Skocz do zawartości

altek w dnieprze-montaż

dawidiusz25
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ty sie jużnie czepiaj takich pierduł. co z tego że ukrainiec jak i tak w zasadzie to samo.

a że niby dniepr czy ural gorszy???? jak dla mnie to jeden kit. jeden i drugi ma swoje zalety. to mójpierwszy dniepr na własność ale z bokserami miałem już prędzej doczynienia także mam prawo sie wypowiedzieć.

a tak pozatym nic nie chce, czepiam się byle sie czepiac bo taki czepliwy jestem:)

Dobra - spokój, bo się pogryziecie :biggrin:

Ja mogę to podsumowac tak - podobnie było kiedyś z Junakiem, a właściwie z alternatorem w Junaku. Tych motocykli też jest mnóstwo - a mimo to wyśmiewa się właścicieli montujących "kalafiory" w miejsce oryginalnej prądnicy (albo co gorsza - tnących pokrywę silnika i wypuszczających napęd alternatora z wału);

Dla mnie tak samo jest z ruskiem - bo niby dlaczego miałoby być inaczej. Nie twierdzę, że to jakiś super zabytek (mówię o swoim sprzęcie), ale z biegiem czasu będę starał się doprowadzić go do stanu pełnej oyginalności (a zostały mi głowice, lampa tył, wydech i zapłon - celowo pomijam gaźniki).

A dlaczego??? Ano dlatego, że chcę mieć taki motocykl - i po to, aby pokazać, że da sie na tym jeździć ;)

ale połowicznie ma racje dawidiusz:) pamiętam jak mój wujek kupe lat temu miał junaka i wtedy się "zakochałem" się w motocyklach. zawsze chciałem mieć junaka ale jak przypominam sobie jakie "katorgi" przeżywał z nim wybiło mi ten pomysł z głowy. starał się z niego zrobić pojazd w miarę niezawodny i mu sie to udało. jednakże jak rozważałem zakup junaka po rozmowie z wujkiem, doszliśmy do wniosku że jest to piękna sprawa aczkolwiek kosztowna. owszem gdybym miał kupę forsy i miejsca i czasu zdecydowałbym się na niego. ale niestety tak nie jest.ale straciłem wątek:)

Dniepr MT 11 ladowanie bez problemu klasyczny alternator z reglerem mechanicznym zarowka H5 w oryginalnej oprawce jedyna rzecz jaka przerobilem to przekazniki oszczedzajace badziewnie skonstruowane przelaczniki pozycyjne, mijania/drogowe oraz przekaznik omijajacy stacyjke

paolo- a kto sie tu kloci? :)

ty sie jużnie czepiaj takich pierduł. co z tego że ukrainiec jak i tak w zasadzie to samo.

zrobiles duzy i podstawowy blad. ja tylko ironia zaznaczylam:) nie indycz sie, bo nie jestem ci wilkiem.

-..i nie jest to samo. zapewniam cie, nie tylko ja. w tym temacie musisz duzo nadrobic, czego ci zycze.

Goska

Dzika, tak jak natura chciała

:crossy: indyczyć się, dawno nie słyszałem takiego określenia:)

to samo w ogólnym zarysie, wiadomo że różnią się od siębie i w pewnych momentach znacząco, ale ogólny zarys jest ten sam niestety. a i zapewniam cię że nie musze nadrobić w tym temacie a napewno nie więcej niż ty:)

nie więcej niż ty:)

bede zlosliwa i zacytuje :icon_razz: odnosze caly czas inne wrazenie.

ale czlowiek sie ciagle uczy. to tyle- nie ma sensu juz rozgrzebywac tego, robic testy, qiuzy. "diabel tkwi w szczegolach"

Goska

a że niby dniepr czy ural gorszy???? jak dla mnie to jeden kit

Wedlug mnie sie mylisz, Dniepr, Ural dla mnie to sa zupelnie inne motocykle. Porownaj skrzynie biegow, silniki, ramy... Maja ceche wspolna, byly produkowane z wozkami bocznymi i silniki idzie przelozyc z jednej do drugiej ramy. Ale tez do tej ramy wlozysz silnik z bardziej wspolczesnych BMW a to przeciez nie to samo co BMW... (np. tu masz piekna krzyzowke MT16 z R65 http://www.bikepics.com/members/storm007pl/88r65/ ) Po za wieloma szczegolikami to wszystkie motocykle produkowane na swiecie to jeden kit :lalag:

Edytowane przez Storm007

dobra kochani :!: dajmy juz temu spokoj.

kazdy rusek (m-72, mw, k-750, m-61...) to inny soviet i nie bede batalizowac bo to dla mnie oczywiscte w kazdym calu tych motocykli...

dla wielu iż to tez to samo :buttrock:

Goska

iż to pal licho. siedzę pod blokiem i grzebie w dnieprze, a jakiś kolo starszy podchodzi do mnie i mówi mi że miał kiedyś taką identyczną przedwojenną górnozaworową emke :D a jak stwierdziłem że jest w błędzie to prawie po mordzie dostałem:)