ural_zgora Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 urala i dniepra do jednego worka ?? :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lone__wolf Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 ty sie jużnie czepiaj takich pierduł. co z tego że ukrainiec jak i tak w zasadzie to samo. a że niby dniepr czy ural gorszy???? jak dla mnie to jeden kit. jeden i drugi ma swoje zalety. to mójpierwszy dniepr na własność ale z bokserami miałem już prędzej doczynienia także mam prawo sie wypowiedzieć. a tak pozatym nic nie chce, czepiam się byle sie czepiac bo taki czepliwy jestem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Dobra - spokój, bo się pogryziecie :biggrin: Ja mogę to podsumowac tak - podobnie było kiedyś z Junakiem, a właściwie z alternatorem w Junaku. Tych motocykli też jest mnóstwo - a mimo to wyśmiewa się właścicieli montujących "kalafiory" w miejsce oryginalnej prądnicy (albo co gorsza - tnących pokrywę silnika i wypuszczających napęd alternatora z wału);Dla mnie tak samo jest z ruskiem - bo niby dlaczego miałoby być inaczej. Nie twierdzę, że to jakiś super zabytek (mówię o swoim sprzęcie), ale z biegiem czasu będę starał się doprowadzić go do stanu pełnej oyginalności (a zostały mi głowice, lampa tył, wydech i zapłon - celowo pomijam gaźniki). A dlaczego??? Ano dlatego, że chcę mieć taki motocykl - i po to, aby pokazać, że da sie na tym jeździć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidiusz25 Opublikowano 13 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 a ja powiem tak:dawno,dawno temu POLSKIE granice kończyły się na rzece DNIEPR!!....jak nie wierzycie to zapraszam do lekcji historii!:icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 Cos ci sie Davidiusz berboli ta historia, to nie byly granice polskie a litewskie.Litwa byla co prawda skonfederowana z Polska w Rzeczpospolitej Obojga Narodow, ale bylo to oddzielne panstwo. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lone__wolf Opublikowano 13 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2007 ale połowicznie ma racje dawidiusz:) pamiętam jak mój wujek kupe lat temu miał junaka i wtedy się "zakochałem" się w motocyklach. zawsze chciałem mieć junaka ale jak przypominam sobie jakie "katorgi" przeżywał z nim wybiło mi ten pomysł z głowy. starał się z niego zrobić pojazd w miarę niezawodny i mu sie to udało. jednakże jak rozważałem zakup junaka po rozmowie z wujkiem, doszliśmy do wniosku że jest to piękna sprawa aczkolwiek kosztowna. owszem gdybym miał kupę forsy i miejsca i czasu zdecydowałbym się na niego. ale niestety tak nie jest.ale straciłem wątek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Innytruder Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Dniepr MT 11 ladowanie bez problemu klasyczny alternator z reglerem mechanicznym zarowka H5 w oryginalnej oprawce jedyna rzecz jaka przerobilem to przekazniki oszczedzajace badziewnie skonstruowane przelaczniki pozycyjne, mijania/drogowe oraz przekaznik omijajacy stacyjke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 paolo- a kto sie tu kloci? :) ty sie jużnie czepiaj takich pierduł. co z tego że ukrainiec jak i tak w zasadzie to samo.zrobiles duzy i podstawowy blad. ja tylko ironia zaznaczylam:) nie indycz sie, bo nie jestem ci wilkiem. -..i nie jest to samo. zapewniam cie, nie tylko ja. w tym temacie musisz duzo nadrobic, czego ci zycze. Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lone__wolf Opublikowano 14 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 :crossy: indyczyć się, dawno nie słyszałem takiego określenia:) to samo w ogólnym zarysie, wiadomo że różnią się od siębie i w pewnych momentach znacząco, ale ogólny zarys jest ten sam niestety. a i zapewniam cię że nie musze nadrobić w tym temacie a napewno nie więcej niż ty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 nie więcej niż ty:) bede zlosliwa i zacytuje :icon_razz: odnosze caly czas inne wrazenie. ale czlowiek sie ciagle uczy. to tyle- nie ma sensu juz rozgrzebywac tego, robic testy, qiuzy. "diabel tkwi w szczegolach" Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) ty sie jużnie czepiaj takich pierduł. co z tego że ukrainiec jak i tak w zasadzie to samo. a że niby dniepr czy ural gorszy???? jak dla mnie to jeden kitWedlug mnie sie mylisz, Dniepr, Ural dla mnie to sa zupelnie inne motocykle. Porownaj skrzynie biegow, silniki, ramy... Maja ceche wspolna, byly produkowane z wozkami bocznymi i silniki idzie przelozyc z jednej do drugiej ramy. Ale tez do tej ramy wlozysz silnik z bardziej wspolczesnych BMW a to przeciez nie to samo co BMW... (np. tu masz piekna krzyzowke MT16 z R65 http://www.bikepics.com/members/storm007pl/88r65/ ) Po za wieloma szczegolikami to wszystkie motocykle produkowane na swiecie to jeden kit :lalag: Edytowane 16 Października 2007 przez Storm007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 dobra kochani :!: dajmy juz temu spokoj. kazdy rusek (m-72, mw, k-750, m-61...) to inny soviet i nie bede batalizowac bo to dla mnie oczywiscte w kazdym calu tych motocykli... dla wielu iż to tez to samo :buttrock: Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lone__wolf Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 iż to pal licho. siedzę pod blokiem i grzebie w dnieprze, a jakiś kolo starszy podchodzi do mnie i mówi mi że miał kiedyś taką identyczną przedwojenną górnozaworową emke :D a jak stwierdziłem że jest w błędzie to prawie po mordzie dostałem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) Nikt się nie zna .Wszystko to i tak junaki . Trzymajmy się tematu bo dawidiusz25 założy kolejny o elektryce ;] Edytowane 16 Października 2007 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Nikt się nie zna .Wszystko to i tak junaki . Taaak i pamietam panie jak to przed wojna junakami nawet pola orali :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi