Skocz do zawartości

pas nerkowy

Rekomendowane odpowiedzi

A że tak się zapytam.. jak się ma pas nerkowy do odciążenia mięśni pleców na dłuższe trasy turystyczne podczas których spędza się w siodle kilka bitych godzin non stop? Daje coś? Lepiej na takie trasy kupować skórzany czy jakiś syntetyk wystarczy?

Pozdrawiam...

Przed chwilą zakupiłem cuś takiego UTIKI: Pas nerkowy UTIKA.

Zakup w celu sprezentowania kumplowi na urodziny, może cena nie powala, ale sam jeżdżę w takim z Lidla za podajże 20zł i spełnia swoją funkcję doskonale.

Wcześniej szukałem w sklepach w Wawie.

Zaskoczyłem do Motostore Tadka i jak zwykle zamknięte w godzinach otwarcia. Ani dzwonek, ani telefon nie powodują żadnej reakcji. Zdarzyło mi się to już któryś raz z kolei, więc od dziś przestaję polecać to miejsce.

W Motostylu pod wiaduktem najtańszy pas 160zł i starsza pani wkręca mi, że powód to zajebista marka, a zresztą tańszych nigdy nie mieli.

Fiu fiu, o marce nigdy nie słyszałem, a po analizie wzrokowej stwierdzam, że po 3 sezonach mój "lidlowiec" to kozak przy tej szmatce.

Ot, takie kilka słow na dobranoc.

Cmoki :)

Zaskoczyłem do Motostore Tadka i jak zwykle zamknięte w godzinach otwarcia. Ani dzwonek, ani telefon nie powodują żadnej reakcji. Zdarzyło mi się to już któryś raz z kolei, więc od dziś przestaję polecać to miejsce.

U mnie Tadek też ma przekichane. Dwa razy w sobotę zrobiłem sobie wycieczkę przez pół Warszawy żeby pocałować klamkę. Ani kartki z info że zamkniętę ani telefonu nie odbiera. Trzeci raz się już tam nie wybiorę. :)

Czołem Wszystkim;

Tak czytam i czytam. Wszyscy pisza w czym jezdzą ale nikt nie odpowiedział na pytanie jaki pas jest lepszy.

Neoprenowy czy skorzany? Ja do tek pory jeżdziłem w neoprenowym ale zastanawiam sie nad skórzanym.

Czarne skóry te sprawy. Ale czy warto? te skórzane są duzo droższe. Dlatego że lepsze czy dlatego, że ktoś chce wiecej na nich zarobić? Proszę o radę. Moze ktoś jeździł w jednym i drugim.

Serdecznie Pozdrawiam

IMO pas to konieczność. Mam żółwia Suomy ze zintegrowanym pasem. Plus jes taki, że w stosunku do standardowego pasa żółw schodzi niżej więc przed wychłodzeniem chronione są nie tylko okolice nerek, ale również i kości ogonowej.

To Al - nie miałem okazji używac skórzanego pasa, ale IMO oddychający materiał będzie lepszym wyjściem.

ja po zakupie poprzedniego pasa, niby oddychający, jakieś usztywnienia zaczynam się skłaniać do tego, że jedyna słuszna opcja to pas neoprenowy

http://www.allegro.pl/item285488012_neopre...szerokosci.html

grzeje nerki i jeszcze schudnąć mozna :lalag: no i ta cena :D

Wszystkie pasy z róznymi usztywnieniami, które przymierzałem można sobie w d wsadzić. Powodują one, że pas nie przylega dobrze do pleców.

Druga sprawa, normalne, że człowiek się będzie trochę pocił we wszystkim co przylega do ciała i ma funkcję ogrzewania, a w tak oddychające pasy, żeby się człek w ogóle nie spocił, a miał ciepłe nerki po prostu nie wierzę :banghead:

• 2 tygodnie później...

Polecam pas nerkowy firmy Utika, zamowilem na alledrogo i wyniosl mnie z przesylka 45 zeta. pas jest wpozo w nery nie wieje;) i nawet wygodny. polecam mam taki jak na tej aukcji (tylko ze caly czarny) tylko ze jak kupowalem jakos kolo maja to kosztowal kolo 35 zeta + przesylka off corse.

pozdro! :clap:

A ja posiadam bo kupilem po namowach zyczliwych z forum i leży w szafie!!! Masz kolego żółwia (bo to wydaje mi się ważniejsze niż jakiś gó...... pas) i kurtke na moto(ale taką normalną a nie kończącą się za łopatkami ale dobrą do lansu) to przy normalnych temperaturach przy których da się normalnie śmigać na moto (znaczy do -5) to w zupełności wystarczy!

Pozdro

• 2 miesiące temu...

Witam,

chciałbym kupić dziewczynie pas nerkowy. Przeglądałem allegro i sklepy internetowe i jest dosyć spory rozrzut cen.

Jaki byście polecili (najlepszy pod względem jakości do ceny) ? Na co należy zwrócić uwagę?

z góry dziękuję za pomoc

pozdrawiam

p.s. użyłem opcji "szukaj" ale nie znalazłem podobnego tematu...

Zalezy w czym dziewczyna jezdzi w jakich ciuchach ?

:)

Ja kupiłem skórzany pas w Tarborze (80zl). Wczesniej mialem pożyczony też skórzany Cobra od kumpla i spisał się świetnie, więc też kupilem skórzany. Oczywiscie w lecie przy 30'C trudno sie nie spocić, ale w chłodne wieczory i styczniowe przejazdy jest niezastąpiony. Nie mam porównania, bo w neopronowych itd nie jezdzilem. Ale z tego jestem bardzo zadowolony i pomimo, że w kurtce mam wbudowany pas, to w dalszą trasę i tak go zakładam. "Lepiej dźwigać jak ścigać." Tak to moja babuszka zwykła gadać :icon_rolleyes:

Pzdr! :icon_eek:

Ja kupiłem skórzany pas w Tarborze (80zl). Wczesniej mialem pożyczony też skórzany Cobra od kumpla i spisał się świetnie, więc też kupilem skórzany. Oczywiscie w lecie przy 30'C trudno sie nie spocić, ale w chłodne wieczory i styczniowe przejazdy jest niezastąpiony. Nie mam porównania, bo w neopronowych itd nie jezdzilem. Ale z tego jestem bardzo zadowolony i pomimo, że w kurtce mam wbudowany pas, to w dalszą trasę i tak go zakładam. "Lepiej dźwigać jak ścigać." Tak to moja babuszka zwykła gadać :icon_biggrin:

Pzdr! :icon_razz:

moja to mówiłą lepiej nosić niż prosić :)

"Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..."

Przed chwilą zakupiłem cuś takiego UTIKI: Pas nerkowy UTIKA.

Zakup w celu sprezentowania kumplowi na urodziny, może cena nie powala, ale sam jeżdżę w takim z Lidla za podajże 20zł i spełnia swoją funkcję doskonale.

Wcześniej szukałem w sklepach w Wawie.

W Motostylu pod wiaduktem najtańszy pas 160zł i starsza pani wkręca mi, że powód to zajebista marka, a zresztą tańszych nigdy nie mieli.

Fiu fiu, o marce nigdy nie słyszałem, a po analizie wzrokowej stwierdzam, że po 3 sezonach mój "lidlowiec" to kozak przy tej szmatce.

Mam takiego "lidlowca" i tez nie narzekam. Troche za duzy kupiłem wiec musialem rzepy przeszyć. Polecam :)