pieciu Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 mysle ze na przyszly sezon zakupie takie swiece interesuje mnie czy wyczuwalnie czuc rozniece na mocy i spalaniu bo podobno cos powinno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOSTRIDER11 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 wszystko jest powyzej co do paliwka nie licz na to ze bedzie lepiej :icon_evil: ale moto faktycznie lepiej jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Ja tez jedzde na NGK Iridium, rowne wolne obroty, zadnego zalewania i mozna szybko ssanie wylaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Hmm, jak ktoś ma wujka w USa, albo jak ktoś znajomy przyjeżdża, to tu macie irydki za 25 zł sztuka. bez picu... 10$ sztuka - te popularne modele... I to jest prawdziwy sklep. Kiedyś stamtąd kupiełm łańcuch przez Amazon - jak byłe przez chwilę u wujka sama... http://www.mawonline.com/NGK_SPA2.HTM#Iridium ix spark plug Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Hmm, jak ktoś ma wujka w USa, albo jak ktoś znajomy przyjeżdża, to tu macie irydki za 25 zł sztuka. bez picu... 10$ sztuka - te popularne modele... I to jest prawdziwy sklep. Kiedyś stamtąd kupiełm łańcuch przez Amazon - jak byłe przez chwilę u wujka sama... http://www.mawonline.com/NGK_SPA2.HTM#Iridium ix spark plug 10 ? :bigrazz: :wink: :wink: ,To k. zlodziejstwo panie,,, http://www.chaparral-racing.com/Chaparral/...B78F536161BDEF3 , seven bucks :) Edytowane 11 Listopada 2007 przez tomekd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 nie wiem jak wy ale ja jakoś jestem zrażony do NGK niestety... przewiozłem sie na nich jak miałem crossa. Kupiłem świczkę na początku NGK z (miedzianą bodajrze elektrodą?) za 36zł motor zapalił ładnie przejechałem 1km?? może nawet nie ja w palnik a motor przerywa. Druga świeca -z platynową elektrodą za 96złNGK z serwisu Yamaha oczywiście:] motor ładnie chodiz wszystko ekstra, może z 10km przejechałem no i pieknie przerywać zaczeła... myślałem że ją pogryze... mówie no to zobaczymy co polska iskra pokaże. założyłem POLSKĄ!! iskrę:) 75 i motor chodizł w całym zakresie jak ta lala i od wtedy już nie miałem problemu ze świeca w YZ-cie, wiec o co chodzi?? ja nie bardzo wiem :wink: wydaje mi się że poprostu zalewają sie bardzo łatwo NGK i to ich największy problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 A mi się wydaje ze miałeś za bogata mieszankę i po przejechaniu X km …zarzucało ja i przerywał ….a polska iskra miale „wyższą tem. pracy „ Ja w ttr mam iridium i jak na razie nie narzekam ogólnie nigdy nie miałem problemow z ngk :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 http://www.motox.com.pl/sklep/product_info...roducts_id=1356 czy http://www.motox.com.pl/sklep/product_info...roducts_id=1312 jaka jest lepsza? Platyna czy iryd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Platyne rzadziej zmieniasz i ma to sens w sprzętach gdzie jest do nich ciężki dostęp.A irydówka ma niby te zalety o których piszą powyżej jak mocniejsza iskra itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekd Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Z mojego doswiadczenia w cbr1100,platynowa wytrzyma 2 razy dluzej niz zwykla,iridium mniej wiecej o polowe dluzej niz platynowa.I tyje,zadnej roznicy w osiagach czy zuzyciu paliwa. W silnikach z mniej elektywna komora spalania czy tez instalacja zaplonowa platynowa czy iridium moze poprawic jego prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 czyli rozumiem, że najlepsza jest irydowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 a ja do tych irydowych i platynowych świec przekonania nie mam;] zupełnie niewiem dlaczego. Wole zwykła świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawic Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam!!!W związku z tym że temat jest o świecach to mam takie pytanie: jak rozpoznać świece NGK orginalną japońską od tureckiej podróby??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 (edytowane) Witam!!!W związku z tym że temat jest o świecach to mam takie pytanie: jak rozpoznać świece NGK orginalną japońską od tureckiej podróby??? Największy guru od motocykli zwłaszcza, p. Piotr wie. Ale nie powie. Kiedyś napisał na tym forum że taka wiedza to hoho! i nie wszyscy mogą jej dostąpić. Czy coś w tym stylu. Może teraz zdradzi ten wielki sekret? Nie zrobiłeś żadnej pomyłki bo w czasie rozgrzewania się silnika po pewnym czasie dochodzi do procesu samooczyszczania się świecy jest to okres podawany w sekundach przez firmę BOSCH w bardzo starych tabelach i na świecach z lat jeszcze sześćdziesiątych np. W225 potrzebowała aż 225 sekund aby izolator oczyścił się z nagaru i nabrał pełnej temperatury poprawnej pracy.A co do świec NGK to rzeczywiście nasz rynek jest zalany przez tureckie podróby do tego stopnia że oficjalny dystrybutor tej firmy je rozprowadza a ja mam nadzieję że nieświadomie.Osobiście ja potrafię rozróżnić świecę oryginalną NGK od tureckiej podróby ale to już moja słodka tajemnica. Edytowane 15 Listopada 2007 przez Buber Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Njalpiej gdybys miałsamochód z gamy VW na oryginalnych świecach tam własnie oryginalnie załozone sa NGK i porównał z nowymi zamienikami za 70zł;] Różnice podobne jak miedzy chińskim Torchiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi