TheOne Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Czy wymiana rozrządu powinna nakłonić do wymiany tłoka? jak juz to odwrotnie ale tez niekoniecznie, a dzieje sie cos niepokojącego? nie ma mocy? kopci, pali nadmiernie olej? Cytuj www.bikersworld.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavrik Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Nie nic sie nie dzieje jednak moto nabyłem niedawno a miał go mój kumpel który przez 3lata nie zaglądał do niego wcale. Dałem go wiec do mechaniora który miał zajrzeć do środka i ocenić co sie da m in. ciśnienie w cylindrze, stan rozrządu, wyregulować zawory - bo strzelał czasem. I tak sie zastanawiałem czy jak wymienia sie rozrząd to czy dobrze jest wymienić od razu tłok. Dziś bede wiedział co tak naprawde ma to moto w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOne Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Ma ktos do sprzedania DRZ400E zarejestrowana w rozsądnej kasie ? Cytuj www.bikersworld.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbk Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Ma ktos do sprzedania DRZ400E zarejestrowana w rozsądnej kasie ? Dzwoń do kumpla a się pewnie dogadasz. Sprzęt godny polecenia.http://allegro.pl/suzuki-drz400e-drz-400e-drz-400-e-okazja-i1556681423.html Cytuj Romet Chart>Jawa 350> dłuuuuuuuuuuugo nic> Dr350 > DRZ400E> YZF-250> KTM 450 EXCR> obecnie KTM EXC-F 350 SixDays Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaz Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Jak coś to mam na sprzedaż http://allegro.pl/show_item.php?item=1568995672 :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merc9 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 czy ktoś wreszcie mógłby zmierzyć na moją prośbę średnicę oryginalnego kolanka Drz E ? Czy to taki wysiłek pójść do garażu i zmierzyć średnicę ? Nawet w pierdo... punkcie suzuki nie wiedzą jaka ma być średnica kolanka w wersji E, co za kraj ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feliks Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) Możesz sobie kupić korek akcesoryjny ze wskaźnikiem temperatury oleju. Przydaje się czasami, dostępny na alegro. Szukałem takiego korka ale nic nie znalazłem, może jakis link;-)))Może być też podobny korek do chłodnicy. Z góry dziękuję Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez feliks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_fiolek Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Szukałem takiego korka ale nic nie znalazłem, może jakis link;-))) Znalazłem tylko do Dr 350 a ten nie pasuje do drz bo jest dłuzszy. Może Davopl będzie miał :icon_question: czy ktoś wreszcie mógłby zmierzyć na moją prośbę średnicę oryginalnego kolanka Drz E ? Czy to taki wysiłek pójść do garażu i zmierzyć średnicę ? Nawet w pierdo... punkcie suzuki nie wiedzą jaka ma być średnica kolanka w wersji E, co za kraj ...... Wersja E ma 40,1mm -przynajmniej tak pokazuje moja turbo suwmiarka z przeceny :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merc9 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 m_fiolek dziękuję za pomiar. Szerokości na leśnych duktach i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 w drz 400E na wolnych obrotach jest ładowany akumulator ?? mój może stać i 2 tygodnie nie ruszany i odpali, ale jak pojeżdżę sobie po małej żwirowni z 0.5h na niskich obrotach (no bo dla mnie jest trochę mocny to raczej 2 i max 1/2 gazu i w te i nazad :D ) to potem nie zapali już z rozrusznika..kręci ale bardzo wolno rozrusznikiem i nie zapala, albo zakręci raz i koniec :D ten typ tak ma czy jakiś problem z ładowaniem lub aku ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) Zobacz czy masz na klemach te ~14V na biegu jałowym, wg. mnie musi mieć ładowanie przy terenowej jezdzie, bo co by było w miescie w korkach? Jeśli moto świeżo kupione to byc może trzeba po prostu przejrzeć instalację bo stało dłuższy czas i/lub wymienić aku. Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zobacz czy masz na klemach te ~14V na biegu jałowym, wg. mnie musi mieć ładowanie przy terenowej jezdzie, bo co by było w miescie w korkach? no to zależy właśnie od motocykla w crm 125 instalacja elektryczna ładuje akumulator powyżej 6 tys obr dopiero, na biegu jałowym bilans energetyczny jest ujemny czyli mimo pracującego silnika, akumulator jest rozładowywany..... nie wiem jak to jest w drz wymyślone dlatego pytam.....nic zmierze wieczorem napięcia, mnie sie wydaje że albo ten typ tak ma i musze go bardziej kręcić, albo coś z ładowaniem, bo stać może i 2 tygodnie nie ruszany i odpali bez problemu nie pali jak pośmigam z 0.5-1h na niskich obrotach i zgasze....ale jak np pośmigam 0.5h na niskich obrotach a potem przepałuje go kawałek po prostej i dopiero zgasze to nie ma problemu z paleniem... a co do jazdy w korkach w instrukcji pisze: Ostrzeżenie dla właściciela drz 400E motocykl ten przeznaczony jest do jazdy terenowej i nie powinien być używany na drogach publicznych :D ja swoim asfaltu raczej unikam, czasami wyskocze na miasto, ale generalnie mam wrażenie zważywszy na moc i agresora że od czarnego tylnia opona może mi bardzo szybko wyparować :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_fiolek Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Tak jest w instrukcji napisane bo teoretycznie wersja E nie jest przeznaczona do ruchu publcznego. Ten zestaw homologacyjny to takie naciąganie prawa troche:D A to ze nie ładuje to nie jest normalne. Na wolnych obrotach ja mam co koło 14.4V ładowania. Może regulator, ale sądze, że styki zaśniedziałe albo coś z kabelkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molza Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 hej,jestem nowy ale najpierw przeczytalem sporo tu i tam o drz-cie.wiec nie bede mulil banalnymi tematami... Na otomoto pojawila sie niezla oferta suzi drz400s z przebiegiem 1155km z roku 2007 i wyglada jak z fabryki...http://otomoto.pl/suzuki-dr-z-400-s-stan-idealny-alarm-M2552274.htmlza cene 14000...obserwuje allegro od ok. 2lat pod wzgledem tego modelu z przedzialem rocznikow 2004-2008i zaden nie byl z takim przebiegiem i w takim stanie za tyle... kurcze, to sie wydaje nieprawdopodobne. ciekawe czy to nie jakis przekret...tylko nie bardzo widze gdzie ten "myk" ma niby byc...co o tym sadzicie P.Smysle o tym powaznie bo w somie bym mial splacac ta sume przez 4lata.i troche ryzyko...ale wyglada jak noweczka...ehhh mniam mniam.bedzie to moj pierszy sprzecior i czukam czegos bez awaryjnego i bez obslugowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 jechać obejrzeć sprawdzić po numerach ramy czy rocznik sie zgadza i brać jeśli stan techniczny ok....w Polsce nie ma co sie spuszczać nad rocznikiem i z 2010 da się kupić drogiego grata :D także sparwdż dokładnie stan techniczny.. tu masz nowego S http://otomoto.pl/suzuki-dr-z-400-sk7-2007-M2425853.html Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi