tra Opublikowano 4 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 mi nie chodzi od drogowke ich mam w dupie mi gosc w stacji kontroli pojazdow powiedzial ze akurat moze on niewiem zwaraca uwage na swiatla bo w usa sa symetryczne u nas maja byc asymetryczne czyli swieci na pobocze i powiedzial jak pan masz takie jak w usa to nie pdobije panu 1 przegladu wiec sie troche wystraszylem:D gdzie robiliscie te 1 przeglady??? ok dziekuje wszystkim za wypowiedzi wszystko juz wiem pzodrawiam w oczekiwaniu na sezon:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2007 Moze przy pierwszym przeglądzie bardziej sprawdzają ale jak miałem GPZ w amerykańskiej wersji to nikt nigdy się nie doczepił do świecących kierunków a na przegladzie facet sprawdzał numery ramy i ZAPYTAŁ czy wszystko działa :D :icon_biggrin: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbikeusa Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Sprzedałem kilkadziesiąt moto z USA, sam dosiadam sprzęty z za oceanu i nigdy nie było z tym problemu. Przy zakupie nowego motocykla trzeba się liczyć z tym że gwarancja obowiązuje na kontynencie na którym zakupiono sprzet.Wniosek z tego taki że jak ci coś padnie to będziesz musiał wysłać moto do USA :buttrock: Koszt takiej operacji to ok 1600USD w dwie strony.Różnica w zakupie to ok.20-30% - więc trzeba sie zastanowić. Najlepiej kupować motocykle roczne i starsze (roczny to ok 50% wartości nowego w Polsce). Pozdrawiam.>MOJE MOTOCYKLE NA ALLEGRO< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Sprzedałem kilkadziesiąt moto z USA, sam dosiadam sprzęty z za oceanu i nigdy nie było z tym problemu. Przy zakupie nowego motocykla trzeba się liczyć z tym że gwarancja obowiązuje na kontynencie na którym zakupiono sprzet.Wniosek z tego taki że jak ci coś padnie to będziesz musiał wysłać moto do USA :biggrin: Koszt takiej operacji to ok 1600USD w dwie strony.Różnica w zakupie to ok.20-30% - więc trzeba sie zastanowić. Najlepiej kupować motocykle roczne i starsze (roczny to ok 50% wartości nowego w Polsce). Pozdrawiam.>MOJE MOTOCYKLE NA ALLEGRO< hm no taka ale kupuje po 25tys k7 a u nas u prywatnego importera koszt 28500 k6. wiec 3,5 tys roznicy i rok produkcji +1. co sie moze zepsuc w nowym motocyklu jak jest uzytwkowany prawidlowo?? jak sie ma pecha no coz to bedzie trzeba wyslac do usa 1600 dolcow. roznica pomeidzy k7 usa u prywatnego importera bedzie jeszczed wieksza. pozatym jaka jest roznica pomiedzy uzywanym a nowym i tak sie nie ma gwarancji i tak tylko sie placi mniej za moto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 co sie moze zepsuc w nowym motocyklu jak jest uzytwkowany prawidlowo?? jak sie ma pecha no coz to bedzie trzeba wyslac do usa 1600 dolcow. roznica pomeidzy k7 usa u prywatnego importera bedzie jeszczed wieksza (...) ad. 1. czy nie było ostatnio jakiejś akcji serwisowej w suzuki? to już wiesz, co się może zepsuć :biggrin: ad. 2. prywatny importer czyli jak dobrze pamiętam firma pokroju bogusławskiego? ten ostatni AFAIR deklarował przeprowadzenie w ramach gwarancji fabrycznych akcji serwisowychzrobisz jak będziesz chciał. ja wolałbym te 10% (taka mniej więcej kwota wychodzi z twoich wyliczeń) dopłacić i mimo wszystko odebrać sprzęta bez martwienia się o przegląd, a potem spać - mimo wszystko - spokojniej :)jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 ad. 1. czy nie było ostatnio jakiejś akcji serwisowej w suzuki? to już wiesz, co się może zepsuć :icon_razz: ad. 2. prywatny importer czyli jak dobrze pamiętam firma pokroju bogusławskiego? ten ostatni AFAIR deklarował przeprowadzenie w ramach gwarancji fabrycznych akcji serwisowychzrobisz jak będziesz chciał. ja wolałbym te 10% (taka mniej więcej kwota wychodzi z twoich wyliczeń) dopłacić i mimo wszystko odebrać sprzęta bez martwienia się o przegląd, a potem spać - mimo wszystko - spokojniej :Djsz no chyba tak zrobie za 25tys k7 600 z usa + rejstracja tłumacznie transport do mnie do domu wiec wyjdzie 26tys u boguslawskiego ok 30tys wiec 4tys wiecej ale jak cos sie z**bie to po 1 mam gdzie pojechac i do kogo 2 bogus nie sprzedaje motocykli od dziisiaj i jest zaufanym sprzedawca pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Tak koło tej dyskusji, czy ktoś może zamieścić jakiś link z cennkami nowych i używanych motocykli w USA i Kanadzie ?Chętnie bym się zapoznał. Pzdr.Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lorenzo Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Mam wersję amerykańską, świecą mi się kierunki i nie będę nic odłączał.. Jak skręcam to mrugają więc w czym problem?? Pozdrawiam :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorbikeusa Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Tak koło tej dyskusji, czy ktoś może zamieścić jakiś link z cennkami nowych i używanych motocykli w USA i Kanadzie ?Chętnie bym się zapoznał. Pzdr.ZbychoWiększość producentów podaje ceny nowych maszyn na swoich stronach np. www.honda.comJeżeli chodzi o używane to www.ebay.com :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Większość producentów podaje ceny nowych maszyn na swoich stronach np. www.honda.comJeżeli chodzi o używane to www.ebay.com :P Pozdrawiam. tylko odejmij od tych cen dobre rabaty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osek22 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 www.autotrader.ca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Sprzedałem kilkadziesiąt moto z USA, sam dosiadam sprzęty z za oceanu i nigdy nie było z tym problemu. Najlepiej kupować motocykle roczne i starsze (roczny to ok 50% wartości nowego w Polsce).Motorbikeusa, czy moglbys mi wyjasnic jak to dziala? Ja wybieram motocykl na ebayu a ty zajmujesz sie reszta? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZet Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Motorbikeusa, czy moglbys mi wyjasnic jak to dziala? Ja wybieram motocykl na ebayu a ty zajmujesz sie reszta? Nie wydaje mi się.. kupując na eBayu widzi sprzęta tak samo jak TY.. kwestie ogarnięcia transportu i opłat są naprawdę trywialne. Sprzęty idą z "komisów" tudzież od dealerów, luknij sobie www.agrocycles.com, mnóstwo tego idzie na rynek polski, nie koniecznie z tego m-ca, takich firm jest wiele :-) Edytowane 7 Grudnia 2007 przez KaZet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi