Piotr Dudek Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 To chyba nie jest problem zrobić fotki i wkleić na 4um.Wszyscy chcą zobaczyć ten cud rosyjskiej techniki a przy okazji podpowiedzą która śrubka do czego. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Klikasz i masz, gaźnik K 68 Pekar: 1. Widok od strony kolektora ssącegohttp://img171.imageshack.us/img171/4828/obraz345uy3.jpg 2. Widok z bokuhttp://img171.imageshack.us/img171/6380/obraz346jh3.jpg 3.Widok od strony filtra powietrzahttp://img502.imageshack.us/img502/5607/obraz347ka5.jpg 4. Wewnątrz gardzieli po lewej stronie widać stożkowe zkończenie poziomej śruby. Można nią unosić/opuszczać przepustnicę.http://img502.imageshack.us/img502/1707/obraz348if2.jpg Gaźnik jest niemal identyczny jak poprzedniki, ciekawa jest okrągła przepustnica, chodzi ładnie suwliwie. Pływaki plastikowe. Regulacja składu śrubą powietrza (pionową), czyli tak jak w poprzednikach. Fabrycznie dysza główna rozmiar 190, dysza wolnych 55. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobert Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 (edytowane) "ural_zgora Napisano 18 grudzień 2007 - 21:58 No pewno ze ma" Jeśli ma to gdzie te śruby bo ja mam tylko dwie, jedna powietrze druga paliwo.Chyba, że mam wyjątkowe gaźniki K68 Poziomo śruba jest od regulacji wysokości przepustnicy a pionowa od składu mieszanki na jałowych obrotach.O tą informację chodziło (bo już się trochę pogubiłem)? Ja mam Kartechy, niby to samo, ale np.: pływaki już delikatnie inne i nie da się ich zamiennie stosować. Edytowane 20 Grudnia 2007 przez gobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Najlepiej kupować k-68 firmy PYRKAR czy jakoś tak. Dużo moich znajomych na tym śmiga i mój ojciec i ja zresztą. PYRKary występują w dwóch wersjach, z teflonową przepustnicą i chromowaną. Bierzcie teflonową, jakoś lepiej się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Poziomo śruba jest od regulacji wysokości przepustnicy a pionowa od składu mieszanki na jałowych obrotach.O tą informację chodziło (bo już się trochę pogubiłem)? Pionowa sruba regulujesz ilosc powietrza na wolnych, a nie mieszanki. Pomysl z podnoszeniem przepustnicy sruba pozioma uwazam za sredni, ale pewnie wyszlo to jako uproszczenie odlewu korpusu gaznika.Zdjecie mocno mi pomogly w uswiadomieniu sobie co jest co w tym gazniku - dzieki Pastor.Caly moj opis jak najbardziej pasuje do tych gaznikow, jako ze stosuje go do ustawiania moich Amali, ktore rowniez maja regulacje powietrza na wolnych, tyle ze zgrabniejsze sa od tych K68 zdziebko.Czyli odpuszczamy calkowicie linki, wykrecamy srube pozioma tak zeby przepustnica oparla sie na jej czubku i po uruchomieniu silnika staramy sie doprowadzic do utrzymania wolnych obrotow sruba powietrza ( pionowa ). PYRKary występują w dwóch wersjach, z teflonową przepustnicą i chromowaną. Bierzcie teflonową, jakoś lepiej się sprawdza. Teflon duzo latwiej sie wyciera, jak przepustnica zlapie luzy to stracisz wolne obroty, ja wole chrom. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Panie Adamie co do tych przepustnic to się nie zgodze, one są stalowe tylko pokrywane teflonem albo chromem na podkładzie miedzi jak pamiętam.A co do wycierania to chrom na podkładzie miedzi ma twardośc max 2000HB a teflon grubo ponad, jak mnie pamięć nie myli z wykładów. Więc jest troszke na odwrót akurat w tych przepustnicach. I to akurat każdy zauważył że te chromowane się szybciej wyrabiają, przynajmniej ruskie. Wiadomo że chrom nakładany pożoonnie i w zakladach renomowanych będzie o niebo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 No to cos, czego nie wiedzialem, teflon nigdy nie robil na mnie wrazenia materialu twardego. Sprawdze na necie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobert Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Pionowa sruba regulujesz ilosc powietrza na wolnych, a nie mieszanki. Adam M. Proszę o wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Prosze bardzo.Stosuje sie w gaznikach zamiennie 2 rozwiazania, regulacja ilosci mieszanki przy stalym powietrzu ( dysza powietrza o stalym przelocie ), lub regulacja ilosci powietrza przy stalej ilosci dostarczonego paliwa ( dysza paliwa o stalym przelocie ). W obu wypadkach sruba z uszczelnieniem i sprezyna zmniejsza swiatlo kanalu powietrznego, lub paliwowego - tyle ze przy ukladzie regulacji powietrza wkrecanie sruby wzbogaca mieszanke, a przy ukladzie regulacji ilosci mieszanki - zubaza.Ot i cala filozofia :biggrin: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobert Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Dokładnie tak napisałem, kilka postów wyżej :biggrin:Małe nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzykrzy Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 (edytowane) SKORO DYSKUSJA SIE SKONCZYŁA TO TAK DLA JAJ ZAMIESZCZAM DANE TEGO GAZNICZKA W KOLORZE I PO ANGIELSKIEMU......MOŻE KTOŚ JESZCZE SOBIE POOGLĄDA..http://www.curtperedina.com/files/K68Adjustment.pdf COSIK JESZCZE MA SZANOWNA W I L D POZDRAWLIAJU Edytowane 25 Grudnia 2007 przez Grzykrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi