tygrys Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 chyba na e bay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 Panowie postanowiłem reanimowac swoja kawe kz 440 i bede potrzebował pomocy, niestety brakuje mi jakis czesci a w dodatku mam to troche rozkrecone, zeby to wszystko poskładac potrzebuje foto co znajduje sie pod boczkami i pod siedzeniem(tam jest pieprznik). Druga sprawa, gdzie jest wybity rok produkcji motocykla? Na tabliczce nie mam, to wersja sprzedawana w rzeszy, ma tabliczke tez po niemiecku, bez rocznika:( jak cos bede wdzieczny za foto na [email protected] Sprawa zapłonu, jak sa podłaczone kable "-" na mase to wiem, a "+" jaka jest jego droga? Sprawa pilna bo sie aktualnie grzebie z tym, pozdrawiam Foto juz posiadam, reszta potrzebna na wczoraj:) Wszyscy umarli???? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnida Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Czolem wiara krece sie ostatnio za spacerowkami do swojej 450-ki ale niczego ciekawego nie udalo mi sie wygrzebac postanowile wiec wykonac cos w swoim zakresie mam juz jakis pomysl jak takie cusie mialy by mniej wiecej wygladac ale chcial bym podeprzec sie jakowymys juz wykonanymi. Jezeli ktos posiada takie wynalazki u siebie to chetnie przygarne foty rysunki opisy wymiary oraz wszystko co moze sie ze spacerowkami wiazac dzieki from the mountain. Pozdrawiam gnidx Cytuj A nas wiedzie siedem demonów, co nami się karmią: Na przedzie pycha podąża z tańczącą latarnią, Chciwość wczepiła się w siodło i grzebie po sakwach, Broi pod zbroją lubieżność, pokusa niełatwa. Bandzioch domaga się płynów i straw do przesytu, Wabi rozkoszne lenistwo do łóż z aksamitu, Gniew zrywa ze snu i groźbą na oślep wywija, A zazdrość nie wie, co sen i po cichu zabija... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 spacerówki już ktoś kupował i nawet zapodał zdjęcia z wymiarami.poszukaj na naszym forum kilkadziesiąt postów wczesniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonDrifter Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Witam i pozdrawiam wszystkie kawasaki :notworthy: http://www.youtube.com/watch?v=yr0xrGHzd9E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 dobre leon dobre to jest.... :biggrin: Granat jesli cos potrzebujesz to sluze pomocą w miare mozliwosci,juz za tydzien jestem w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart xj Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 (edytowane) Witam Posiadaczy Kawy ltd i nie tylko :-) kilka słów o ;Jestem posiadaczem ltd od jakiegoś czasu moto wdzięczne servisy robione na czas po zimowaniu dnia 3 marca postanowiłem rozpocząc sezon (dosc puszki miałem) zimno nie zimno plan jechac z domu =( kołobrzeg )do(czaplinek) zobaczyc czy lód puszcza na jeziorze;-) jedna strona 100km, pięknie sie jechało w czaplinku pomagałem sobie rękoma w zsiadaniu z moto lecz dalej miałem usmiech na dziobie,lód jak był tak nie znikł;;powrotna droga również bez problemu nawet troszku cieplej było słońce wylazło i takie tam, w białogardzie jakies 35km od celu(dom) na bp zjechałem zatankowałem odjechałem jakieś 150metrów i buuuuuuuu moto stoi odpalic nie idzie szybka decyzja na pobocze moto nie pali swiatła itp wszycho jest sprawdzam swiece czy iskra jest i? niema tel do kolegi godzinka oczekiwania z myslą w głowie co jest kur..... grane koleś bus i powrót do domu w domu po sprawdzeniu całej instalaci wychodzi że cewka prądu nie pobiera zabawy miernikiem potwierdzaja wyrok cewka kaput. uf troche sie rozpisałem noc w garazu i próby z inną cewką na jeden gar odpala jak zdejme fajke z 2 to nawet chodzi po załozeniu na powrót fajki moto gasnie i teraz PYTANIE gdzie zanabyć cewke oryginalną lub zamiennik lub co podebrac aby sprzęt latał ???? alledrogo obadałem niema nic, w sklepach najczęstrza odpowiedz to. e zabytek nie ma go w katalogach lub panie mam suzuki drogo nie wezme sprzedaj pan kawe i nie zawracaj gitary .LUDZIE RATUJCIE!!! GDZIE DOSTANĘ TAKĄ CEWKE ???? godzina dzwonienia po sklepach kilka godzin przy kompie i dalej nic. moto to kawa 440 z 81 roku cewka pojedyńcza z której to wychądzą 2 przewody nr wytłoczony na niej to ZC006-TR12V bardzo podobną znalazłem tu http://www.motobot.pl/www/str/skl.php?gr=681133&ob=10080 moja jest wizualnie taka sama przynajmniej jej górny zut bo dołu nie widac .uf koniec mojej litani . dziękuje i Pozdrawiam Ps przepraszam za błędy:) z ostatniej chwili znalazłem taka http://allegro.pl/item564721527_cewka_zapl...a_kawasaki.html czy to działa faktycznie sa takie same i pasują do wszystkiego? miał ktos do czynienia z tym ? Edytowane 5 Marca 2009 przez bart xj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flawiusz Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Drodzy koledzy, mam pewien problem z zapalaniem mojego LTD’ka 454 , mianowicie wygląda to tak że nie zawsze zakręci, tzn. kręci ale jakby nie zabiera (jakby jakiś łańcuch nie obracał zębatką) dźwięk jest taki jak w samochodach z czasów PRL’u (to info dla starszych forumowiczów ) u których był problem z „bendixem”. Po kilku próbach moto zapali a jak się rozgrzeje to już żadnych problemów z zapalaniem nie ma. Może ktoś się spotkał z takim problemem i może mi coś podpowiedzieć? :notworthy: Pozdrówka, życząc szerokiej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Bart poszukaj tutaj....http://www.ebay.co.uk/ Flawiusz ja to bym zaczoł od akumulatora :rolleyes: mialem kiedys tak samo,wydawalo mi sie ze aku..jest w porzadku,no i nie byl.Dodatkowym problemem byly u mnie zjechane na maksa pierscienie,wymienilem i jest luz :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flawiusz Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Bart poszukaj tutaj....http://www.ebay.co.uk/ Flawiusz ja to bym zaczoł od akumulatora :rolleyes: mialem kiedys tak samo,wydawalo mi sie ze aku..jest w porzadku,no i nie byl.Dodatkowym problemem byly u mnie zjechane na maksa pierscienie,wymienilem i jest luz :cool: Aku mam nowe więc napewno nie jest problemem. To jest tak, że jak moto zapali to już potem problemu nie ma. może źle wam to opowiedziałem, postaram się jeszcze raz: to wygląda tak jakby na jakiejś zębatce rozruchowej był łańcuch, który przy rozruchu spada i wchodzi tam spowrotem i dzieje tak się prawie za każdym razem aż wkońcu zatrybi łańcuch nie spadnie i moto zapali :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 (edytowane) jeden koles powiada ze to sprzegielko rozrusznika jest na wykonczeniu.... :rolleyes: Edytowane 11 Marca 2009 przez Syrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 prawdopodobnie sprzęgiełko jednokierunkowe się sypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker21 Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 (edytowane) Witam, mam pytanko do posiadaczy Kaw LTD, na co zwrócić uwagę przy oglądaniu takiego motocykla, przymierzam się do kupna i ma to być mój pierwszy moto, więc nie do końca wiem na co zwrócić szczególną uwagę i co ewentualnie się psuje/nadaje do wymiany w tych motocyklach. I jakie są ewentualne koszty eksploatacji? Pozdrawiam z Krakowa i szerokiej drogi życzę:) Edytowane 12 Marca 2009 przez joker21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lacjo Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 prawdopodobnie tj. piszą syrek i tygrys... ja mam to samo w ciężarówce, w zimę pierwszy raz jest bardzo ciężko obrócić charczy, a nie kręci... mam patent, że załączam rozrusznik i później bardzo szybko załączam jeszcze raz, w większości przypadków załapuje... teraz na szczęście problem się skończył bo cieplej, ale na dłuższą metę to i tak do zrobienia...powoli chyba trzeba szukać rozrusznika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flawiusz Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 prawdopodobnie tj. piszą syrek i tygrys... ja mam to samo w ciężarówce, w zimę pierwszy raz jest bardzo ciężko obrócić charczy, a nie kręci... mam patent, że załączam rozrusznik i później bardzo szybko załączam jeszcze raz, w większości przypadków załapuje... teraz na szczęście problem się skończył bo cieplej, ale na dłuższą metę to i tak do zrobienia...powoli chyba trzeba szukać rozrusznika... Dzięki wszystkim kolegom zaangażowanym w rozwiązanie mojego problemu, powiedzcie mi jeszcze czy to sprzęgiełko kierunkowe jest w samym rozruszniku czy w silniku? czy konieczne jest rozbieranie silnika? Może ktoś wie jaki będzie ewentualny koszt naprawy/wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi