eric535 Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 witam.jak w temacie proszę was podpowiedźcie czym bezboleśnie i bez szkody dla alkieru i przedniej szyby usunąć resztki kleju po taśmie klejącej/bezbarwnej/ którą był zabezpieczony motocykl w transporcie ze stanów.resztki kleju pozostały na bocznych kufrach lakieroanych i przedniej szybie tworzywoej.próbowałem już benztny ekstrakcyjnej,bo jest najmniej "żrąca" lakier i tworzywo ale tak średnio mi szło.pomocy.pozdrawiam i dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Dzisiaj usuwałem resztki kleju rozcieńczalnikiem i nawet dawał radę. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maneta Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Są takie specjalne preparaty do usuwania naklejek,oraz kleju po nich ale nie wiem jak to się nazywa,ale sa na pewno,poszukaj na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nufry Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 weż suszarką podgrzej i wtedy benzyną. ewentualnie jak nie idzie to są takie środki jak się usuwa np smołe z lakieru samochodowego tylko nie pamiętam jak to się nazywa... :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maneta Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 http://moto.allegro.pl/item259147288_hit_s..._naklejki_.htmlPowinno być dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Możesz się zdziwić ale bardzo dobre efekty daje WD 40,lub inne preparaty do niego podobne. Kiedyś usunąłem nim naklejkę z przedniej szyby w samochodzie z numerem rejestracyjnym pojazdu, a wszyscy wiedzą co to za klej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Zwykła benzyna też daje radę, tylko trzeba mocno nasączyć szmatkę przyłożyć do kleju i chwilkę poczekać aż rozmiękczy go. Potem pucowanko.Z oczywistych względów należy uważać :-).... no i ręce capią po tym nieziemsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thefex Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 ALKOHOLEM !np. denaturatem Cytuj KTM LC4 400 SC '95Honda CB 1100 Bol D'or '83DKW KM 200 '35www.bikepics,com/members/thefex/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 nie no ludzie uwazajcie na lakier! 1. wpierw w ogole zaczac od normalnych srodkow, czyli goraca woda+ detergent2. potem stopniowac srodki, np wlasnie wd-40 jest dobrym "odklejaczem"3. nie stosowac niczego, o czym sie nie ma pojecia, tylko pojechac do lakiernika i on juz pomoze za 10 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Dokładnie żadne rozpuszczalniki, są za bardzo agresywne, szybka zmatowieje z lakierem podobnie. Idż do sklepu z art biurowymi i kupisz odpowiedni preparatpozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Benzyna ekstrakcyjna powinna pomóc. Jest dobra i nie wpływa negatywnie na lakier czy plastiki Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Benzyna ekstrakcyjna powinna pomóc. Jest dobra i nie wpływa negatywnie na lakier czy plastikiNo nie...Benzyna ekstrakcyjna potrafi zmatowic plastik szybki wiec nie dawaj takich dobrych rad na przyszlosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 No nie...Benzyna ekstrakcyjna potrafi zmatowic plastik szybki wiec nie dawaj takich dobrych rad na przyszlosc.Nie wiem czy próbowałes ale ze swojego moto no np smołe z drogi zawsze zmywam benzyna ekstrakcyjna i nic sie z plastikami nie dzieje. Jakbym widział że coś złego sie dzieje z plastikami to bym siedział cicho Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Nie wiem czy próbowałes ale ze swojego moto no np smołe z drogi zawsze zmywam benzyna ekstrakcyjna i nic sie z plastikami nie dzieje. Jakbym widział że coś złego sie dzieje z plastikami to bym siedział cichoJesli chodzi o plastikowe elementy ktore sa lakierowane to benzyna ekstrakcyjna moze byc.Jednak dla kolegi zakladajacego temat chodzilo rowniez o odczyszczenie przedniej szybki, a do tego b. ekstrakcyjnej nie powinno sie uzywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadi Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Tak się składa, że pracuję w branży której na codzień niemalże mam do czynienia z czyszczeniem kleju z lakierów samochodowych, plexi itp.Nie zdażyło się jeszcze aby benzyna ekstrakcyjna zmatowiła plexi z której przecież zrobione są szybki motocyklowe. Ekstrakcyjna jednak wymaga cierpliwości bo rozpuszcza klej powoli, co za tym idzie jeżeli jest go dużo to trwa to i trwa.Czasem używamy nitro ale z nim raczej nie proponuję kombinować przy motocyklach.Możesz spróbować rozcieńczalnikiem ftalowo-karbamidowym, lub zwykłą benzyną jak wspominałem w poście poprzednim.Doskonałym środkiem jest TERPANOL w sprayu o zapachu pomarańczy. Jest bardzo skuteczny i nieszkodliwy. Szkoda, że nie mieszkasz blisko - byś podjechał z browarem i sprawę byśmy załatwili :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi