Olsen Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 He he, początkowo planowałem zostawić skuter u taty w garażu z prawie pustym bakiem (przewidywany postój min. ok. półtora roku), ale za namową paru znajomych (m.in. Jagroskiego) zalałem do pełna. Mam tylko nadzieję, że paliwo nie straci swoich właściwości (nie zwietrzeje?) i skuter da się uruchomić. :D A jak spuscic paliwo z gaźników? Wypalić nie mogę bo nie mam pozycji OFF przy kraniku.W Peugeocie SV mam taką śrubę spustową na dole (i spuściłem wachę przed wyjazdem), a jak jest w innych modelach - nie wiem. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 ja zalewam pod korek i benzynki z gaźników nie spuszczam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PykuCk Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 ja mam bak plastikowy mam cross'a i nie zalewam, kumpel ma kmx'a i chyba na ta zima zaleje do pelna bak bo ma z metalu a w starszych rocznikach nigdy nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 ja mam bak plastikowy mam cross'a i nie zalewam, kumpel ma kmx'a i chyba na ta zima zaleje do pelna bak bo ma z metalu a w starszych rocznikach nigdy nic nie wiadomoU mnie tak samo, plastik robi swoje... Albo wyciągam bak i chowam go w domu :lapad: Oj, coś czuje że do końca roku sezonu nie zakończe :icon_mrgreen: Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek thunder-c Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 witam!pytanko: czy benzyna w baku bedzie bardziej parowala i uwalniala pare wodna w zimnym czy cieplym garazu, ja zalalem bak do pelna ale na bocznej stopce wiec jak sie postawi na prosto to jest troszeczke miejsca jeszcze trzymam moto w cieple okolo 15 -20 C i niw wypalalem paliwa z gaznikow czy ono wyparuje przez te pare miesiecy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 A jak myslicie? Co ile minimalnie trzeba jezdzic zeby nic zlego sie nie stalo ani z bakiem ani z gaznikami? Raz w tygodniu? raz w miesiacu? Bo nie wiem czy sie oplaca zimowac moto w naszym dziwnym klimacie, gdzie w styczniu moze byc 15 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 ja mam bak plastikowy mam cross'a i nie zalewam, kumpel ma kmx'a i chyba na ta zima zaleje do pelna bak bo ma z metalu a w starszych rocznikach nigdy nic nie wiadomo A na wiosnę będę miał sporo wody na dnie zbiornika.Plastikowe zbiorniki rzeczywiście nie rdzewieją ale para wodna z powietrza kondensuje się tak samo jak w blaszanym zbiorniku. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 ja mam bak plastikowy mam cross'a i nie zalewam, kumpel ma kmx'a i chyba na ta zima zaleje do pelna bak bo ma z metalu a w starszych rocznikach nigdy nic nie wiadomo w starszych rocznikach jakosc jest wyzsza niz w mlodszych:) tak przynajmneij wynika z moich obserwacji Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi