maciek79 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Jasne ze zadziala, zero problemow z wgnieceniami, teraz tylko spawarka, zeby moc go pospawac, po tym jak go rozj**bie od tego :icon_razz: :icon_mrgreen: widziałem w necie artykuł z fotkami przed i po. Spawarka nie była potrzebna. Tłumik nie był zalewany w całości i zatykany, tylko powiedzmy w połowie i ustawiany tak aby wgniot był na samym dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoźu Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Ale to z pedardą morze wypalić. Kiedyś wrzuciliśmy petarde z trotylem do puszki po farbie :banghead: i wyprostowało wszystkie zgniecenia ( bez zatykania ) więc myśle że morze zadziałać i nie koniecznie trzeba go zatykać jeżeli petarda bedzie wystarczająco mocna. robicie to na własną odpowiedzalność :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Albo kupić 4T i po problemie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 co do tej metody z wodą to będzie napewno skuteczna-niemasz nic do stracenia to próbuj i napisz jak sie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) Ja szukam odpowiedzi na to. Co to jest w tłumiku 2t i chyba też 4t, coś jak wata szklana wypełnia cały tłumik? Mój tłumik wygląda tak że idzie przez niego rura podziurkowana przez sam środek a wokoło jest dosyć ściśle otulona tą wata. Ona podnosi moc, tłumi lub jaką ona funkcje pełni? Nie chciałem zakładać nowego tematu jak tu o wydechu 2t. Wdzięczny będę za wyczerpująca wypowiedz na moje pytanie.pozdro Edytowane 19 Grudnia 2007 przez Moto33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 tłumi hałas i jest to wata szklana! ;] Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoźu Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 (edytowane) To jest tłumik przelotowy. A ta wata tłumi. W 2t i 4t morzna zrobić tłumik przelotowy. Wybebeszenie tłumika i zrobienie przelotówki ( czyli to co napisałeś ) ma na celu podniesienie mocy motocykla. Widocznie ktoś to już u ciebie zrobił :biggrin: no chyba że seryjnie są takie montowane. Chociaż wątpie. Edytowane 19 Grudnia 2007 przez Stoźu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 To jest tłumik przelotowy. A ta wata tłumi. W 2t i 4t morzna zrobić tłumik przelotowy. Wybebeszenie tłumika i zrobienie przelotówki ( czyli to co napisałeś ) ma na celu podniesienie mocy motocykla. Widocznie ktoś to już u ciebie zrobił :icon_biggrin: no chyba że seryjnie są takie montowane. Chociaż wątpie. Wywalenie waty nic nie da w wręcz przeciwnie, niedosc ze moto bedzie slabsze to jeszcze chodzilo jak motorynka bez tlumnika ;) . Po za tym crossówki fabrycznie wychodzą na przelotowym tłumniku, a takie sprzety typu kmx,dt na zablokowanym...Jesli wata jest juz zuzyta(tj.przepalona) to należy ją wymienić, i wtedy jakiś minimalny efekt bedzie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Dzięki za info. Tak właśnie myślałem na swój chłopski rozum że te otwory blokują/zawirowania/problem w wydostaniu sie spalin. A do tłumika mojej huski to ta wata szklana jest w bardzo dobrym stanie wiec. Jestem teraz spokojny. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoźu Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Wywalenie waty nic nie da w wręcz przeciwnie, niedosc ze moto bedzie slabsze to jeszcze chodzilo jak motorynka bez tlumnika :icon_mrgreen: . Po za tym crossówki fabrycznie wychodzą na przelotowym tłumniku, a takie sprzety typu kmx,dt na zablokowanym...Jesli wata jest juz zuzyta(tj.przepalona) to należy ją wymienić, i wtedy jakiś minimalny efekt bedzie :D Oczywiście że nic. Muwiłem tylko że w tym tłumiku just już przelotówka i nie trzeba nic zmienic jeśli wata jest w dobrym stanie. A jak to wygląda z fabrycznymi tłumikami przelotowymi bo chyba nie ma w nich zwykłej waty tylko coś innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotre Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Pamiętajcie, że aby wata ta tłumiła musi tam dosyć luźno siedzieć :biggrin: Jeśli ubijecie tą watę na chama to nie będzie tłumić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Mam mocno ubitą watę w tłumiku i tłumi świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbiak Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) Ja w swojej Cr'ce jak wymienialem wate w tłymiku to napakowalem jej 2x tyle ile sie powinno a a zeby ubic ja tam musialem z 3 kumplami z dwoch stron pchac i jak sie pierwszy raz przez wioche przejechalem to ludze nawet nie rzucali kamieniami we mne:):) Tak bylo cicho Edytowane 28 Grudnia 2007 przez robbiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Z moje doświadczenia wiem że jak ubijesz ją za mocno to będzie kibel, wata musi być luźno. Orginalnie do tłumików pakuje sie takie coś http://www.motox.com.pl/sklep/images/Kateg...ntsport500g.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) albo zmywaki do garnkow, ja mam w tzr wepchane w gianelli Jak za mocno upchacie to motocykl oslabnie w szczgolnosci na wysokich obrotach Edytowane 28 Grudnia 2007 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi