Administrator Dominik Szymański Opublikowano 23 Października 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 Uwaga, poczytać warto!Dąbrowski coraz bliżej srebrnego medalu MŚMarek Dąbrowski (Orlen Team) nadal zajmuje trzecie miejsce w Rajdzie Dubaju, ostatniej eliminacji mistrzostw świata FIM w rajdach terenowych i jest coraz bliższy wywalczenia tytułu wicemistrza świata.Dąbrowski i jego partner Jacek Czachor doskonale spisali się na trasie czwartkowego, blisko 400-kilometrowego etapu. Marek Dąbrowski kolejny raz zajął drugie miejsce, za liderem rajdu i mistrzostw świata Francuzem Cyrilem Despres, a Czachor przyjechał na metę czwarty. W klasyfikacji generalnej polscy motocykliści plasują się odpowiednio na trzecim i czwartym miejscu.Dąbrowski traci do lidera 11 minut a drugi w klasyfikacji Alfie Cox z RPA ma nad Polakiem niespełna dwie minuty przewagi. Osiągnięcie mety rajdu na trzeciej pozycji daje Markowi Dąbrowskiemu srebrny medal mistrzostw świata, a jeśli zdołałby wyprzedzić Despres zdobyłby tytuł mistrzowski."Nie wierzę w to, Despres nie wypuści już tego tytułu z rąk. Za blisko już jest do mety" - przyznaje polski motocyklista. - "Jeśli dojadę do mety to będę wicemistrzem świata. To mi na razie wystarcza". Klasyfikacja generalna po trzech etapach:1. Cyril Despres 12:27.462. Alfie Cox 12:37.063. Marek Dąbrowski 12:38.514. Jacek Czachor 12:49.465. Pal-Anders Ullesvalseter 13:03.076. Dave McBride 13:05.51 Chłopaki! Możemy mieć Wicemistrza, a gdyby Cyril glebnął i Marek go wyprzedził, to nawet Mistrza Świata w długodystansowych rajdach terenowych (kto wymyślił te rajdy terenowe, dla motocykli powinny nazywać się enduro chyba). Możemy mieć Mistrza Polaka!Trzymam kciuki. Marku! W Tobie nadzieja rodaków-endurzystów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 23 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 Wiem wiem tez trzymam kciuki. Wogole polacy sie bardzo dobrze zaczeli sie spisywac! Oby tak dalej. I miejmy nadzieje ze jak bedzie za jakis czas Paryz-Dakar wywalcza jeszcze lepsze miejsca niz w ostatnim rajdzie. A na to sie zapowiada! Swoja droga oni maja takie maszyny ze brak mi slow 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 23 Października 2003 Autor Administrator Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 Wiem wiem tez trzymam kciuki. Wogole polacy sie bardzo dobrze zaczeli sie spisywac! Oby tak dalej. I miejmy nadzieje ze jak bedzie za jakis czas Paryz-Dakar wywalcza jeszcze lepsze miejsca niz w ostatnim rajdzie. A na to sie zapowiada! Swoja droga oni maja takie maszyny ze brak mi slow 8) Co do maszyn - zarówno Marek jak i Jacek jeżdżą seryjnymi LC4. Oczywiście w wersji rajdowej i w specyfikacji "desert", czyli duże zbiorniki, mniejsze przełożenia, gps, roadbook i kupa innych dodatków. Ale to cały czas seryjne KTMy, co najmniej 20 KM słabsze, niż wersje fabryczne LC4, do których dostęp ma tylko kilku zawodników. Tych, co mają kontrakty z KTM. Poza tym jest jeszcze Meoni i Cox, którzy jeżdżą na LC8 (ale poza nimi nikt z fabrycznych jeźdców nie chce jeździć na tych motocyklach, jawnie przyznając, że po prostu nie potrafią, nie leżą im, robią gorsze czasy, więc po co). Jeśli Marek dowiezie wicemistrzostwo (daj Bóg mistrzostwo) to myślę, że konrakt z KTM ma w kieszeni, a to oznacza, że na Rajdzie Dakaru w styczniu 2004 pojedzie już nowym sprzętem i jest wielka szansa na pierwszą piątkę, a może i pudło! Jackowi niestety póki co podobnej przyszłości nie wróżę. Musi odczekać jeszcze przyszły sezon, robiąc jeszcze lepsze wyniki niż w tym roku. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W-max Opublikowano 23 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2003 Właśnie oglądam w TVP1 relację z rajdu. Chłopcy jadą rewelacyjnie. Trzymam za nich kciuki, a tytuł wicemistrza to wspaniałe osiągnięcie :wink: :( :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bUgI Opublikowano 24 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2003 Jeśli Marek dowiezie wicemistrzostwo (daj Bóg mistrzostwo) to myślę' date=' że konrakt z KTM ma w kieszeni, a to oznacza, że na Rajdzie Dakaru w styczniu 2004 pojedzie już nowym sprzętem i jest wielka szansa na pierwszą piątkę, a może i pudło![/quote']Dokladnie... ja po prostu nie moge sie doczekac kiedy w koncu Marek pojedzie "fabryka".Skoro teraz gromi fabryczna konkurencje, to az strach pomyslec co sie bedzie dzialo jak dadza mu rasowana maszynke. Jest duza szansa na pudlo w Dakarze 2004 :( ps. a moze mu dadza od razu LC8? :wink: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekB Opublikowano 24 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2003 no to trzymać mocno kciuki! - bo to właśnie dziś się rozstzygnie Rajd Dubaju. A co do wicemistrzostwa p. Marka - to jakby to powiedział O.Rydzyk: trzeba wierzyć, wierzyć, wierzyć ! :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 24 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2003 Nie nie...ojciec Rydzyk mówił: "trzeba siać, siać, siać..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekB Opublikowano 24 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2003 Oj siać, siać, siać też trzeba - siać młodych motocyklistów, coby z nich wyrastały Czachory, Dąbrowskie, Rossi-owcy (po naszemu to pewnie Rosowscy?). P.S. Tak sobie tylko sparafrazowałem O.R. :(A panu Markowi życzę dostania się do zespołu fabrycznego KTMa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 24 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2003 Dominik dlaczego Meoni i Cox nie są zaliczani do klasyfikacji mistrzostw świata, wiem, że to dlatego,że mają LC8, no ale dlaczego LC8 nie może być klasyfikowane z resztą? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 24 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2003 Wierze w Marka i w to ze juz dzis zostanie wicemistrzem swiata :!: :( Mam jeszcze dwa pytanka: - za co ci ludzie dziekuja Czachorowi? Za to ze pomogl w czyms Pal(jak odmienic?) Andersowi? http://www.orlenteam.pl/www_forum_dyskusja...a.xml?pid=13840 - dlaczego akurat Czachor jest kapitanem zespolu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimo_ck Opublikowano 25 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2003 No i mamy wicemistrza.Brawo Marek.Czahor jest szósty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka Opublikowano 25 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2003 Może dlatego Jacek Czachor jest kapitanem, bo jest starszy, robi to dłużej, ma większe doświadczenie i co na koniec to, to że był najpierw trenerem Marka, a potem ten drugi go przeskoczył, z czego pewnie obaj są zadowoleni! Co do podziękowań, to nie wiem, ale w tym sporcie często znajduje się innych w potrzebie i czasem jedni drugim pomagają, nie każdy zachowuje się jak Jean Louis Schlesser, który łamie procedurę startową (Dakar 2001 czy 2002), aby postawić w gorszym położeniu Masuokę, który w rezultacie traci zwycięstwo, bo musi zaryzykować. Sorki, że trochę z innej beczki, ale w kregy tego sportu. Pozdro Cytuj _______________Przechowalnia motocykli i skuterów - Warszawa i okolice www.motozima.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi