Skocz do zawartości

Kazachstan wiosna 2008

Fenix_
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wydaje mi sie ze w 2 tygodnie to bedzie ciezko zeby to przejechac i cos zwiedzic.Mysle ze 3 tygodnie powinno sie udac.Wszystko zalezy jaka bedzie grupa.Jezeli nie bedzie zadnych niespodzianek to bedzie OK.Jazda po ukrainie to nie wyjazd na chorwacje.Tam wszystko sie moze zdazyc.Bylem w tym roku i bylo troche przygod.Jestem za wyjazdem.Pozdrawiam

koszty to paliwo około 2000zł przy spalaniu 6,5

Wizy na kazdy kraj przez jaki bedziemy jechac koszt jednej około 125zł

sa dwie wersje:

bedziemy jechali Ukraina - Rosja - Kazachstan ----> Powrót tą samą drogą

i Ukraina - Rosja - Kazachstan ----> Powrót Kyrgyzstan - Uzbekistan - Kazachstan - Rosja - Ukraina - PL

choś z planami dokładnymi muszę poczekac bo muszę dostac mapy :flesje: :flesje:

No raczej 3 tygodnie wchodzi w grę tak na spokojnie :eek: no a spanie wiadomo Namiociki i hoteliki :P koszt niewiadomy :D

Więcej info za jakis czas

W ostatnim MOTOCYKLU czy ŚWIECIE MOTOCYKLI jest krótko opisana trasa Polska-Moskwa-Czelabińsk-Kazachstan. Podobno dużo stacji, hotelików, knajpek, miłych ludzi, drogi ok a czasami nawet super :icon_question:

Polecam dla tych co tematem zainteresowani a mają czas w długie, ciemne wieczory - książkę Ryszarda Kapuścińskiego "IMPERIUM". Nie jest to przewodnik ani nic w stylu wskazówek praktycznych, jednak polecam bo coś ciekawego się można dowiedzieć na temat Rosji i jej SRR :D

Serwus

Wyatt

• 4 tygodnie później...

No to reatywacja tematu wiec sparawa wygląda następująco da rade spokojnie objechac kazachstan asfaltami....... na pewno trzeba wykąbinowa jakies zbiorniki na paliwo ;) dodatkowe ale to nie problem wiec stacje są w najgorszym wypadku co 400 km ;) ..... czy ktos by ewentułalnie by sie pisał na cos takiego taka wyprawe życia..... jezeli chodzi o koszty to przykladowo paliwo kosztuje około 2.2zł no a dalsze ustalenia gdzy ktos wykaze zinteresowanie....

taka wyprawe życia.....

eee tam "życia" no bo co potem? :buttrock:

Kurcze ja mam w planach Kazachstan, ale na 100% będzie to szuter. Życzę powodzenia i niezapomnianych przygód. Zaplanujcie wszystko dobrze - dobry plan to podstawa.

pozdr

"Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)

"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010)

Witam wszystkich.

Jezdze nawschód kilka razy do roku #służbowo# co prawda tylko białoruś,ukraina i to nie dalej jak donieck

Uwaga moja jest taka,- jazda motocyklem po ich drogach a szczególnie ukrainskich oraz kazachskich sam osobiscie nie mając endura oraz spawarki do dyspozycji, nie porywał bym sie.

Ale do Odważnych...

Uwaga moja jest taka,- jazda motocyklem po ich drogach a szczególnie ukrainskich oraz kazachskich sam osobiscie nie mając endura oraz spawarki do dyspozycji, nie porywał bym sie.

Zrobiłem kilka tys po Ukrainie i kilkaset po Ruskich. Główne drogi Ok. Miejscami lepiej niż u nas. Enduro może czasem sie przydaje jak jedziesz jakimiś skrótami przez wioski nie istnioejące na mapie.

W Kazahstanie nie byłem.