Skocz do zawartości

MR-1 RYŚ piękny polski moped!!!

slaczek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!!!

Od wczoraj zostałem właścicielem ładnego polskiego mopedu MR-1 Ryś.1959r.Pierwsza wersja. :biggrin: :icon_question:

Dostałem go od kuzyna (stał u niego i czekał na mnie trzy lata) ,który uratował go od niechybnej śmierci na złomowisku (już gówniarze zaczęli traktować go młotkiem aby pozyskać aluminium :icon_exclaim: ).

Jest trochę zdekompletowany nie ma oryginalnego silnika, ale ten już do mnie jedzie z pomocą poczty polskiej :clap: (kupiłem na allegro po dwóch latach poszukiwań ).

Może ktoś z was ma taki mopedzik chętnie pooglądam fotki ,albo jak blisko to lepiej na żywca :evil: a wtedy to obowiązkowo :flesje:

Poszukuję tez parę części, jakby ktoś miał jakieś zbędne i nadwyżkowe chętnie odkupię :biggrin: :flesje: .

Interesowała by mnie też instrukcja i katalog najlepiej w formie elektronicznej(katalog w sumie mam ale troche niekompletny mogę udostępnić :biggrin: )

Pozdrawiam pozytywnie zakręconych!!!

• 2 tygodnie później...

Ostatnimi czasy zaczynam się interesować właśnie takimi "maleństwami" (ryś, żak, ewentualnie SR1, SR2, Komar 232 itp) Coś do dłubania na zimowe wieczory w piwnicy a jakby dobrze poszło to latem dziewczyna miała by czym jeździć.

Jakby ktoś wiedział o czymś w rozsądnej cenie w okolicach woj. świętokrzyskiego to dajcie jakoś znać :buttrock:

slaczek: fajna ta twoja zielona, lekko zdekompletowana CBRka :clap:

• 3 tygodnie później...