaczej to podaje własne wymiary.. ale uwieżcie, nie radziłbym :P Końcówki przewodów nie mają aż takiego znaczenia, ewentualnie jak moto trzymane jest cały rok pod gołym niebem lub w pomieszczeniach nieogrzewanych o temp. poniżej 0'C to wtedy owszem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Ja chyba też wezmę te przewody Hella w oplocie. Mam w jednym koniu kilkuletnie zwykłe gumowe kondony i tak i tak muszę je wymienić więc sprawdzę te Helle. Wezmę z końcówkami z nierdzewki bo to inwestycja na dłużej. Powinno być lepiej :P Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszXVS Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 zamowilem Hella :lalag: :lalag: Mam nadzieje ze dojdzie zaniedlugo bo odwilz idzie i mozna co nieco porobic w warsztacie :buttrock: :buttrock: a tymczasem ide zamontowac filtr powietrza K&N bo dzis do mnie doszedl :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 no pewnie że końcówka ze stali nierdzewnej jest o wiele lepsza i trwalsza od chromu. a Dominik pisał że może załatwic komplet GOODRIDGA z neirdzewki za 300zł w PTM??? hmm jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Stycznia 2008 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Bez tyłu!!! Przecież pisałem...pzdr A tam w morde już się pogubiłem. Jak ktos będzie zaintersowany, proszę o PW, wyślę zapytanie do PTM, będę wiedział ile dla mnie taki komplet kosztuje (mam tam zniżki). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolkan Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Wy to macie dobrze, ja chcąc wymienić stare przewody na nowe HEL wraz z tyłem muszę wybulić 780zł, Cytuj wieczny włóczęga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 witam,ja wysłałem mejla do Hela z zapytaniem o przewody do VFR,za cały komplet,2 na przod i 1 na tył chcca 390 zeta,m mejlu podali odrazu długosc przewodów i kat nachylenia koncówki,jak uzbieram kase to sobie zamówie bo mam jeszcze orginały w swojej VFR a jest z 90 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil11 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Witam. Ja troche oderwe od tematu. Okres uzywalnosci przewodow to jezeli sie nie myle to ok.5 lat. A jak to sprawdzic? Czy na przewodach podobnie jak na oponach zaznaczona jest w jakis sposob data produkcji? Pozdrawiam:) Cytuj Fotograf ślubny WarszawaZdjęcia ślubne Ostrów Mazowiecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 witam,na przewodach jest data produkcji,mowa oczywiscie o gumowych przewodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi